" Фалшиво " Тирамису

  • 7 804
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 373
А по колко грама са шоколадите? 100 гр единия или повече?

# 16
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
а колко грама са малките сметанки на Данон?  newsm78

мисля, че са по 250 гр.

# 17
  • София
  • Мнения: 1 121
А по колко грама са шоколадите? 100 гр единия или повече?
Мисля, че единия е 90 гр. Толкова поне са стандартните, предполагам тях има предвид в рецептата ve4erniza.

# 18
  • Мнения: 1 116
Ето и моето Тирамису без яйца

Тирамису

1 ч.ч пудра захар
1 пакетче(220гр) крем сирене Филаделфия
2 чаши течна млечна сметана или две заквасени сметани от най - маслените
1 чаша гъсто кисело мляко, най добре да е изцедено
1 пакет бишкоти
една чаша кафе – еспресо или нес

Пудрата захар се разбива със сиренето. 1 чаша и половина сметана се разбива с киселото мляко, докато стане на крем и се прибавя малко по малко към крема от сиренето. Така се получава крема
Бишкотите се потапят в кафето и се редят в тортена форма, мажат се с крем, настъргва се шоколад или се поръсва какао, после пак се редят бишкоти напоени в кафе и отгоре крем. Оставя се в хладилника за една нощ.
Разбива се останалата половин чаша сметана, намазва се тортата и се поръсва с какао.

# 19
  • Мнения: 373
А по колко грама са шоколадите? 100 гр единия или повече?
Мисля, че единия е 90 гр. Толкова поне са стандартните, предполагам тях има предвид в рецептата ve4erniza.
500 гр шоколад????????????????? WhistlingНЕ Е ЛИ МНОГО?
ООООООООО, даже и на лакомница като мен й се вижда множко...ще ме откажете от тази рецепта май  Confused

# 20
  • Мнения: 2 255
обожавам сладкиши с бишкоти, а още повече с целувки, така, че непремено ще го опитам  Wink

# 21
  • Мнения: 660
Шоколадът е от белия на Милка . Може да сложите и един , така ще бъде по-малко сладко . ... и изобщо рецептичката си е калорична  Laughing.

Tannita , непременно ще пробвам и твоят вариант . Peace

# 22
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
1 чаша гъсто кисело мляко, най добре да е изцедено
Таннита, а дали става с гръцко кисело мляко?
тук то се води най-гъсто, подобно е на заквасена сметана. аз с него правя снежанка. пробвала съм да изцеждам, ама нищо не пускат млеката тук Confused

# 23
  • Мнения: 1 116
1 чаша гъсто кисело мляко, най добре да е изцедено
Таннита, а дали става с гръцко кисело мляко?
тук то се води най-гъсто, подобно е на заквасена сметана. аз с него правя снежанка. пробвала съм да изцеждам, ама нищо не пускат млеката тук Confused
О, гръцкото мляко е върха. Може и с всякакво друго, аз тая рецепта си я бях преписала от кофичката на едно кисело мляко тук. То в рецептата въобще не пишеше да е прецедено, но ако е по-рядко крема става много течен. Не че не може и със сметана да се замести, но пък тогава става много тежък крема. Аз съм я правила страшно много пъти понеже е любима в къщи, а и най-бързо става и установих че най-добре е като е прецедено млякото. Тукашните млека, дори и гъстите, като се прецедят пускат много вода. Ето аз как най бързо прецеждам млякото за тортата, сипвам го в купичка, разбърквам го и отгоре слагам нагъната кухненска хартия, много бързо попива водата, после пак разбърквам, слагам нова хартия и така докато ми хареса гъстотата.

# 24
  • Мнения: 1 063
Моя рецепта на тирамису. Става много вкусно.

Необходими продукти:
2 кутии бисквити „Закуска”
2 кофички сметана „Данон”
захар на вкус
прясно мляко – малко, вместо кафе, т.к. го правех за племенника ми

Разбивам сметаната със захар. Бисквитите потапям за мало в студено прясно мляко и подреждам в тавичка. Върху тях  слагам/намазвам сметана, после пак ред бисквити и така нататък. Слагам да престои в хладилника. Пробвала съм и с Mascarpone (италианско), но сякаш става много тежко като ядене. А „Данона” ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт