За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 986
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
  • Русе
  • Мнения: 5 232
Тотално съм зациклила Sad Имам 500 гр 100% свинска кайма и нямам грам ама грам идея какво да сготвя Sad
Мислех си за лазаня с макарони, вместо с листи лазаня. Ако имате по-добри идеи ще съм благодарна!!

https://ipeychev9.blogspot.bg/2016/09/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/06/blog-post_23.html

https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_10.html

Успех!

# 736
  • София
  • Мнения: 11 732
Не се притеснявайте, рецептата е написана точно.  Peace Който обича шоколадови сладкиши, ако изпълни точно, без промени рецептата, ......................

Ще се радвам, ако го опитате! Hug
О, Ванче аз даже се и регистрирах там където е публикуван за да мога всичко да разгледам, нещо ми е объркано и не мога много да се ориентирам, ама ще го схвана. Благодаря за уточнението, ще го спретна задължително! Лошото е, че голямата ми формата  не се разглобява, отвътре е ребрована, но мисля че при добро намасляване и леко напудряне с брашно няма да имам проблем, после с обръщането на кейка. Ще ти го покажа.  Simple Smile

# 737
  • Мнения: 2 198
Напоследък не правя стандартното намасляване- олио или масло и после брашно, а слагам във формата малко олио и брашното в него,разтривам като кашичка и намазвам стените.Получава се фин пласт без излишно брашно, кекса се вади много лесно.Не помня в кое кулинарно предаване съм го гледала обаче.

# 738
  • Мнения: 4 859
Тотално съм зациклила Sad Имам 500 гр 100% свинска кайма и нямам грам ама грам идея какво да сготвя Sad
Мислех си за лазаня с макарони, вместо с листи лазаня. Ако имате по-добри идеи ще съм благодарна!!
Пастицио
http://faitmaison-maria.blogspot.bg/2012/09/blog-post_13.html?m=1
Овчарски пай
http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2014/04/blog-post_26.html?m=1
Пица от кайма
http://pep-4o.blogspot.bg/2009/10/blog-post_21.html?m=1
Патладжани с кайма
http://pep-4o.blogspot.bg/2016/07/blog-post_22.html?m=1
Яйца по шотландски
http://www.kulinarnarabotilnica.com/2017/03/-recipe-iaica-po-shotlandski.html?m=1

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 12:24 от lady_gothic

# 739
  • Мнения: X
 Да попитам и аз, нещо... Искам да направя кьополо, мисля, че имам всичко, но нямам правилната рецепта - онази с минутите на печене и грамажите на подправките... като го напиша в гугъл ми излиза само някакви изчанчени с горчица и майонеза... Sad Може ли да ми препоръчите свястна стандартна рецепта?

# 740
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 475
Пробвай и няма да сбъркаш   white_viki

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_27.html

Simple Smile

# 741
  • Мнения: 4 859
Да попитам и аз, нещо... Искам да направя кьополо, мисля, че имам всичко, но нямам правилната рецепта - онази с минутите на печене и грамажите на подправките... като го напиша в гугъл ми излиза само някакви изчанчени с горчица и майонеза... Sad Може ли да ми препоръчите свястна стандартна рецепта?
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BE%D0%BB%D1%83
И без домат (за мен така го правя)
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/01/4.html?m=1
И двете са пробвани Peace

# 742
  • Мнения: 5 149
Патладжан, изпечен във фурна по каква рецепта може да се доближи най-много до пържен?

# 743
  • София
  • Мнения: 11 732
Патладжан, изпечен във фурна по каква рецепта може да се доближи най-много до пържен?
Нарязваш го на филийки ама по-плътни да са, струйка зехтин и печеш. Можеш и в/у хартия в тавичката.

# 744
  • Мнения: 14 966
Тотално съм зациклила Sad Имам 500 гр 100% свинска кайма и нямам грам ама грам идея какво да сготвя Sad
Мислех си за лазаня с макарони, вместо с листи лазаня. Ако имате по-добри идеи ще съм благодарна!!
Аз правя "кюфтето на Тодор Живков" , когато ме мързи да готвя манжди с кайма. Mr. Green

# 745
  • Мнения: 5 149
Патладжан, изпечен във фурна по каква рецепта може да се доближи най-много до пържен?
Нарязваш го на филийки ама по-плътни да са, струйка зехтин и печеш. Можеш и в/у хартия в тавичката.

Струйка да е зехтина, т.е. не да "плуват" в повечко мазнина?

# 746
  • София
  • Мнения: 11 732
Патладжан, изпечен във фурна по каква рецепта може да се доближи най-много до пържен?
Нарязваш го на филийки ама по-плътни да са, струйка зехтин и печеш. Можеш и в/у хартия в тавичката.

Струйка да е зехтина, т.е. не да "плуват" в повечко мазнина?
Те обичат мазнина, но аз много не я обичам, но нека да не плуват, но нека всяка филийка да е със струйка

# 747
  • Мнения: X
Фрикасето с яйце и лимон стана  ммммммммммммммм! върховно. Голямо благодарско.

# 748
  • Русе
  • Мнения: 5 232
Фрикасето с яйце и лимон стана  ммммммммммммммм! върховно. Голямо благодарско.

За нищо! Хубава вечер!

# 749
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Направих пандишпанено руло и за крем разбих 2 пакетчета крема сирене и 1/2кутийка кондензирано гъсто мляко,но стана рядък крема...дали ще се стегне?

Общи условия

Активация на акаунт