КОЗУНАЦИ - 2017/2018

  • 107 748
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 14 079
В Лидл продават бяло брашно, което е по-евтино от това на София мел, но му забравих марката. Хубаво е, стават нещата с него, даже много добре. Ако е същото, меси смело.

# 511
  • Sofia
  • Мнения: 21 632
... но като погледнах пакета брашно на него пише тип 650 Shocked. Купих го от Лидл ...
Ползвала съм Кастело тип 650 за козунак - няма проблем.

# 512
  • Варна
  • Мнения: 1 200
... но като погледнах пакета брашно на него пише тип 650 Shocked. Купих го от Лидл ...
Ползвала съм Кастело тип 650 за козунак - няма проблем.
Моето брашно е същото. Ще го ползвам тогава.  bouquet

# 513
  • Мнения: 14 079
За същото говорех, но пуста склероза.

# 514
  • София
  • Мнения: 11 706
Едно" Карамелено панетоне" - по рецепта на Zuleyha. Разкошно е!! Лесно се работи, не изисква много време.
Работи се изцяло в миксер. Добавих от мен един карамелен сос, ей така за разкош.



# 515
  • Мнения: 135
Изглежда прекрасно! Може ли рецептата, защото не я намирам в началото на темата? Благодаря!!!

# 516
  • София
  • Мнения: 11 706
Изглежда прекрасно! Може ли рецептата, защото не я намирам в началото на темата? Благодаря!!!

Ще ти я пусна веднага, защото в началото на темата я няма, а би трябвало да се добави, защото това е прекрасно Панетоне, което съм го работила изцяло в миксер, но по рецепта се измесва на ръка. Лесно е ,защото брашното е малко и не тежи на ръцете, а и самата рецепта е подробно изписана и е направо елементарна. На вкус е разкошно. Посочила съм  и източник.

http://recepti.gotvach.bg/r-78629-Карамелено_Панетоне

и да добавя една рецепта със снимка на руло "Шоколадова Бабка" , разкошно е и е също толкова лесно и елементарно за направа.




# 517
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Това бяха неделните ми козунаци.









# 518
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Много интересна плетка виждам. Би ли споделила как я направи?

# 519
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Много интересна плетка виждам. Би ли споделила как я направи?


Плетката е с 6 фитила. В you tube има много видеа, ще е по-добре ако гледаш едно видео, защото когато се обяснява, изглежда много сложно, а всъщност не е.

# 520
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Благодаря, достачно ми е. Аз си мислех за една чешка плитка,която се опитвам да направя, но още не ми се е получила достатъчно добра.

# 521
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Вкъщи пак сме на козуначна вълна нещо. Simple Smile От онзи ден, два козунака, единият за подарък, той беше отнесен преди да успея да го снимам, а от нашия едва успях да направя две снимки. Simple Smile
Този козунак е с тиква, а пълнежът е от орехи, портокал и подправки. Изключително пухкав, на конци и въпреки това сочен. Един от най-хубавите се получава винаги.





Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 23:08 от Venetta

# 522
  • София
  • Мнения: 634
Venetta, молба от мен : линк към плетките за козунаци в Ютюб и рецептата за козунака ти с портокал ... Благодаря ти  bouquet
ПП - може и на ЛС

# 523
  • Мнения: 274
група може ли да ви попитам ,ако печете козунаците в две различни форми,няма ли опасност единия да превтаса.за трети пьт ще опитам да правя,защото първия стана като сладък хляб,а втория беше хубав само плетката се загуи

# 524
  • София
  • Мнения: 11 706
група може ли да ви попитам ,ако печете козунаците в две различни форми,няма ли опасност единия да превтаса.за трети пьт ще опитам да правя,защото първия стана като сладък хляб,а втория беше хубав само плетката се загуи
Формата за печене няма никакво отношение. Работя ги във всякакви форми. Понякога ги слагам и двете във фурната, но това зависи и от големината на формата, понякога ми се събира само една, а другата ако е втасала се поставя в хладилник за да се намали втасването, но не винаги го правя, те така не превтасват бързо и лесно, не втасват два дни, втасват за часове,  изобщо с това превтасване нещо се бърка. Когато се губи плетката означава, че е прекалено меко тестото, но това не значи че е превтасал.

Общи условия

Активация на акаунт