Вчерашната салата е днешната супа!

  • 15 938
  • 87
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 11 990
Разбира се, че е нищо лично Simple Smile

Аз пък чета етикети и внимавам за нитрати, химикали, консерванти и химия.  И произхода на храните ми е важен, и годността, и сезонността и производителя.  Да сервирам втори път храна не смятам за престъпление и в къщи капризи за храна не се толерират. Ако не съм сготвила, могат да се нахранят и със сирене, салата и хляб. Но да сервирам на семейството си преработена отново храна с нула полезност и празни калории - категорично няма да направя.
Евентуално бих замразила няколко порции супа, ако съм сготвила повече и не смятам, че ще се изяде - това го приемам. Но днешния гювеч да стане утре супа - не приемам.

И смятам, че различните мнения също имат място в темата. Не разбирам защо някои се засягат и палят толкова.

Само за протокола - много рядко хвърляме храна.

Горе-долу и аз така.Мога да добавя сос, нова гарнитура, но от глад да умирам, няма да омесвам тридневна супа на хляб, а да го дам това нещо на детето- абсурд! В хладилника винаги има масло, сирене, маслини, това е минимумът и никой не е останал гладен.

Темата е като всяка друга,  говорим си, нормално е да има различни мнения.

# 61
  • Мнения: 9 052
Уф и на мен ми стана тъпо. То като гадория и бъркоч може да се опише всяка чужда гозба. Много добре си предсатвям да забъркам сварен преди 3 дена спанак, съхраняван в хладилника на баница със спанак. Или задушен преди 3 дена праз на баница с праз. И ако смятате , че няма да ви влезне в хладилниците такова нещо, то сте много прави Simple Smile Кой ви ги дава баниците ? Аз не . Сами си ги хапваме  Twisted Evil

# 62
  • Мнения: 4 303
Аз пък чета етикети и внимавам за нитрати, химикали, консерванти и химия.  И произхода на храните ми е важен, и годността, и сезонността и производителя.  Да сервирам втори път храна не смятам за престъпление и в къщи капризи за храна не се толерират. Ако не съм сготвила, могат да се нахранят и със сирене, салата и хляб.
Само за протокола - много рядко хвърляме храна.
Аз не вярвам на етикетите. 90% от случаите водят до заблуждение.
Работих в предприятие, където датите се слагаха със седмици напред. Днес се произвежда с дати от  следващия месец. С очите си видях как на киселото мляко датите се сменят/то без това и след датата си няма промяна, ми каза пласьорът, нищо няма да им стане/. Кой знае как съм го изгледала.
И аз по скоро замразяват излишните количества, отколкото да рециклирам. Наистина заглавието на темата е подвеждащо.

# 63
  • Мнения: 10 650
Защо трябва някой, който не рециклира храна да не пише. На мен например преди време темите ми помогнаха изключително много да си планирам храната и да не готвя количества като за столова, които да изхвърлям в последствие. Може споделения от един опит, да е полезен за друг  Peace

# 64
  • Sofia
  • Мнения: 4 598
... но от глад да умирам, няма да омесвам тридневна супа на хляб, а да го дам това нещо на детето- абсурд!

Само в това не се заричай, моля те. Надявам се на никого от нас да не му се наложи да гледа детето му да умира от глад.
Бъди сигурна, че тогава и картофени обелки ще му готвиш!

А пък ако визираш моята супа - тя си беше пюре от коприва, а не супа топчета все пак! И хлебчетата станаха страхотни  Peace

# 65
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 567
Само който не си е лягал, след като е вечерял хляб с... хляб може да се зарече за подобно нещо.

# 66
  • Мнения: 2 160
Преди време изхвърлях доста храна, но се научих да си пестя времето и парите.
Готвя за момента и то само това, което се предпочита.
Нищо не рециклирам, но моя близка ми сподели, че всяко изостанало ядене,
може да се префасонира във фурната с настърган кашкавал.

# 67
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 7 426
Мойто "съкровище" е в състояние да направи салатата на супа - буквално  Joy
Няма да предложа практични рецепти, но поне да се позабавлявате с кулинарните ѝ приключения (аз не съм ги пробвала, така и не се престраших)  Hug
Когато пече пържоли събира кокалите и ги прави на супа. В нея слага каквото друго има останало неизядено през седмицата, без значение какво е.
Прави ориз на фурна. Яде се веднъж, максимум два пъти и отново отива на супа.
Работи като медицинска сестра в болница и редовно им дават печени пилешки бутчета, които тя не харесва. Познайте - прави ги на какво? Мдааааа... на СУПА
Не рядко ѝ се случва да има останала супа в която само да добавя по някоя "прясна" манджа.

От 8 години сме с ММ и още не мога да проумея как е успяла да отгледа 2 деца тая жена  newsm78 Нищо чудно, че никога не съм чувала репликата "мама това го готви по-добре"  Joy

Ние да нямаме едно и също "съкровище"?!  Joy
Ама пък моят мъж няма брат...  Thinking

# 68
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Мойто "съкровище" е в състояние да направи салатата на супа - буквално  Joy
Няма да предложа практични рецепти, но поне да се позабавлявате с кулинарните ѝ приключения (аз не съм ги пробвала, така и не се престраших)  Hug
Когато пече пържоли събира кокалите и ги прави на супа. В нея слага каквото друго има останало неизядено през седмицата, без значение какво е.
Прави ориз на фурна. Яде се веднъж, максимум два пъти и отново отива на супа.
Работи като медицинска сестра в болница и редовно им дават печени пилешки бутчета, които тя не харесва. Познайте - прави ги на какво? Мдааааа... на СУПА
Не рядко ѝ се случва да има останала супа в която само да добавя по някоя "прясна" манджа.

От 8 години сме с ММ и още не мога да проумея как е успяла да отгледа 2 деца тая жена  newsm78 Нищо чудно, че никога не съм чувала репликата "мама това го готви по-добре"  Joy

Ние да нямаме едно и също "съкровище"?!  Joy
Ама пък моят мъж няма брат...  Thinking
Абе и моят няма, но вече установихме с една приятелка, че сме женени за "един и същи човек", че и "съкровището" ни е еднакво  Joy Joy Joy

# 69
  • Мнения: 8 921
Блу, вземай и не се чуди - чудна е Simple Smile
Взех си. Супер е. Hug ММ ми се смя като му обяснявах какво искам и ми предлагаше хамак за банани да си купя вместо тази центрофуга, но се съгласи накрая, че е голямо удобство. Детето пък смята, че има нова играчка.

Честито Възкресение, момичета!

# 70
  • Мнения: 4 244
             Темата ми е много интересна. Имам лош спомен от едната си баба, която смеси изостанал боб яхния и ориз на фурна. Така и не разбрах какво щеше да го прави, защото избягах с рев от кухнята, но си спомням металната купичка, в която ги сипваше, за да ми ги предложи за обяд, докато другата й внучка похапваше някаква чудесно ухаеща вкусотия... 
           Иначе и аз "дообработвам" някои ястия. Баща ми много обича супа, която да е приготвена от пиле на грил. Тези пилета се мариноват предварително, явно това му харесва. Или от пушено пилешко бутче. Правила съм пици от стар сух хляб, сещам се и за един десерт на комшийката /по време на купонната система/, направен от стар хляб, мляко, захар.
            За днес съм планувала да преработя козунак.  Grinning

# 71
  • Мнения: 10 650
На мен колежка ми е казвала точно такава рецепта - боб с ориз на фурна. Никога не съм опитвала подобна комбинация, но тя твърдеше, че е вкусно Peace

# 72
  • Мнения: 8 853
У дома готвя за всеки поотделно всеки ден, трима сме. Не префасонирам нищо, но пък обикновено варя цялото купено пиле, без значение каква част от него ще готвя. Останалото го прибирам в хладилника и обикновено готвя на следващия ден, най-късно на по-следващия. Също така варя картофи за гарнитура и за обяд, и за вечеря едновременно и половината остава в хладилника. Не трябва, но претоплям храна от предишен ден понякога, не винаги имам нерви да готвя абсолютно всеки ден. Вкусът на храната е развален вече. Само фасулът и зелето са храни, които си запазват вкуса и на другия ден. Салати не остават никога.

# 73
  • софия
  • Мнения: 379
доматите от салатата вечерта стават за слагане в манджа на следващия ден. вечерта ги прибирам в буркан, може и да ги настържа, и после в манджата. /без лук са/

# 74
  • София
  • Мнения: 11 532
То лука не е проблем за манджата, ама ако в салатата има оцет, не бих ползвала доматите на следващия ден.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт