МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 80 201
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 847
Ехаааа,браво,чакаме и снимки за козунака.

# 676
  • По света и в нас.
  • Мнения: 3 568
Записвам се да следя темата,защото ми предстои закупуване на хлебопекарна.

# 677
  • Мнения: 847
Знаете ли,защо понякога хлебчето става тестяно,на какво може да се дължи?

# 678
  • София
  • Мнения: 12 006
Знаете ли,защо понякога хлебчето става тестяно,на какво може да се дължи?
На прекалено много течност в съставките; на печене на по-гоямо тесто отколкото е избрано на машината; от кофти машина, която не изпича качестввено ... за сега това се сещам.

# 679
  • Мнения: 847
Да,слагам понякога повечко брашно,увеличавам и течността,но явно не трябва.Благодаря!

# 680
  • Sofia
  • Мнения: 1 062
Ще може ли рецепта за хляб изцяло с лимец. За сега правя, но с добавка 50/50 на бяло или типово брашно. Маята, като че ли му идва в повечко, Лимеца има по-малко глутен май.
Може на лични.

# 681
  • София
  • Мнения: 12 006
Лимецът съдържа глутен, но е различен от повечето видове пшеница в това, че съдържа само 14 хромозоми, за разлика от 28 при емера (червена твърда пшеница) или 42 в съвременните видове пшеница.
Източник:  bg.wikipedia.org

# 682
  • Sofia
  • Мнения: 1 062
Така е Афродита и се държи по друг начин при втасване, това имах предвид.

# 683
  • Мнения: 6 866
Ехаааа,браво,чакаме и снимки за козунака.
Снимки не направих защото козунакът нямаше "търговски" вид.  Sad Иначе на вкус беше прекрасен (според мен достатъчно сладък, според ММ -"много хубав, не много сладък") , имаше конци. Мисля, че дозата по рецептата на Пина за моята машина идва малко в повече. Следващия път ще намаля продуктите с 1/3.

# 684
  • софия
  • Мнения: 119
Ще може ли рецепта за хляб изцяло с лимец.
Аз правя хляб с Лимец, но добавям и малко царевично брашно.
рецептата ми е 250 мл вода + 80гр. цавично брашно+370гр Лимец+ захар,сол и мая
Ако сложа само Лимец, хлябът става глетав /туткав/. Храня се без глутен, а в царевицата няма глутен и е хидроскопичен/поема вода/. Това е рецептата, до която стигнах след много безуспешни опити да направя хляб само от Лимец.

# 685
  • По света и в нас.
  • Мнения: 3 568
Ще може ли рецепта за хляб изцяло с лимец.
Аз правя хляб с Лимец, но добавям и малко царевично брашно.
рецептата ми е 250 мл вода + 80гр. цавично брашно+370гр Лимец+ захар,сол и мая
Ако сложа само Лимец, хлябът става глетав /туткав/. Храня се без глутен, а в царевицата няма глутен и е хидроскопичен/поема вода/. Това е рецептата, до която стигнах след много безуспешни опити да направя хляб само от Лимец.
Извинявам се за въпроса,но съм още на вие с хлебопекарната.  Peace Това количество за колко грама хляб е?

# 686
  • софия
  • Мнения: 119
[Извинявам се за въпроса,но съм още на вие с хлебопекарната.  Peace Това количество за колко грама хляб е?

Настройвам машината за 750 гр., но колко излиза след това като готов хляб- не съм мерила.

# 687
  • София
  • Мнения: 2 927
Би трябвало да е около 650 грама готов хляб Peace.

# 688
  • По света и в нас.
  • Мнения: 3 568
Благодаря за отговора,значи за 900гр трябва да увелича продуктите.

# 689
  • София
  • Мнения: 2 927
 За 900 грама готов продукт, брашното трябва да е около 650 грама, но от неговото увеличаване отиваш и към пропорционално увеличаване на всичко останало. На първа страница от темата има таблица с процентното съдържание на продуктите в дадена рецепта. По него можеш да си сметнеш колко да сложиш от всеки продукт:

http://forumbabgmama.blogspot.bg/search/label/%D0%97%D0%B0%20%D0 … D0%B8%D1%82%D0%B5

Общи условия

Активация на акаунт