Аз пък чета етикети и внимавам за нитрати, химикали, консерванти и химия. И произхода на храните ми е важен, и годността, и сезонността и производителя. Да сервирам втори път храна не смятам за престъпление и в къщи капризи за храна не се толерират. Ако не съм сготвила, могат да се нахранят и със сирене, салата и хляб. Но да сервирам на семейството си преработена отново храна с нула полезност и празни калории - категорично няма да направя.
Евентуално бих замразила няколко порции супа, ако съм сготвила повече и не смятам, че ще се изяде - това го приемам. Но днешния гювеч да стане утре супа - не приемам.
И смятам, че различните мнения също имат място в темата. Не разбирам защо някои се засягат и палят толкова.
Само за протокола - много рядко хвърляме храна.
Горе-долу и аз така.Мога да добавя сос, нова гарнитура, но от глад да умирам, няма да омесвам тридневна супа на хляб, а да го дам това нещо на детето- абсурд! В хладилника винаги има масло, сирене, маслини, това е минимумът и никой не е останал гладен.
Темата е като всяка друга, говорим си, нормално е да има различни мнения.