Пържена цаца

  • 9 235
  • 17
  •   1
Отговори
  • Мнения: 18
След многократни опити за пържене на цаца...с брашно...с брашно и цар брашно...на клечки за зъби топнати в ледена вода и после в олио днес взех от магазина за риба най хубавата цаца на света!Нито една залепнала уникално изпържена като чипс хрупкава...думи нямам.Въпросът ми е някой идея има ли как я правят?дали не е с нишесте?как нито една не е залепнала....за следи от клечки да не говорим че нямаше.....


Благодаря в аванс

# 1
  • MI
  • Мнения: 11 803
Да не би да не чакаш да се сгорещи достатъчно олиото? Пробвай с царевично брашно или галета, поне при мен се получава винаги. И не слагай прекалено много, иначе пак се слепва.

# 2
  • Мнения: 18
3 дена пържа....достатъчно горещо...това не е царевично съмнява ме и за брашно да е...и нито една слепнала....има нещо...как да кача снимка

# 3
  • Мнения: 25 617
Май имаше подобна тема преди години, спомням си, че там някой съветваше да се изтупа излишното брашно и рибките да се пускат една по една в олиото. Помага донякъде, не залепват, но пак не стават така, както ги приготвят професионалистите.
Може би във фритюрниците се крие тайната? Бяха ми разкавали преди години, че в професионалните фритюрници отдолу имало вода, а над нея била мазнината. Така брашното падало във водата и мазнината не прегаряла.
Не знам дали е вярно, така съм чувала само...

# 4
  • Мнения: 18
другият вариант е да е обикновено брашно....но да я изсуша хубаво и да тръскам хубаво в гевгир може би??? за да махна излишното брашно...пффф

# 5
  • София
  • Мнения: 2 177
Аз я обрашнявам много добре, солидно, после изтръсквам цялото излишно брашно с гевгир и пържа в професионален фритюрник. Всяка рибка стои поотделно, никога не са ми се залепвали. Но никога не препълвам кошничката, да кажем едно пакетче от 500 гр. го пържа на два пъти.

# 6
  • MI
  • Мнения: 11 803
Ама ти колко брашно слагаш, трябва само колкото да подсушиш рибата. Иначе ясно че ще залепне. Аз като имам нещо панирано или риба да пържа, си ги нареждам на хартия за печене и после едно по едно във врялото олио, не е имало проблем.

# 7
  • Мнения: 18
добре а олиото с това брашно после става ли за нещо?не прегаря ли?темп.на макс ли е?

# 8
  • Мнения: 18
Ама ти колко брашно слагаш, трябва само колкото да подсушиш рибата. Иначе ясно че ще залепне. Аз като имам нещо панирано или риба да пържа, си ги нареждам на хартия за печене и после едно по едно във врялото олио, не е имало проблем.

Колко да слагам обрашнявам и изтръсквам но не в гевгир но явно не е достатъчно...

# 9
  • MI
  • Мнения: 11 803
Ама ти колко брашно слагаш, трябва само колкото да подсушиш рибата. Иначе ясно че ще залепне. Аз като имам нещо панирано или риба да пържа, си ги нареждам на хартия за печене и после едно по едно във врялото олио, не е имало проблем.

Колко да слагам обрашнявам и изтръсквам но не в гевгир но явно не е достатъчно...
Пробвай с галета и ги нареди на хартия за печене една по една. Така дори на фурна ми се получават като пържени... Хубаво овалваш, те сами ще си паднат на хартията излишните галета. Но една по една и после слагаш една до друга, без да се слепват.

# 10
  • София
  • Мнения: 2 177
Брашното пада почти цялото, като го изтръскаш с гевгир, остава точно колкото трябва върху рибките, съвсем тънък слой. На самия фритюрник са зададени градусите и минутите, но аз лично, докато пържа, разтръсквам периодично кошничката, за да се наместят рибките. Цацата се залепва в случаите, когато е мокра, т.е не е полепнало достатъчно брашно или когато е твърде много като количество в кошницата.

# 11
  • Мнения: 18
Добре Simple Smile днес почвам с фритюрника...а после от магазина Grinning

# 12
  • София
  • Мнения: 15 466
Аз пържа в обикновен тиган, на газ, с половин пръст олио, но силно нагрято.Набрашнената цаца изтръсквам през гевгир и пускам рибка по рибка.Като се събере изгоряло брашно на дъното , изсипвам това олио, избърсвам тигана и слагам ново олио да се нагрее.Пържих веднъж във фритюрника, всички се разкривиха и някои залепнаха.

Скрит текст:

# 13
  • Мнения: leet
Олиото трябва да е супер сгорещено, иначе става на каша. А за панировка - брашно Simple Smile

# 14
  • Мнения: 2 883
Как така тръскате рибата през гевгира?

Общи условия

Активация на акаунт