Дюканка стани и килата свали - 280

  • 43 451
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
  • Испания
  • Мнения: 37 503
1.70 съм висока,кантарът отчете 88,7кг.
Всеки ден си изпивам млякото с нес.Тъй като не обичам много месо наблягам на яйца и млечни...Ям главно шунка(явно не трябва) и пилешка пържола от време на време.Случвало ми се е да надвиша с малко литър млечни.Ям си триците с подсладител...Това е.
Явно трябва да огранича млечните, но тогава  няма да наблегна и на месото де и ще ям малко за деня,което пак не е добре...ПЗ дни съм имала само два...

1. Прясното мляко е до 250 г на ден.
2. Колко яйца ядеш дневно? Не може основно да консумираш яйца и млечни. Има толкова разрешени храни.
3. Пилешка пържола, казваш. Трябва да се готви, да се яде достатъчно и разнообразно, за да можеш да ускориш метаболизма си.
4. Освен месо, може да ядеш риба, морски дарове - от тях се сваля доста.
5. Шунката какво количество мазнини има? Четеш ли етикета ѝ? Повечето шунки съдържат нишесте, захар и доста сол.
6. Достатъчното количество вода е изключително важно.

 Peace

# 616
  • Мнения: 3 841
Незнам каква е точно шунката-баща ми я взел от складовете направо един кг като казах,че съм режимна.Мисля,че точно в нея се корени проблемът-отказвам я ,както ще намаля и млечните.Яйца ям по 2-3 на ден...
С водата нямам проблем.Принципно си пия доста,почти не използвам други питиета и в живота си.

# 617
  • Мнения: 557
Айнщаааайн, къде ми са обещаните галушки?
Ето ги, но още съвсем нямат представителен вид.  Embarassed
Ньоки или мързеливи вареники, вар. 1 В чинийката са 1/6 доза, от която чопнах 4 броя за проба. Зелените са със сухо копривено брашно. Най-после ги докарах ал денте!
Тесто за паста, вар. 1
150 гр извара
2 белтъка (1 пак. сухи на Йоткер, такива имах под ръка)
2 с.л. овесени трици, смлени на брашно в кафемелачката
3 с.л. пшеничен протеин (глутен, Vital Wheat gluten)
сол, чер пипер, подправки на вкус
вода, колкото поеме - да се добавя на части от чаена лъжичка при постоянно месене, за да се разработи глутенът; трябва да се получи тесто като мек пластилин, което покриваме с прозрачно фолио и оставяме да отлежава поне половин час; после месим пак - то е мекичко, еластично, като за истинска паста. Варят се като паста - пускат се във вряща вода; започват да изплуват буквално след минута; на 2-3 минута от варенето увеличават обема си двойно, ако не и повече. Варим до ал денте, ок 5-6-7 минути за мъничките. Изцеждаме на решетка; след като изстинат, стават лееееееко по-твърдички, отколкото  докато са горещи.

Тортелини и равиол (сурови)
- ще правя равиоли май, че с тортелините е голяма галимация, а и не се нагъват като с нормалното тесто за паста. От зелената топка излязоха 3 броя големи равиоли (сурови). От цялата доза с 150 гр извара би трябвало да излязат поне 12 такива грамадни равиолища.
Готови: зелени (копривено брашно за цвят и пълнеж домашно дюканско сирене с подправки) и нормалните (със същия пълнеж).
П.С. Само не разбрах що Айнщайн?  newsm78

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 00:48 от fractal

# 618
  • Мнения: 5 459
Чудооооо! Ти пък....аз нормална паста не мога да докарам ал денте, пък какво остава за дюканската....винаги преварявам  Embarassed
Ааааа, този глутен дали е режимен и къде го намираш  newsm78 ........ аз мислех да добавя нишесте, но за копривено брашно не се бях сетила.

# 619
  • Мнения: 5 459
Ми щото си изобретател-я виж какви творения създаваш! Сега съм в очакване да изобретиш и дюкански кашкавал и сирене и направо те  Hug

# 620
  • Мнения: 557
Чудооооо! Ти пък....аз нормална паста не мога да докарам ал денте, пък какво остава за дюканската....винаги преварявам  Embarassed
Ааааа, този глутен дали е режимен и къде го намираш  newsm78 ........ аз мислех да добавя нишесте, но за копривено брашно не се бях сетила.
chef Дано ти харесат!
Глутенът е режимен; сп. някои дюкански сайтове е заместител на нишестето и подлежи на същия режим (т.е. толериран продукт); сп. други - неограничен във вид на сейтан (което си е чист сварен глутен). Ограниченията по-скоро (сп. мен) идват от това, че макар че е чист протеин, все пак е тежичък за храносмилане. За и против глутена има много писано; противопоказен е за хора с цьолиакия и повишена  чувствителност, но в случая, както и с традиционната паста, без него просто няма как.
За ал дентето - и при мен се получава само от домашно приготвена паста с твърда пшеница, не обикновена; и с два-три вида купешка. Може да не е изобщо вината в теб.
За намиране на глутен - в БГ купих оттук, на острова - от Амазон, но има и в други магазини.

Сирене почти стана, но кашкавалът не се получава. Sad

# 621
  • Мнения: 5 459
Ауууууууууууу, аз се загледах в Милен Цветков и едва сега загрях, че ти твориш посред нощите.....това закуска ли е, или късна вечеря  Wink

# 622
  • Мнения: 557
Ауууууууууууу, аз се загледах в Милен Цветков и едва сега загрях, че ти твориш посред нощите.....това закуска ли е, или късна вечеря  Wink
Нито едното, нито другото - фотосесия...  Joy
Мислех да ги правя по обяд, ама окъснях. Сега отлежават в хладилника.

# 623
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Добро утро!




П.С. Само не разбрах що Айнщайн?  newsm78

Затова:


Скрит текст:

И едно кафе специално за fractal - нашия Айнщайн в режима:




"Вината" е моя.  Wink

Страхотно! Пиши ми, ако искаш да сложа рецептите и снимките в темата и кое точно искаш да сложа.  Hug

# 624
  • Мнения: 557
Смайлиз! Благодаря за кафенцето!  bouquet Да бе, Айнщайн, макар че на разсеяност го докарвам - вчера видях кафето, казах си "ей че готини картинки, как се правят" и не съм прочела, че и мен си споменала!  Embarassed После прочетох Алинката и си помислих, че ми е объркала ника - фрактали, математика, Айнщайн...
Добре сме, ама откога чакам да се оправя...  Embarassed

Рецептите може да публикуваш в какъвто вид ти харесва, но нито снимките са изпипани, като тези в темата ти, нито обясненията (малко ме притеснява, че не съвсем добре обяснявам).  newsm78

# 625
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Не се притеснявай! В събота и неделя ще ги оформя.  Wink Hug

# 626
  • Мнения: 142
 Добро утро Heart Eyes
Фрактал интересни изглеждат, направо като истински. Аз обаче избягвам глутена по принцип, така че няма да се възползвам от рецептата  Sad
 Сега да помрънкам  Mr. Green Днес сутринта съм 74.2, вчера бях 74.0. Значи равносметката след 1кг свален след ударната е нула  Crossing Arms Сигурно съм първата Дюканка в историята, която от ударната фаза директно минава в задържане  Joy
Няма да се отказвам де, дет се вика ей така от пуст инат и любопитство искам да видя дали накрая ще тръгнат нещата
 Редакция...минус 2кг, не един  Laughing

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 11:34 от Costa

# 627
  • Мнения: 557
Цитат
Не се притеснявай! В събота и неделя ще ги оформя.
Благодаря, Смайлиз! Мисля, че ще има още редакции...  bouquet
Цитат
Сигурно съм първата Дюканка в историята, която от ударната фаза директно минава в задържане  35
По-скоро си от малкото късметлийки, които не качват веднага след преминаване на ПЗ...  Joy Costa, ти сама писа, че по принцип режимът ти преди Дюкан е приличал на дюканския, но с повече мазнини (колко да са повече...).  И преди съм споменавала тая програма, за такива като мен, дето могат и седмица-две да карат на едно нещо, е безценна, че ми открива всякакви "залитания". Ако ти е интересно, опитай (има 2 седмици пробен период; достатъчен е за ориентация, можеш в това време да проиграеш много варианти "на сухо"). Ето я програмата."

# 628
  • Мнения: 3 841
Добро утро Heart Eyes
Фрактал интересни изглеждат, направо като истински. Аз обаче избягвам глутена по принцип, така че няма да се възползвам от рецептата  Sad
 Сега да помрънкам  Mr. Green Днес сутринта съм 74.2, вчера бях 74.0. Значи равносметката след 1кг свален след ударната е нула  Crossing Arms Сигурно съм първата Дюканка в историята, която от ударната фаза директно минава в задържане  Joy
Няма да се отказвам де, дет се вика ей така от пуст инат и любопитство искам да видя дали накрая ще тръгнат нещата
 Редакция...минус 2кг, не един  Laughing
Не бъди сигурна,че ще си единствената Laughing
Но и аз не се отказвам.Аз по принцип си знам,че свалям след по-дълъг период и от раз.Затова и не обичам да се тегля,че се демотивирам.Ето от вчера съм паднала духом!Ама и аз няма да се отказвам засега пък да видим...

# 629
  • Мнения: 3 841
Фрактал,тази програма в броене на калории ли се изразява?

Общи условия

Активация на акаунт