15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 185 395
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Оууу, тези горните как гърмяяяят...

Аз не бих купила, но на едно гости хората донесоха, защото знам, че ядат хляб и ги помолих да донесат. Първото ни гръмна в ръцете още сурово, не че пак не се изяде Simple Smile, с второто се справихме...

# 241
  • Down south
  • Мнения: 7 793
Оууу, тези горните как гърмяяяят...


В смисъл? Как гърмят? Ако са били извън хладилник по-дълго време, вероятно може и да се получи нещо подобно, не съм сигурна, дали това имаш предвид.
Аз имам почти винаги такива в хладилника, защото с тях стават интересни неща. Проблеми от гореспоменатото естество никога не съм имала.

# 242
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Тук не са популярни. Гръмна ни кутийката в ръцете с тесто, което беше явно превтасало. Отварянето е с въртене (торзионно), нз дали и в Щатите са такива опаковките.
Нямам идея колко време са ги транспортирали до нас и после колко са седяли извън хладилника, преди да ми ги дадат да ги опека, нито знам как се съхраняват. Гостите си донесоха каквото ще ядат и оттогава не са ми попадали. Simple Smile

# 243
  • Down south
  • Мнения: 7 793
Така, както го описваш, май тестото е стояло много на топло и само е решило да излезе и тръгне към печката/коша Simple Smile

Ако на някой не му се рискува с такова тесто, мисля че с тесто за пица би станало, също.

# 244
  • София
  • Мнения: 19 409
Май съм виждала рецепта за маймунски хляб, но не се вмества в 20-те минути. Ето

# 245
  • Down south
  • Мнения: 7 793
Не се отваря.
Ако тестото се меси на ръка, никакви 20 мин, че то и два часа може да се малко, още повече за такива, като мен.
Готово тесто за пица имах предвид.

# 246
  • София
  • Мнения: 19 409
Ясно че за готово се говори. Това за тестото за пица е идея, колко големи да са кубчетата горе-долу?

# 247
  • Down south
  • Мнения: 7 793
Около 2.5 - 3 см. не по-големи, защото имаче стават сухи.

# 248
  • Мнения: 4 859
Потърсих рецепта за маймунски хляб с готово тесто и попаднах на тази
http://vili-blog.blogspot.bg/2014/07/blog-post_21.html?m=1
Потекоха ми лигите,ще трябва да купувам форма за кекс,големи сте подстрекателки
 Mr. Green Hug

# 249
  • Down south
  • Мнения: 7 793
В другата тема видях, че имаш форма за мъфини,  може и в нея.

ПП Може ли рецептата за ориз с маслини и праз, моля.
През телефонната версия не знам как се праща лично съобщение Sad

# 250
  • Мнения: 4 859
Daylily,дано не се разсърди някой,че не е по темата,давам линк на рецепта,коята е едно към едно с мамината (няма домати,свикнала съм да го ям бял,но ти може да сложиш)
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/12/blog-post_15.html?m=1
Понякога запържвам праза и ориза в олио и масло и добавям бяло вино,но не е класически по рецептата.Може и да не го печеш,само на котлон да си го сготвиш .

# 251
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Потърсих рецепта за маймунски хляб с готово тесто и попаднах на тази

аз скоро правих нещо подобно:

сух, изостанал хляб, нарязан на хапки. разбиват се 1-2-3 яйца, зависи колко е хляба, с малко прясно мляко и подправки и се обърква с хляба. хлябът трябва да се намокри, но не да се накваси в течността.
добавя се настърган кашкавал, малко мазнина, евентуално колбас или шунка, аз сложих сушени домати и малко разядка от сушени домати и подправки. може да се импровизира и други неща да се сложат. обърква се и се слага в продълговата форма за кекс или в такава с дупката.
цяла нощ го оставих в хладилника. после се вади и пече. яде се топло. т.е. може да се направи предварително и да се изпече преди консумация. става като пица.

# 252
  • Мнения: 7 715
една идея за вкусна и бърза вечеря Simple Smile
https://www.bonapeti.bg/recepti/hrupkavi-parzholi-s-bilki/ - като може да мариновате от предната вечер
https://www.bonapeti.bg/recepti/salata-kapreze1405345464/ - ако не обичате песто може да накиснете малко сух босилек в зехтин/олио преди да започнете готвенето и след това да полеете с него

# 253
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 10 883
Без хартийки се залепва много неприятно по тавата Sad
И понеже моите вдъхновения са кратки и отлитат бързо, ето още едно предложение, което, както и ти спомена, търпи вариации.
Не знам какъв е варианта на този продукт в България, но съм сигурна, че миналата година мернах нещо подобно

 Monkey Bread


Не разбрах дали това тесто го има в БГ или поне сходно в такава опаковка.
В Англия снаха ми прави много вкусни кифлички с кренвирш и лютеница точно с такова тесто от кутия.
Вкусът беше невероятен и кифличките си остават меки и след еднодневен престой.

# 254
  • Down south
  • Мнения: 7 793
Не съм много сигурна  Sad миналата година бях за няколко дни в България и ми се стори, че видях подобни опаковки, но не знам, дали беше такова тесто.
Опитайте с тесто за пица, разточвате дебела кора, режете на квадратчета, омаслявате и добавяте допълнителните продукти, според вкусовите предпочитания.

ПП @ lady_gothic,
благодаря   Hug

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт