За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 951
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
  • Под звездите
  • Мнения: 1 298
Имам един пакет мидени ядки замразен,но не са минали термична обработка,колко време трябва да ги варя?

# 751
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз варя докато се отворят.

# 752
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Имам един пакет мидени ядки замразен,но не са минали термична обработка,колко време трябва да ги варя?

След размразяване около 5 мин им стигат. Щом си променят цвета и се съберат и свият малко са готови. Не прекалявай с готвенето иначе стават жилави.

# 753
  • Мнения: 5 132
Скрит текст:
Патладжан, изпечен във фурна по каква рецепта може да се доближи най-много до пържен?
Нарязваш го на филийки ама по-плътни да са, струйка зехтин и печеш. Можеш и в/у хартия в тавичката.

Струйка да е зехтина, т.е. не да "плуват" в повечко мазнина?
Те обичат мазнина, но аз много не я обичам, но нека да не плуват, но нека всяка филийка да е със струйка

 bouquet И ние не обичаме много мазнина, значи ще бъдат точно по наш вкус.  Hug

# 754
  • Мнения: 9 111
И да не се застъпват филийките
Довечера ще пусна нова тема

# 755
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Искам да споделя за патладжана, че точно вчера правих, но не на фурна а на тиган. Имам хубав дебел незалепващ тиган, който с четка намазах с малко мазнина и наредих по дъното патладжан на филийки. След това с четката отгоре леко минах всяка филийка с още малко мазнина. На моя патладжан му трябваше по минутка от всяка страна (около 0.5см бяха филийките) и беше идеален. Изглеждаше леко изсъхнал като го свалях от огъня, но след това го прехвърлих в купа покрита с прозрачно фолио и омекна, пусна си сока и беше идеален. На мен на фурна патладжанът не ми се получи.

# 756
  • Мнения: 9 111
На фурна ми става само когато градусите са на Макс 250 с вентилатор Когато правя за пармиджана или за гръцка мусака Само там ги правя патладжаните

# 757
  • Мнения: X
Вчера вечерта направих кьополо по рецепта от супичка.бг След обяд направих патладжан с кашкавал - изпекан на фурна на шайби патладжан, покрит с кашкавал, ситен магданоз и смлян чесън, сол и черен пипер, захлюпен отново с шайби патладжан. стана много вкусно според ММ. И най-важното не загоря Simple Smile

# 758
  • София-Младост
  • Мнения: 23 359
Патладжан на фурна ми се получава, ако е разрязан на две по дължината и го пека полят със зехтин.
Напоследък правя няколко пъти печени зеленчуци на фурна, стават изкл. бързо.

# 759
  • Мнения: 5 132
Мога да пробвам и в тигана. И по двата начина - във фурната и в тигана за проба как ще се получи с моята печка. Патладжан съм правила залят с яйца и сирене във фурната по рецепта от готварска книга. Като идея споделям.  Peace

# 760
  • Мнения: 6 002
Момичета,
искам да направя пай и се сетих, че имам няколко сладка от ягоди, които мога да вложа. Трябва ли да им слагам нещо допълнително, освен лимонов сок за разреждането?

# 761
  • Мнения: 5 742
Мисля да направя сладко от арония. В нета няма много рецепти, в някои пише, че трябва да се смелят плодовете, в други да се слагат без намачкване. Някой да е правил и да сподели опит?

# 762
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Искам да приготвя пандишпанова торта с кокосов крем, но да питам предварително дали крема ще се получи ако разбия на сняг млечна и кокосова сметана и ги смеся? Искам крема да е лек и пухкав. Какво мислите? Ще се получи ли така?

# 763
  • Мнения: X
За рибена супа вместо риба може ли рулца от раци да използвам?

# 764
  • Мнения: 2 266
Може ли изпитана рецепта за пилешка касерола?Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт