БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 389
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 11 724
Много добре стана, само дето не знаех колко ориз се слага и сложих 2 чаши  Crazy та не стана супа, а нещо като каша  Grinning Но пък вкусничко. Застроих с кисело мляко, жълтък, сметана и лимон.
Аз съм виновна, защото не ти казах 1 ч.ч. ориз , а ей така си написах ...ориз,` щото си го зная.  smile3538  А и си мислих, че не искаш супичка , а яхнийка със спанак. Съжалявам и си признавам вината.  Sad

# 691
  • Мнения: 4 569
Пак да питам:
Сега и аз да питам къде сбърках:
Баница с яйца и сирене и с готови кори, между тях разтопено масло. Отгоре са запече, отвътре остана сурова. Защо?
Бяха навивани 3-4 листа за едно руло защото иначе течеше отвсякъде и не можех да я вдигна да я пренеса в тавата.


И да се похваля - толумбички правих по рецептата на пепчо http://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_18.html Много вкусни станаха. И много грозни - с прост пластмасов шприц от магазин за левче.
Къде и на каква цена в София шприц /по-скоро пош (торба да е)/ с накрайници, които да му стават?



Ако за Нова година правя баницата на Морена /често я споменавате колко е хубава/ какво мога да объркам?  Flutter

# 692
  • Мнения: 7 779
[quote author=Естел Бързоход link=topic=753450.msg27049275#msg27049275 date=1388342960

Ако за Нова година правя баницата на Морена /често я споменавате колко е хубава/ какво мога да объркам?  Flutter
[/quote]
какво разбираш като "обърквам"   newsm78  объркване като продукти или объркване като грешка ?

# 693
  • Мнения: 4 569
Всичко, Бонго. Подариха ми везна  Party и ще спазя точно грамажите. В сглобяването  Crazy какво може да се обърка?

# 694
  • Sofia
  • Мнения: 21 688
Ако за Нова година правя баницата на Морена /често я споменавате колко е хубава/ какво мога да объркам?  Flutter
Ох, как ме разсмя... защо да  объркаш, няма нищо за объркване.  Hug

И аз не бях разбрала, че иска супа -True Blue- , точно като Марчето.  Simple Smile
Та за супа ориентировъчно е 1каф. ч. оризът.

# 695
  • Мнения: 4 569
Защото, Морена, няма случай /освен шоколадовите бисквитки - трюфели/ да съм направила нещо за пръв път и то да е станало както трябва. Grinning

# 696
  • Мнения: 11 607
Естел, само едно може да се обърка....да се отплеснеш с нас и да забравиш, че правиш баница....Но споко, ние ще ти напомняме....А защо ти е била неопечена - може би си засилила фурната? newsm78 Отгоре изпечена, вътре сурова.....

И....на мен ми трябва пош....и аз съм без шприц - не броя, че днес си купих един за 4лв., така като го гледам - дълго няма да изкара с мен......

# 697
  • Мнения: 4 569
 ooooh! ми да  ooooh!
Изгоря бушон на Коледа и  аз казах, че фурната не работи. Явно някой я е включил и по инерция е прнастроил градусите.  ooooh!
Аз я правих с кори Бела по упътването на опаковката. Нещо 200 градуса ми се върти по спомени.

# 698
  • Мнения: 4 864
Едва сега видях,че съм купила брашно тип 650, а не 500. Може ли с такова брашно да се прави питка? И каква е разликата между двете брашна. ( така е, като не слушах в час като ни обясняваха за брашната Simple Smile )

# 699
  • Мнения: 2 516
Ще правим тирамису.Кремът Забайон може ли да се приготви предварително, примерно от тази вечер за утре?  newsm78

# 700
  • Мнения: 7 779
Едва сега видях,че съм купила брашно тип 650, а не 500. Може ли с такова брашно да се прави питка? И каква е разликата между двете брашна. ( така е, като не слушах в час като ни обясняваха за брашната Simple Smile )
можеш бре.  нали се правят питки и от пълнозърнесто , типово и др. брашна.

# 701
  • Sofia
  • Мнения: 21 688
Едва сега видях,че съм купила брашно тип 650, а не 500. Може ли с такова брашно да се прави питка? И каква е разликата между двете брашна.
Аз също ползвам 650. Всичко става. А колкото е по голямо въпросното число (пепелното съдържание), толкова по грубо смляно е зърното - по-здравословно демек. Simple Smile

Естел, трябвало е значи да направиш сефтето предварително.   Grinning  Споко, всичко ще е наред, ние сме тук.   Hug
Баницата пека на умерена Т (180С) и на 2ра степен (от 5) на фурната.

# 702
  • Мнения: 1 883
Отивам да гледам баницата на Морена. Понеже ми остана един пакет кори.  Mr. Green

Морена , а защо в твоята баклава има грис? Усеща ли се?  И под класическа имах предвид да не е онази с плънката от яйца и разни др. неща. Laughing Че моят мъж е голям традиционалист. ooooh!

Моята баклава се пече, утре сутринта ще сиропирам.

# 703
  • Sofia
  • Мнения: 21 688
Вела, не се усеща, за плътност е предполагам. От свеки  ми е и баклавата, както и баницата.
Мамината баница е също много хубава, защото е с домашни кори, тя точи, та нея още не мога да я стигна. Тиквеника и' е страхотен.  Grinning

# 704
  • Мнения: 6 713
И аз да кажа, че правих баницата на Морена - много е вкусна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт