До мамите французойки

  • 912
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 909
Я и аз да се намеся, че май съм пробвала всичките. Брик доколкото знам са от оризово брашно - стават и за баница, ама са си твърдички и не е същото, май че е по-добре да се приготвят както им е обяснено в рецептите - да се  правят малки банички и се пускат после в горещо олио.

А пък ФИЛО са като нашите фини кори - стават супер баници, но ви препоръчвам да се правят вити  и да се завиват в по две кори. Наскоро намерих в един магазин такива - френско производство, на които пишеше следното (на чист френски Wink :

Yufka pour byurek et baklava.  Simple Smile
Вътре има и рецепти, включително и за баклава, които са много смешни. Може би са някакви магребински рецептите, защото не ми приличат на турски

# 16
  • Мнения: 7 605

 #Crazy А сифон, къде ги намери?  Laughing  Искам и аz такива  Wink

# 17
  • Мнения: 3 098
Мммм,вкусно е тука  chef
Благодаря ви за подробната информация, при следваЩото ходене във Франция Ще бъде информиран мъжо HugА и Щом казвате,4е и по Ау4ан и Карефур съЩо се намират,оЩе по_добре Peace
Тук в нашенските Алкампо(той е със стока на Ау4ан) и Карефур има,но са много дебели.Даже и Нестле са пуснали едни дебели кори.

# 18
  • Мнения: 1 909
Аз все пак не разбрах кои кори за баница се продават в Леклерк - до нас няма наблизо.
Ако обаче са "patte feuilletée" - никак не са същите като корите за баница.

Общи условия

Активация на акаунт