в шкафовете я държа, до скоро има от нея, точно солта я държи, да не се разваля.
Слага се по 1-2 лъжици в яденето, без да му се прибавя друга сол. Може и малко сол, ако ще прибереш във фризера, но там място трябва. Същите долу горепродукти + доматен сокмайка прави в бутилки от сокчета - капи,теди и ги заварява 10 мин. Но за мен вече са сварени и няма да пуснат аромат в яденето и си правя тази, солената.
копирам
(
Всички зеленчуци и подправки са ситно нарязани. Ако се смелят - ще се "изгубят" в яденето, както и ефектността им при ориз и други гарнитури.
магданоз, целина и копър - по 1 голяма връзка;
1 глава лук, половин (или един) стрък праз и 1 глава чесън;
4-5 средни моркова, 3-4 зелени чушки и 3-4 червени чушки;
1 глава целина и 2 пащърнак
сол - около 250-300гр.
Всичко се обърква добре със солта, пълнят приготвените бурканчета и притиска добре - отделя се сок, който същосе налива в тях.
Не се заваряват.
Солта ги държи до следващото лято без проблем.
Може да се прибави и дивесил и други зелении, или изключат такива, които не са любими.
Тук солта е много, но exclaimexclaim не слагам друга сол в яденето. Първоначално е важно да се хване "цаката" с количеството - ако се готви малко ядене - 3-4 порции, 1 супена лъжица, каквато слагам аз на тенджера е много. Трябва да се намали. Ако пък се готви в голяма тенджера (поне 3л., имам такива приятели), тогава е малко. Затова се започва по малко и с опит се достига нужното количество от нея, което трябва да се прибави.
Защото и количествата на подправките и зеленчуците е ориентировъчен - аз поне никога не меря солта, съвсем на око.
Подходяща и за фризер е. Стига да има място. Осолява се малко, колкото да не сбива съвсем продуктите. Така вече не посолява цялото ядене
снимка http://4.bp.blogspot.com/-ZScbcepC7Zk/Tn4fEBAF9fI/AAAAAAAADZQ/H_ … /Picture+8788.jpg
сега няма още пъщърнак, затова или направябез него, а когато има - изсипвам, рибавям и пак връщам, или просто я правя в по късно време (сепмтември/октомври