Веган кулинария и рецепти

  • 27 705
  • 130
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 329
От мен един веган* оризови бисквити. В случая моите са с мед, но можете да ползвате сироп от агаве, петмез, меласа за пълен веган вкус Simple Smile



# 61
  • Мнения: 9 991



Елда сготвена като пилаф и салата от цвекло, морков и краставица.

# 62
  • Мнения: 8 163
Брех, брех, какви вкуснотии!

Данилу, какво направи с тофуто?

Asmegin, и аз много обичам пушено тофу.

***

Домашен пълнозърнест селски хляб с авокадова размазня (авокадо, зелен лук, лимонов сок, счукани сушени люти чушки, черен пипер, сол) и два вида апартаментски магданоз



Басмати, доматена салата, хрупкаво тофу и аспержи



Обедна почивка с книга, леко ферментирало червено зеле + едамаме + царевица и музика.



Чери домати, църнати брюкселски зелки и карфиол, пълнозърнест кускус

# 63
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Привет и от мен! Flowers Hibiscus
За утре вечер съм замислила женско парти с изцяло веганско меню.
От няколко дена се чудя за сос към фалафелите от *Кулинарно с Тони*,освен тахановия,който се предлага към рецептата.Дали със сос с авокадо ще се съчетае добре?
Мисля да предложа и кюфтета от картофи,тиквички и моркови,печени във фурна,пресните салати са задължителни.За десерт-постен ябълков сладкиш с грис и веган Рафаело,които вече са готови.Много съм доволна от резултата Blush
Приемам всякакви съвети,за които предварително благодаря! Blush
Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

# 64
  • Мнения: 8 163
max-mama, Рафаелото изглеждат много апетитно. Чудесно меню си направила!

# 65
  • Разград
  • Мнения: 3 110
max-mama, Рафаелото изглеждат много апетитно. Чудесно меню си направила!

Благодаря! Flowers Hibiscus
Тази сутрин приготвих двете смеси за кюфтенцата,много обещаващо ухаят.Приготвих и соса с авокадо-чудесен вкус.Обаче......сладкишът ми е малко сух отдолу и на места има зелено оцветяване....напръскано такова.Иначе е много вкусен.Та,чудя се,от бакпулвера мисля,че е така,но вече няма какво да направя.Въртеше ми се идея леко да сиропирам,но се отказах,от ябълките си е сочен.Оставих го такъв,какъвто е.Ще разчитам на другите неща от менюто да замаскират десерта Smiley

# 66
  • Мнения: 9 991
Да кача моя идея, която се оказа много сполучлива. Царевична пърленка с гуакамоле:

# 67
  • Мнения: 8 163
max-mama, хм. Чудя се от какво са се получило зеленото оцветяване... Дали в темата има някой, който знае?

Аделинда, вкуснотия. Какво царевично брашно купуваш? При вас има ли masa harina? Нейният протеин е по-лесно усвоим.

# 68
  • Мнения: 3 743
max-mama, напиши ако искаш съставките за сладкиша да видим от какво може да е станал зелен

А може ли да те помоля и за рецептата за веган Рафаело, ние в офиса ще правим cookie-exchange и тъкмо умувам какво да занеса

# 69
  • Мнения: 9 991
Фея, обикновено царевично брашно,  фино като от едно време. Тестото не е само с царевично, защото не стана хубаво резтегливо та сложих и пшенично. Не знам за това брашно което питаш, предполагам е ГМО. Има разни скъпи брашна, но точно царевично мисля не съм виждала.

Последна редакция: нд, 26 ное 2017, 09:55 от adelinda

# 70
  • Разград
  • Мнения: 3 110
max-mama, напиши ако искаш съставките за сладкиша да видим от какво може да е станал зелен

А може ли да те помоля и за рецептата за веган Рафаело, ние в офиса ще правим cookie-exchange и тъкмо умувам какво да занеса

Сладкиша беше чуден на вкус след еднодневния си престой.Съставките-брашно,грис,бакпулвер,ябълки,канела,олио....това са.Струва ми се от бакпулвера,следващият път ще го пропусна или ще сложа мъничко.
Фалшиви  бонбони Рафаело(рецептата е от нета и не мога да кажа автора,само мога да го поздравя за това)
5-6 с.л.разтопено кокосово масло
3 с.л. мед(сложих от този,който още не се е захаросал)
1 ч.ч.кокосови стърготини и още 4 с.л. за овалване
1 капсула ванилова есенция на Доктора
Използвах леко запечени орехи за в средата на бонбона.
Течните продукти се смесват,прибавят се кокосовите стърготини и сместа се обърква добре,рохкава е,но позволява оформяне.Оставя се в хладилник за 30 минути,след което се оформят бонбони,като в средата се поставя ядка,в случая орехче,по рецепта бадем.Според мен и с други ядки ще се получи добре.Овалват се в кокосови стърготини.
След това ги оставих на хладно,но не в хладилник,да не се стегнат прекалено.
Като за първи път всичко,което приготвих за вечерта се получи добре,имам си забележки,които ще коригирам следващият път. Blush

# 71
  • Мнения: 3 743
Възможно е, да. Аз обикновено слагам сода, повече ми харесва и на вкус и добавям малко лимонов сок за да бухне

А бонбоните са истинска находка. Много благодаря, че сподели рецептата Simple Smile

# 72
  • Мнения: 384
Мерсаж, незнаех ще пиша където ми падне, идеята ми беша да показваме продукти и резултат и как-що сме приготвили. Утре тук са отворени магазините и ще съчиня менюто ,набързо за ден-два напред.
Приятна вечер👻

# 73
  • Мнения: 8 163
Фалшиви  бонбони Рафаело(рецептата е от нета и не мога да кажа автора,само мога да го поздравя за това)
5-6 с.л.разтопено кокосово масло
3 с.л. мед(сложих от този,който още не се е захаросал)
1 ч.ч.кокосови стърготини и още 4 с.л. за овалване
1 капсула ванилова есенция на Доктора
Използвах леко запечени орехи за в средата на бонбона.
Течните продукти се смесват,прибавят се кокосовите стърготини и сместа се обърква добре,рохкава е,но позволява оформяне.Оставя се в хладилник за 30 минути,след което се оформят бонбони,като в средата се поставя ядка,в случая орехче,по рецепта бадем.Според мен и с други ядки ще се получи добре.Овалват се в кокосови стърготини.
След това ги оставих на хладно,но не в хладилник,да не се стегнат прекалено.
Супер рецепта!

Само да припомня, че медът е животински продукт и това го прави невеган. Може да бъде заместен с агаве или кленов сироп.

В тази връзка наскоро открих фантастични заместители на меда, направени от кленов сироп. Не знам дали в България се внасят подобни, но ако ги има ги препоръчвам горещо. Става дума за кленово тафи и бит кленов сироп. И на цвят, и като консистенция напомнят на висококачествен мед: тафито е като филтриран мед с цвят на тъмен кехлибар, а битият сироп - като нефилтриран. И двата продукта са в пъти по-добри от Bee Free Honee.

На този кадър са в компанията на френски хляб (купешки), кленови перлички с оцет (заместител на хайвера от сьомга) и сладки кленови перлички.

# 74
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
 tiptoe

Общи условия

Активация на акаунт