Помогнете ми с рецепта за лесен,български десерт !

  • 19 917
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 474
Крем- карамел! Peace

# 16
  • Мнения: 19
Мексиканците в САЩ също си правят крем-карамел, дори тук се продава готов като кремовете / пудинг / и му казват Флан, така че едва ли и това е БГ десерт.Аз си мисля, че май само в БГ съм чувала за млечна баница / ама откъде ще намерят юфка? / или по-добре макарони на фурна.

# 17
  • Мнения: 22 867
Мексиканците в САЩ също си правят крем-карамел, дори тук се продава готов като кремовете / пудинг / и му казват Флан, така че едва ли и това е БГ десерт.Аз си мисля, че май само в БГ съм чувала за млечна баница / ама откъде ще намерят юфка? / или по-добре макарони на фурна.

Може и с кори за баница да се направи. Не знам дали знаеш коя е Мая Новоселска / бг актриса, жена на Теди Москов/, но все едно - ето нейната рецепта.

Млечна баница

Кори за баница
1 л прясно мляко
1 и 1/ 2 чаша захар
ванилия
6 яйца
125 г масло
От продуктите се прави смес, с която се заливат корите- поотделно всяка. Между тях се слагат парченца масло. Отгоре се залива обилно със сместа и с масло. Пече се в умерена фурна, докато се зачерви.

Става вкусно!

# 18
  • Мнения: 2 567
Труден избор.  Rolling Eyes Баклавата и толумбичките споменати по-горе наситина са турски десерти, тук ги има в абсолютно всеки турски магазин. Тиквеник не съм сигурна, че ще се хареса на немците, тъй като те възприемат тиквата като зеленчук и я готвят като супа  Confused Но не съм пробвала, така че кой знае....
Мляко с ориз си имат, крем карамел-също...
Сега като се замисля, като ни идват гости тишично българско винаги е салатата и основното, но не и десерта  Thinking
Аз бих пробвала с млечна баница. Кори за баница може да намери точно като нашите в турските магазини. Пиши после как е минало  Simple Smile

# 19
  • Мнения: 22 867
Ето още две идеи от форума:

"МЛЕЧНА БАНИЦА" на Honda

Нареждам в тава кори за баница като ги набирам, да има въздух между тях, поръсвам ги с разтопено масло и ги слагам във фурната да се препекат....
Разбивам 3-4 яйца с около половин литър мляко, зависи колко са корите. добавям захар на вкус и ванилия. Като покафенеят корите, заливам ги със сместа и пак пека.

Нещо като крем пита. /не съм записала автора, да ме извинява!/

Готови кори 1 пакет се редят в намазана тава, като помежду им се ръси мазнинка по желание. Като приключи реденето, баницата се разрязва на квадрати по-малки, запича се, и след това се залива с карамелена смес, т. е. 1 л. прясно мляко, около 1 ч. ч. захар и 6-8 яйца. Допича се почти като карамел - на по-ниска температура. Може отгоре да се гарнира със сметана или друго по избор.

# 20
  • Мнения: 22 867
Катми /не знам дали са бг или чужди, но са много вкусни!/

Продукти:

1 л прясно мляко
4 яйца
4 ч. ч. брашно
50 гр. мая (кибритена кутийка) може и суха мая (прибавя се малко повече от инструкцията на пакетчето, за да няма проблеми с бухването)

Начин на приготвяне:

Разбиват се яйцата, към тях се прибавя млякото и след това брашното, ако маята е суха се поставя в брашното, ако е на кубче се разбива в част от млякото. Оставя се да втаса ( трябва сместа да увеличи обема си почти двойно).
След това се пекат по принцип на сач или на тефлонов тиган без мазнина.
След като са готови ги намажете с масло. 
Сервират се със сладко, шоколад, сирене, кашкавал, мед и орехи.

# 21
  • София
  • Мнения: 722
Не знам за германците, но на мен ми потекоха лигите  newsm10

# 22
  • София
  • Мнения: 361
ей момичета страшни сте  Hug
май ще ме накарате и аз да забъркам нещо  Blush

# 23
  • Мнения: 262
Ето едно лесно нещо, знам го от моята баба. Мисля, че е българско.

Д О Л А Г А Ч

Един пакет домашна юфка или кори за баница(от по-дебелите) се натрошават и с малко мазнина се пекат на слаба фурна до зачервяване.
Един литър мляко и ½ литър вода се кипват, добавя се ванилия, захар на вкус и се заливат опечените кори.

Става рядко, аде се с лъжица!!!

Общи условия

Активация на акаунт