БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 389
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 123
Дами, още веднъж благодаря за отговорите на моите въпроси. Flowers Rose Както вече писах, скоро ще изпробвам рецептите и ще пиша какво и как се е получило (ако не ме е много срам от резултата  Laughing).

# 706
  • София
  • Мнения: 11 726
Едва сега видях,че съм купила брашно тип 650, а не 500. Може ли с такова брашно да се прави питка? И каква е разликата между двете брашна. ( така е, като не слушах в час като ни обясняваха за брашната Simple Smile )
можеш бре.  нали се правят питки и от пълнозърнесто , типово и др. брашна.
А аз чета ГИПСОВО брашно и си се чудя какво ли е пък това и чета и препрочитам и все си остава...гипсово...., а то било типово  smile3538 ОбъркАх се съвсем с вас.  Simple Smile Бонго, Бонго..

# 707
  • Мнения: 7 779
ако знаеш само как мен са ме побъркали тия моми .. hahaha

# 708
  • София
  • Мнения: 11 726
ако знаеш само как мен са ме побъркали тия моми .. hahaha
`Щото си майстор готвач и ги разбираш тези работи, на`л тъй  Simple Smile Затова и питат.

# 709
  • Мнения: 1 883
polly,vela,Благодаря за съветите.  bouquet
Значи,вече ще разбърквам на ръка и ще променя температурата на печене.
Ще се науча да правя хубав блат за торта-поне съм инат. Crazy
Лека вечер. Hug


Моя робот има 10 степени. На 7 разбивам със захарта до побеляване и после на първа с брашното. Колкото да се смеси хубаво, не трябва да се разбива продължително. Трябва хубаво да разбиеш със захарта, тогава се удвоява тестото. И времето за печене е ориентировъчно. Всичко зависи от твоята фурна.Щом започне да порозовява ,пробвай с дървено шишче.


А това което ти си направила ми прилича на моята рецепта за реване/ без какаото/. При него има бакпулвер. И тестото първо се надига после леко  спада, но след сиропирането става божествено реване.

# 710
  • София
  • Мнения: 3 430
Здравейте,

надявам се тук да ми помогнете със съвет. Simple Smile

Имам замразена гъска, около 5 кг, от магазина. Искам да я изпека за новогодишната вечеря (за разнообразие). Мислех да си намеря някоя интересна и не много трудна рецепта в интернет, но не мога да си харесам, нямам им доверие. Simple Smile

Някой ако има опит с печенето на подобно животно, моля да помага. Ще имам нужда от подробни обяснения, такава съм си, подробна.  Embarassed

Благодаря ви!

ПС. Единственото, което ми идва на ум че, че май е време да извадя гъската от фризера, ако искам да стане за утре вечер Simple Smile

# 711
  • София
  • Мнения: 10 825
Моля за ориентир колко време ще ми отнеме печенето на цял свински бут с тегло 3,5 кг? Мисля да го шпиковам с морковче и чесън и да налея малко вино в тавата. Печене на около 140-150 градуса с вентилатор, добре ли е?

# 712
  • Мнения: 9 117
завий го с фолио, за да ти остане сочно вътре.  Или сложи плик.
За шпиковането е добре.
Печи първо на 200*, докато чуеш, че "заври" вътре, после намали на 150* без вентилатор, като е покрито така или иначе Т* е еднаква вътре. За тези кг - по 20 мин. долу горе на кило - около 1.5часа след намаляването на градусите. но ако е с костта - остави 2.5 часа.

# 713
  • Мнения: 9 776
Замразен микс зеленчуци за руска салата трябва ли да подготвя някак предварително? Да задуша? Thinking

# 714
  • Мнения: 1 883
Моля за ориентир колко време ще ми отнеме печенето на цял свински бут с тегло 3,5 кг? Мисля да го шпиковам с морковче и чесън и да налея малко вино в тавата. Печене на около 140-150 градуса с вентилатор, добре ли е?

Ето от блога на пепчо прочети:
http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1% … D1%80%D0%B0%D1%82

Прочети за св. врат, цял е. Сигурна има и бут. Там пише на колко градуса се пече.Ето цитат:

* Добре се опакова с фолио за печене, поставя в студена фурна и пече:
на 250* - 30мин.
на 180* - ок. 70-80 мин. (на кг/месо - по 40 мин.)

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 11:19 от vela

# 715
  • под тепетата
  • Мнения: 9 349
Варя ги във вряща подсолена вода до готовност на граха и моркова - опитваш докато ти хареса  Laughing

# 716
  • Мнения: 9 776
Варя ги във вряща подсолена вода до готовност на граха и моркова - опитваш докато ти хареса  Laughing

Да бе, не се бях сетила за варене. Crazy Иначе ми мина през ума да ги завъртя в микровълновата. Пресни моркови съм правила така /за лютеница/ и омекват бързо.

Благодаря!  bouquet

# 717
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря,  пеп-4о   bouquet С кокъл е бута, значи 2,5 часа ще е.

# 718
  • Между Пирин, Рила и Родопите
  • Мнения: 373
Момичета, здравейте!
Искам да помоля за съвет - искам да си направя баклава с късметчета - правя си редовно, но при печенето и поливането всеки път крайчетата на парчетата се извиват. Пека баклавата и на следващия ден я заливам, но все не ми се получава такъв хубав вид на парчетата
Някой да помогне?

# 719
  • Мнения: 9 117
Благодаря,  пеп-4о   bouquet С кокъл е бута, значи 2,5 часа ще е.

 ooooh! общото време съм го сметнала, ама с тия 20 мин  Laughing  Като го изключиш остави вътре във фурната за още 30-на мин.

Общи условия

Активация на акаунт