Крехко заешко месо ?

  • 2 576
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7
Здравейте, наскоро хапвахме в едно малко ресторатче уникално приготвено заешко в гърне.  Яла съм и преди, но месото беше някак си сухо. Дайте, ако имате някоя готина рецепта да сготвя на децата Simple Smile

# 1
  • Мнения: 25 610
Първо накисни заека във вода с оцет за няколко часа, най-добре е да престои цяла нощ.
На другия ден измий месото и го подсуши. Нарежи го на порции и ги запържи/запечи леко, за да се запечата месото и да не изтичат соковете. След това нареди парчетата в гювеч.
Добави няколко лъжици доматено пюре, размито с вода, 1 ч.ч. вино, няколко нарязани гъбки, моркови на колелца, шепа арпаджичета или нарязана на ситно глава лук, няколко цели скилидки чесън, шепа черни дребни маслини (цели), 10-на зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар, 1 дафинов лист, сол, малко мазнина, ако е нужно и още вода, за да покрие месото. (Дано да не съм пропуснала нещо.)
Метни го във фурната (първо на 200 градуса, после на 100) и остави да се задушава няколко часа.
Да ви е сладко!  Simple Smile

# 2
  • Мнения: 7
Благодаря много, жива и здрава да си Simple Smile
Ще ти пиша как е станало.

# 3
  • Мнения: 22 867

По тая рецепта на Лео става разкошна "заешка фантазия" с домашнен заек е правено. Peace

Ето още идеи от форума, има доста сполучливи рецепти. Peace


# 4
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 280
Аз готвя заешко в глинен съд с моркови,гъби,картофи,домати,бяло вино,чесън,лук,дафинов лист ,зърна бахар и черен пипер.На слаба фурна ,няколко часа.

# 5
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 4 750
И аз готвя като veni но понякога вместо вино слагам бира и 1-2с.л. брашно за по гъст сос.

# 6
  • Мнения: 13 545
Готвя го винаги в глинен гювеч и задължително слагам 7-8 сухи чушки начупени.
Обаче се дъня с   времето, рядко го докарвам крехко.
Дайте съвет, колко време се готви? Трябва ми точно време.

# 7
  • Мнения: 18 447
По ето тази рецепта готвя заек - http://pep-4o.blogspot.bg/2013/09/blog-post_9851.html?m=1 . Става много крехък и като изключим маринатата, не е необходима предварителна подготовка.

Общи условия

Активация на акаунт