Суровоядство - трета тема

  • 54 241
  • 369
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 19 296
За ниска солна кис.казват, че помага две суп.лъжици лимонов сок или нат.ябълков оцет преди храна. В началото може да се разрежда с вода и постепенно да се намалява водата.

# 316
  • Мнения: 8 163
Диди, пробвай по естествен начин да стимулираш най-напред. Ако не стане, аз бих препоръчала лекар да изпише добавка/медикамент и дозировка.

# 317
  • Варна
  • Мнения: 3 251
Благодаря, безценни сте !
Като говорим за ферментирали храни, какво ви е мнението за бозата (на Хармоника например) и за Комбуча ? Трябва ли да се избягват заради захарта (нямам кандидоза) въпреки, че уж ферментацията я преработвала...

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 01:41 от Didi_Bidi

# 318
  • Мнения: 409
Като говорим за ферментирали храни, какво ви е мнението за бозата....

Можеш да си направиш у дома с квас. Става чудесна Wink

# 319
  • Варна
  • Мнения: 3 251
Оф с тва 40 и няколко дневното мече, дето яде на два часа денонощно, надали ще се хвана да правя, ама гледам, че Хармоника са пуснали много видове и се чудя дали в моя случай е добре дА пия или е по-скоро зле .

# 320
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 732
Като говорим за ферментирали храни, какво ви е мнението за бозата....

Можеш да си направиш у дома с квас. Става чудесна Wink
мммм, обожавам боза  chef ето сега е моментът да си направя. Благодаря за подсещането bouquet
Оф с тва 40 и няколко дневното мече, дето яде на два часа денонощно, надали ще се хвана да правя, ама гледам, че Хармоника са пуснали много видове и се чудя дали в моя случай е добре дА пия или е по-скоро зле .
ами то няма нищо сложно и дълго като процедура за приготвяне.  Препичаш брашно от просо,ама става и с обикновено, после слагаш вода и захар(не помня в момента дали завира newsm78),добавиш една малка боза,разбъркваш, завива на топло и готово  bowuu

Последна редакция: нд, 24 апр 2016, 10:26 от danilu

# 321
  • Мнения: 8 163
Дори не съм предполагала, че бозата се прави толкова лесно.

Данилу, а става ли резлива като едновремешната боза?

# 322
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 732
Дори не съм предполагала, че бозата се прави толкова лесно.

Данилу, а става ли резлива като едновремешната боза?
като тази от детството   baby_neutral Особено ако престои малко повече извън хладилника chef
Аз не разполагаме с боза за подкваса и оставям завита сместа за 2 или 3 дни,според сезона. Ако е топло узрява по-бързо.

# 323
  • Мнения: 12
Здравейте! Виждам, че темата е стара и не знам дали питането ми е за тук, но съм доста притеснена и всеки отговор или насока би ми бил много полезен. Историята накратко е следната....
От няколко месеца се боря с възспаление на щитовидната жлеза. Междувременно се оказа, че съм бременна и се налага да спра лекарствата. Посетих др. Гайдурков, който ми назначи 14 дни режим само на сурови плодове, зеленчуци, яйца и ядки. Вярвам, че това би помогнало, но ме притеснява, че до този момент съм консумирала всичко и когато започне детоксикацията бебето ще се натрови от тези процеси...  Има ли някой вещ по темата да изкаже мнение Simple Smile

# 324
  • Мнения: 725
Този режим с каква цел го правите?

# 325
  • Мнения: 19 296
Лекарите какво казват за състоянието на ЩЖ? Хормоните и антителата как са?
По време на бременност тсх се следи да е стриктно под 2.

# 326
  • Мнения: 12
Режимът е с цел да се доизлекува жлезатa. За съжаление лечението ми беше с Преднизолон, който рязко започнахме да намаляваме по схема след като се разбра, че съм бременна. Но от намаляването на дозата болките се върнаха. Притеснявам се, че до седмица съвсем трябва да спра Преднизолона и възспалението ще се върне с пълна сила. Посетих Гайдурков с надеждата, че чрез хранене ще може да се задържат нещата, но този режим включва 14 дена само сурови яйца, плодове, зеленчуци и ядки. Иначе TSH преди да започне лечението с Преднизолон беше 0.25, а резултата от онзи ден е 0.900.

# 327
  • Мнения: 725
Сурови яйца, само ако са пъдпъдъчи, иначе е доста опасно според мен. И другото важно условие е да са домашни.  За две седмици на такъв режим не е опасно, стига да  не стоиш гладна.

# 328
  • Мнения: 12
Ами след тези две седмици ще започне захранване (задушени зеленчуци), бобови и т.н., но много се притеснявам от факта, че до този момент съм яла месо, риба, хляб и всичко останало, а знам, че режима предизвиква детокс, който може да натрови бебето. Принципно е шок за организма, а в моя случай съвсем....

# 329
  • Мнения: 19 296
Никакви сурови яйца по-добре. Яж варени.
Моя приятелка се повлия от диетата на Гайдурков при възпаление на щж, но тя не беше бременна, а и вече не помня точно какви й бяха изследванията. Ако промяната е много драстична спрямо досегашния ти режим, може би не е добре.
Пробвай противовъзпалителните съставки от диетата плюс месо. Той нали препоръчва зеленчукови сокове, спирулина, определени видове ядки, тахан, салати с лимон, общо взето алкални храни. Махни глутена и всякакви зърнени за този период. Все пак виж как се чувстваш след 1-2 дена.

Общи условия

Активация на акаунт