" Фалшиво " Тирамису

  • 7 807
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 660
Искам да споделя една много любима на семейството ми рецепта , за която благодаря на италианската телевизия !  bouquet

Продукти :

2 пакета бишкоти / може от обикновените , а и тези на ARO от Метро вършат работа /
3-4 чаени лъжички нес кафе , разтворено във вода / може да се ползва и от кафеварка , но да се разреди , за да не е много силен вкуса /
2 бели шоколада
2 заквасени сметани  / на Данон , от малките /
1 пакет целувки
1 каф. чашка натрошени на едро орехи
сладко от вишни , кайсии , смокини или др. / по желание /

Бишкотите се нареждат на дъното на тортена форма и се поливат внимателно с разтвореното кафе . Ако ви се струват недостатъчно сиропирани може да добавите и малко сок от компот. Отгоре се натрошават целувките , посипват се орехите и тук- там се слага от сладкото . Шоколадите се натрошават и се топят на водна баня с 2 супени лъжици мляко , след което веднага се смесват с предварително леко разбитата сметана . Първоначално крема леко се отпуска , но това не бива да ви плаши . С тази смес се заливат бишкотите , отгоре се поръсва обилно със сладко какао и сладкиша е готов . Става много по-вкусен ,когато е добре охладен .

Да ви е сладко !  bouquet

# 1
  • Мнения: 3 743
Само като чета рецептата и...  newsm22 smile3521
Ще пробвам задължително!  Напоследък с тия хубави рецепти в Готварския форум все по-често поглеждам към диетите в Красива мама smile3506

# 2
  • Мнения: 2 142
Ще се пробва, доста лесно изглежда.

# 3
  • In transit
  • Мнения: 11 874
ve4erniza а ако към кафето, с което напояваш бишкотите добавиш 1 ромова есенция, 2-3с.л. прясно мляко и малко захар ще стане шще по-вкусно  Peace

# 4
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
 С този птичи грип- чудесна рецепта без сурови яйца ! Laughing

# 5
  • Мнения: 5 183
а колко грама са малките сметанки на Данон?  newsm78

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 5 921
а колко грама са малките сметанки на Данон? newsm78
май 200гр (кофичките са като на плодовите млекца и мюсли)
ve4erniza, рецептата никак даже не прилича на Тирамису. Звучи някак като омлет без яйца  newsm78 (плънката горе долу е същата ама крема няма нищо общо)
иначе звучи наистина вкусно Wink

# 7
  • Мнения: 5 622
 
 Страхотна рецепта! Но това повече ми прилича на фалшив чиизкейк, от колкото на тирамису.Тирамисуто има алкохолен вкус някакъв, а тук няма алкохол.Единствената прилика е в кафето.Аз нещо такова, но срещу" скромната" сума от 4 лева ядох в заведението на ЛЕО от Биг Брадър, когато ходихме в Бургас  Stop Предпочитам да си го направя в къщи за 4 лева цялото!  Crossing Arms

# 8
  • София/Перник
  • Мнения: 985
Тортата е супер вкусна! Бравос за рецептата!!!
Мъж ми заяви, че вече иска по-често такава торта да му правя!
Естествено "намазах" формичка за торта като подарък!  Grinning

# 9
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
   Задължително ще "спретна" една в Неделя! Дано да стане толкова вкусна колкото си я представям!

# 10
  • Мнения: 5 622
отгоре се поръсва обилно със сладко какао

Това със сладкото како, обаче като го прочетох пак, не го разбрах! НЯкой да помогне моля!

А правихте ли го вече този сладкиш? Дайте отзивите си!

# 11
  • Мнения: 3 216
отгоре се поръсва обилно със сладко какао

Това със сладкото како, обаче като го прочетох пак, не го разбрах! НЯкой да помогне моля!

А правихте ли го вече този сладкиш? Дайте отзивите си!

Ами има предвид това,че по принцип тирамису се прави с горчиво какао ,а в рецептата явно  може да се използва такова като на Нескуик.

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
а какво какао се прави?

# 13
  • Мнения: 660
Може и с детско / това ми се намира като " сладко " / , но може и с всякакъв друг вид какао . По-горе някой ме подсети , че при желание може да се сложи и малко алкохол към кафето , с което се заливат бишкотите . Аз имам в наличност " Бейлис " и смятам да сложа от него  , а на вас -каквото ви харесва и ви е под ръка !   bouquet

# 14
  • Мнения: 5 622
Може и с детско / това ми се намира като " сладко " / , но може и с всякакъв друг вид какао . По-горе някой ме подсети , че при желание може да се сложи и малко алкохол към кафето , с което се заливат бишкотите . Аз имам в наличност " Бейлис " и смятам да сложа от него  , а на вас -каквото ви харесва и ви е под ръка !   bouquet


Мммм, чудно, чудно!Ще пробвам!


отгоре се поръсва обилно със сладко какао

Това със сладкото како, обаче като го прочетох пак, не го разбрах! НЯкой да помогне моля!

А правихте ли го вече този сладкиш? Дайте отзивите си!

Ами има предвид това,че по принцип тирамису се прави с горчиво какао ,а в рецептата явно може да се използва такова като на Нескуик.

ОК. Имам и от двата вида какао!

# 15
  • Мнения: 373
А по колко грама са шоколадите? 100 гр единия или повече?

# 16
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
а колко грама са малките сметанки на Данон?  newsm78

мисля, че са по 250 гр.

# 17
  • София
  • Мнения: 1 121
А по колко грама са шоколадите? 100 гр единия или повече?
Мисля, че единия е 90 гр. Толкова поне са стандартните, предполагам тях има предвид в рецептата ve4erniza.

# 18
  • Мнения: 1 116
Ето и моето Тирамису без яйца

Тирамису

1 ч.ч пудра захар
1 пакетче(220гр) крем сирене Филаделфия
2 чаши течна млечна сметана или две заквасени сметани от най - маслените
1 чаша гъсто кисело мляко, най добре да е изцедено
1 пакет бишкоти
една чаша кафе – еспресо или нес

Пудрата захар се разбива със сиренето. 1 чаша и половина сметана се разбива с киселото мляко, докато стане на крем и се прибавя малко по малко към крема от сиренето. Така се получава крема
Бишкотите се потапят в кафето и се редят в тортена форма, мажат се с крем, настъргва се шоколад или се поръсва какао, после пак се редят бишкоти напоени в кафе и отгоре крем. Оставя се в хладилника за една нощ.
Разбива се останалата половин чаша сметана, намазва се тортата и се поръсва с какао.

# 19
  • Мнения: 373
А по колко грама са шоколадите? 100 гр единия или повече?
Мисля, че единия е 90 гр. Толкова поне са стандартните, предполагам тях има предвид в рецептата ve4erniza.
500 гр шоколад????????????????? WhistlingНЕ Е ЛИ МНОГО?
ООООООООО, даже и на лакомница като мен й се вижда множко...ще ме откажете от тази рецепта май  Confused

# 20
  • Мнения: 2 255
обожавам сладкиши с бишкоти, а още повече с целувки, така, че непремено ще го опитам  Wink

# 21
  • Мнения: 660
Шоколадът е от белия на Милка . Може да сложите и един , така ще бъде по-малко сладко . ... и изобщо рецептичката си е калорична  Laughing.

Tannita , непременно ще пробвам и твоят вариант . Peace

# 22
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
1 чаша гъсто кисело мляко, най добре да е изцедено
Таннита, а дали става с гръцко кисело мляко?
тук то се води най-гъсто, подобно е на заквасена сметана. аз с него правя снежанка. пробвала съм да изцеждам, ама нищо не пускат млеката тук Confused

# 23
  • Мнения: 1 116
1 чаша гъсто кисело мляко, най добре да е изцедено
Таннита, а дали става с гръцко кисело мляко?
тук то се води най-гъсто, подобно е на заквасена сметана. аз с него правя снежанка. пробвала съм да изцеждам, ама нищо не пускат млеката тук Confused
О, гръцкото мляко е върха. Може и с всякакво друго, аз тая рецепта си я бях преписала от кофичката на едно кисело мляко тук. То в рецептата въобще не пишеше да е прецедено, но ако е по-рядко крема става много течен. Не че не може и със сметана да се замести, но пък тогава става много тежък крема. Аз съм я правила страшно много пъти понеже е любима в къщи, а и най-бързо става и установих че най-добре е като е прецедено млякото. Тукашните млека, дори и гъстите, като се прецедят пускат много вода. Ето аз как най бързо прецеждам млякото за тортата, сипвам го в купичка, разбърквам го и отгоре слагам нагъната кухненска хартия, много бързо попива водата, после пак разбърквам, слагам нова хартия и така докато ми хареса гъстотата.

# 24
  • Мнения: 1 063
Моя рецепта на тирамису. Става много вкусно.

Необходими продукти:
2 кутии бисквити „Закуска”
2 кофички сметана „Данон”
захар на вкус
прясно мляко – малко, вместо кафе, т.к. го правех за племенника ми

Разбивам сметаната със захар. Бисквитите потапям за мало в студено прясно мляко и подреждам в тавичка. Върху тях  слагам/намазвам сметана, после пак ред бисквити и така нататък. Слагам да престои в хладилника. Пробвала съм и с Mascarpone (италианско), но сякаш става много тежко като ядене. А „Данона” ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт