15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 185 355
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: X
Имам обезкостено заешко. Още довечера ще го спретна по панагюрски. Златна си, Лейди!

# 76
  • Мнения: 4 087
И аз имам едно сварено в кукъра , ще го метна и аз така.  Mr. Green

# 77
  • Мнения: 4 859
Пак аз,да подасаждам с едни
Руладини от кайма,завити в бекон
Необходими са овкусена кайма,бекон нарязан на тънки ленти и плънка по избор или каквото има в хладилника-гъбки,варено яйце,кисела краставичка,кашкавал.Моите бяха само с топено сирене и моцарела.Фурната се загрява на 200°.Тавичка се застила с хартия за печене и леко се намазва с мазнина.Взема се топка кайма,сплесква се на питка,слага се от плънката и хубаво се загъва от всички страни и оформя на дебело кебапче.Вземат се 3 ленти бекон,които се застъпват и в единия край се слага каймата и се завива на рулца. Така с всичките.Слагат се да се пекат,след 10-тата мин.може да де обърнат да се запекат за малко и от другата страна.
Вариант е и да се изпържат.От тези рецепти взаимствах:
http://recepti.gotvach.bg/r-40665-%D0%A0%D1%83%D0%BB%D1%86%D0%B0 … 9%D0%BC%D0%B0?l=1
http://kiss-and-caramel.blogspot.bg/2014/09/blog-post_8.html?m=1

# 78
  • Мнения: 1 320


Купувам Одрински кори и ги нарязвам на тънки ивици, както са си сгънанти... Приготям смес от пр. мляко , яйца и ги потапям ивиците. Налагам в тефлонов тиган с малко олио,  поръсвам със силене или спанак и още ред кори и ги пека на умерен котлон под капак. После обръщавм отдругия край. Стават за 5-10 мин.  и има вкус на къпана баница.
[/quote]



eleaa, какво количество прясно мляко и колко яйца за сместа използваш??

# 79
  • Мнения: 2 760
Одринските кори  имат глоба за неразрешени добавки - само да вметна  Peace
http://www.marica.bg/%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D1%85% … 0-news727914.html

Сега обърнах внимание, че става дума за партида, чийто срок на годност изтичал в средата на миналата година, тъй че споко, вече сме ги изяли  Joy

# 80
  • Мнения: 3 743


Купувам Одрински кори и ги нарязвам на тънки ивици, както са си сгънанти... Приготям смес от пр. мляко , яйца и ги потапям ивиците. Налагам в тефлонов тиган с малко олио,  поръсвам със силене или спанак и още ред кори и ги пека на умерен котлон под капак. После обръщавм отдругия край. Стават за 5-10 мин.  и има вкус на къпана баница.

чудесна идея, много благодаря bouquet

само не ми стана ясно корите на рула ли се слагат в тигана и като се сложат на два реда, как точно се обръщат в тигана Thinking

и с обикновени кори, дали ще се получи newsm78

# 81
  • Мнения: 2 681
Ще се получи и с обикновени кори. Правила съм нещо подобно, с изостанали фини кори,  но във форми за мъфини.
Като се нарежат корите и потопят в яйца и мляко те се накисват и вече не стоят на рулата като от начало. Разбъркват се.
Количеството мляко и яйце е според количеството кори.
Аз го правих с айрян, че прясно мляко не купуваме.

# 82
  • Мнения: 4 859
Като споменахте за   кори за баница и форма за мъфини,ето тези кошнички  на Пепчо със сирената са божествени и много бързи,може и друга плънка по избор  Heart Eyes
http://pep-4o.blogspot.bg/2016/06/blog-post_22.html?m=1
http://pep-4o.blogspot.bg/2011/10/blog-post_17.html?m=1

# 83
  • Мнения: 3 743
Emi Daniel, благодаря за пояснението, а за втория ред кори и те ли се топят в яйцето и млякото или само първия ред. Все още не мога да си представя как става обръщането на баницата в тигана Blush

# 84
  • Мнения: 2 681
Аз като по-мързелива  натопих корите в купа с яйца, сирене   и мляко.
Станаха като каша.
Накиснаха се и ги набутах във силиконови форми за мъфини до половината.
В малка част от кашата сложих и поразмразен спанак, че само аз го ям.
За обръщането в тиган - предполагам, че се обръща с чиния.
Слага се чинията отгоре и се завърта.
Според мене и двата реда трябва да се намокрят, да се споят. Иначе само кори ще изгорят като се обърне печивото.

# 85
  • Мнения: 13 306
Мокрят се и двата, просто има два "пласта" от корите с яйцата и между тях там сирене, спанак или каквото ще се слага. Обръщането - с голяма чиния или плосък капак, както пататник. За още по-мързеливо, става и направо сиренето или спанака разбъркани в сместа.

# 86
  • София
  • Мнения: 19 351
Има уред за испанска паеля, който, грубо описано, е като 2 слепени тигана. Сигурно с него ще стане без проблеми.

# 87
  • Мнения: 3 743
Сега ми стана ясно, благодаря bouquet

Аз имам тиган, който мога да пъхам във фурната и такъв тип рецепти ги изпълнявам в два етапа Laughing на тигана за запичане отдолу и само на горен реотан във фурната за запичане отгоре. Не съм от много похватните в кухнята Blush и затова измислих този вариант  hahaha

# 88
  • Мнения: 1 701
Супа за пирати

Това е любимата супичка на децата ми.

Слага се в тенджерата вода и се включва котлона.
През това време с блендера се рендосват 2 моркова и 2 картофа.
Реже се един праз лук. Всичко се слага във водата, дори и да не е купнала още.
Вари се около 15 мин. и към това се слагат кремвирши на кръгчета и грах от консерва. Още 1 мин. ври и готово. Застройка аз не правя.

# 89
  • Мнения: 4 859
Аспержи с прошуто на грил тиган(аз ги правя с бекон,поръсвам с пармезан накрая и сервирам с бърз сметаново-горчичен сос)
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D1%80%D0%B8%D0%BB
Пилешки бон филенца с бекон/прошуто на грил тиган
Бон филенцата се разбъркват с черен пипер,малко майонеза и горчица,взема се лента бекон (пушен на слайсове)и се увива спираловидно около месото,така с вчсички.Може да се закрепи за филенцата  с клечки за зъби от двете страни .Пекат се в намазнен ,загрят грил тиган от двете страни.
Кренфирши в бекон на грил тиган
Лента бекон (нарязан на слайсове)се намазва с горчица и се увива спираловидно около кренвирш.Пече се в намазнен ,загрят грил тиган.
И трите рецепти може да се приготвят в тавичка,на пекарска хартия,поръсени с малко мазнина.
Шишчета от бекон/прошуто и сирена
Необходими са слайсове бекон/прошуто и сирена по избор-гауда,еметал,чедър,кашкавал,синьо сирене и т.н.В лента бекон се поставя парче сирене,завива се на рулце и се нанизва на шишче (по 3-4 рулца)Така и с останалите.Пекат се за кратко от двете страни на леко намазнен загрят грил тиган.
Рецептите са от списания,не съм записала автор.

Общи условия

Активация на акаунт