15-минутни ястия - идеи и рецепти

  • 209 642
  • 772
  •   1
Отговори
# 615
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 005
Мисля, че на фурна няма да стане, когато е в кори за баница. Не си го представям нещо newsm78
Момичета, направете си го пържено - по вкусно е, със сигурност е сполучливо, а и два три пъти пържено в месеца никого не е убило Mr. Green

# 616
  • Мнения: 4 859
Кор дон бльо от тиквички с шунка и кашкавал-за 1 седмица,2 пъти го правя,днес с пушено топено сирене,вместо кашкавала chef
http://m.24chasa.bg/Article/1428146
https://www.actualno.com/recipes/kordon-blio-s-tikvichki-za-15-m … i-news_44003.html
Във вторият линк има и вариант за печене,но времето ще се удължи,при пържене за 2 тиквички,ми отне около 15мин.

# 617
  • Варна
  • Мнения: 1 361
Кор дон бльо от тиквички с шунка и кашкавал-за 1 седмица,2 пъти го правя,днес с пушено топено сирене,вместо кашкавала chef
http://m.24chasa.bg/Article/1428146
https://www.actualno.com/recipes/kordon-blio-s-tikvichki-za-15-m … i-news_44003.html
Във вторият линк има и вариант за печене,но времето ще се удължи,при пържене за 2 тиквички,ми отне около 15мин.
Това ми хареса ще го пробвам  bouquet

# 618
  • Мнения: 19 690
И аз така.

# 619
  • DE
  • Мнения: 971
Това във втория линк много ми прилича на това тук
Иначе наистина са бързи за приготвяне и вкусни

# 620
  • в колонките
  • Мнения: 510
Това във втория линк много ми прилича на това тук
Иначе наистина са бързи за приготвяне и вкусни

   
      И  на мен така. Потърси си правата за кражбата,  Peace

# 621
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
такова кордон бльо правя с шайби целина. по-вкусно става, ако са бланширани, незнам дали тогава влиза в 15те минути.
става уникално вкусно, аз го правя без шунка, де...

# 622
  • Мнения: 2 439
Довечера ще готвя задушени скариди и зелена салата.
Скаридите са тези от ринг, има ги на Лидл, слагат се подправки на вкус, бяло вино за сосче и готово.

# 623
  • София
  • Мнения: 6 059
Това във втория линк много ми прилича на това тук
Иначе наистина са бързи за приготвяне и вкусни

Само ми е чудно така като са наредени и като се панират не се ли разместват/разпадат? Понеже не съм много сръчна и ми изглежда трудно.  Embarassed

# 624
  • Мнения: 10 631
Мисля, че на фурна няма да стане, когато е в кори за баница. Не си го представям нещо newsm78
Става на фурна. Аз направих кашкавал, сирене, гауда и камембер със сладко.

# 625
  • Мнения: 4 859
Това във втория линк много ми прилича на това тук
Иначе наистина са бързи за приготвяне и вкусни

Само ми е чудно така като са наредени и като се панират не се ли разместват/разпадат? Понеже не съм много сръчна и ми изглежда трудно.  Embarassed
 
Не се разпадат.Понеже и аз това се опасявах, гледах парчетата кашкавал/шунка да са с размера на колелцата тиквички ,с топеното пушено сирене беше още по лесно ,мисля че и с моцарела ще се получи .Принципа е на като пълнените пържени филийки.Бях срещнала и рецепта и с тиквички на дълги филийки и роле от шунка и кашкавал за плънка.
Или да ги изпечеш така 'панирани 'върху хартия,като ги обърнеш по някое време.

Иначе рецептите и снимките  са направо същите,явно тези от сайта са я откраднали,много неприятно ,поне да бяха писали източника  Sad

# 626
  • София
  • Мнения: 6 059
Мерси, ще го пробвам.

# 627
  • Мнения: 4 859
Ако решиш да пържиш и имаш щипка,с нея ще е най-лесно обръщането май,аз действам с две лопатки Peace

# 628
  • Мнения: 69
Добър вечер Hug . Ще ви кажа какво спретнах аз тази вечер (и не само) за 15 минутки. Месо от пилешки гърди нарязвам на жулиени, като през тоза време съм сложила в тигана съвсем малко мазнина да се загрее. Слагам месото в тигана, докато се пържи (трябва му много малко време) слагам в една чашка малко соев сос и мед в микровълновата за 7-8 секунди ,за да се отпусне меда и когато месото и готово слагам съдържанието на чашката в тигана изчаквам една минутка да поизври сосчето ии готово . Една бърза салатка спретвам Шопска, може и зелена и това е. Става много вкусно и със свинско месо. Мъжо много тачи и двата варианта. Дано съм ви била полезна.  cook

# 629
  • Русе, България
  • Мнения: 1 491
Аз ще споделя снощната вечеря, не е нещо нечувано, но може да влезе в употреба. Обръщам внимание, че 15-те минути включват само тази част от приготвянето, иначе е по-дълго. Ето за какво говоря: оризово-спаначени кюфтенца. Имах от предишно готвене добре сварен ориз със спанак и праз - приятна гарнитура, която обаче бързо омръзва и трябваше да се префасонира, за да може все пак да се изяде. При сготвени 1 ч.ч. ориз с 500 гр. пресен спанак и 1 стрък праз, имах около 2/3 останало. Тази смес, студена от хладилника, разбърках с 2 с.л. домашен млечен сос с хрян (също останал от преди), може да се ползва малко майонеза, кисело мляко, извара или нещо друго подобно налично. Целта е да има лека спойка. Ако оризът е приготвен зрънцата да се делят, едва ли ще се получи. С мокри ръце оформям сплескано кюфтенце, овалвам леко в бяло брашно, в разбито яйце и в царевично брашно (фино или едро, без значение). Пържа в загрята мазнина за кратко от двете страни, отцеждам върху кухненска хартия. Успях да изкарам около 10 ли, 12 кюфтенца, зависи от големината. Вкусни са!

Общи условия

Активация на акаунт