Болния въпрос: Какво обядвате, когато сте на работа?

  • 4 308
  • 25
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 686
 Какво обядвате, когато сте на работа?

Това е болен въпрос за много хора. Вече на малко места има столово хранене.

* Сандвичарниците никнат като гъби, но само с такава храна бързо се дебелее.

* Ресторантите и бистрата са скъпи, ако всеки ден трябва да ги ползваш, а до нас няма и такива.

* Вафли и кроасани са временно решение, а и след това бързо отново съм гладна, понеже вдигат нивото на инсулина в кръвта и от това ти се преяжда още сладко....

* При вариант "носене от вкъщи" ми е неудобно да ям пред колегите, а те да стоят и да ме гледат. Ако ги почерпя, те си хапват доста и аз оставам гладна. А да готвя за всички тях в къщи и после да ги храня ми излиза доста скъпичко.

* Да карам цял ден на глад мога без проблем, но после в къщи вечерям 3 пъти т.е. минавам от гладуване на преяждане а това е равно на нередовно хранене. Е пък от това как се дебелее идея си нямате.

         Интересува ме по-скоро някакъв вариант на нещо като Мюсли с вода, или нещо инстантно, което да засища и да стои в местоработата ми. Нещо на което да му сложа само гореща вода и готово. Това обмислям в момента де!

А вие как се справяте с проблема?

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


         Интересува ме по-скоро някакъв вариант на нещо като Мюсли с вода, или нещо инстантно, което да засища и да стои в местоработата ми. Нещо на което да му сложа само гореща вода и готово. Това обмислям в момента де!

А вие как се справяте с проблема?

ами слагаш си буркана с мюсли и всеки ден си носиш кисело мляко или сок или там с каквото го бъркаш и си го правиш. разните супи, които се сипват в чаша и отгоре вода са гадни и нездравословни.

аз си носех ядене на работата. при нас всички сядахме заедно да ядем - или си носиш, или си поръчваш. случвало се е и някой да направи сладкиш или да купи нещо за всички, тогава се оставяше на масата и всеки си взима, ако иска.
от яденето ми съм давала да опитват (никой не иска, че съм веге  Joy), ама чак да ми го изядат ми се струва невъзпитано. а и не бих допуснала. Mr. Green

като ти е неудобно да ядеш пред колегите, то излизай навън. хем на чист въздух, хем няма да те гледат. е разбира се като вали не става....

# 2
  • София
  • Мнения: 6 170
А колегите какво обядват??
При нас или си носим от вкъщи - сандвич, манджа (има условия за притопляне и консумиране), или си купувам баница или пица (не много добър вариант, признавам).
А в някои случаи си и готвим на място.   chef

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 686
По цял ден нищо не ядат. Чат пат ако си купят нещо... много рядко
Но така доста се пълнее. За това започвам да ям редовно

# 4
  • Мнения: 158
Аз пък си правя салатки. Домат, чушка, краставица - според сезона, + сирене или филе, пак зависи какво ми се хапва!  Или пък си нося в кутия от къщи.
Добър вариант са и готовите салати в кутии или пликове, стига да улучиш пресни!
 

# 5
  • Мнения: 499
На работното място ли се храните,за да ти е неудобно,т.е. в стаята пред компютъра?  newsm78

# 6
  • Мнения: 3 367
towa ми е много важна тема
Имаме "стол",но едно ядене излиза 7 долара (живея в Ам),което умножено по 20 ми е скъпо,освен това изборите са ограничени за моя вкус.
Да не се яде по цял ден или да се кара на инстантни храни и хрупалки е неразумно от много страни.
Нося всеки ден торбичка Mr. Green с манджа/сандвич/салата и поне 2 вида суров зеленчук/плод. В бюрото си имам ядки,черен шоколад и солети. В хладилника на офиса пазя едно кило кисело мляко/седмица и  сирене някакво .
Ям пред пс или отивам до стола за да седна на маса като хората,но рядко
Хич не е за подценяване туй с храната на работа,по 1 причина че е много много дългогодишно занимание и малките вредички се трупат лавинообразно..

# 7
  • гр.София
  • Мнения: 2 761
Аз си нося от вкъщи винаги(е почти де) слагам в кутийка всичко нарязано и после само взимам виличката и почвам  Grinning

# 8
  • Мнения: 21
Напоследък си вземам печен картоф със салатка за обяд и пакетче мюсли, което се разбърква с гореща вода.
Ще ви следя за идеи, защото и аз обядвам на работното си място, пици и други теста не ми се ще да ям.

# 9
  • Мнения: 970
След дълго ядене на пици, баници и тем подобни, сега си намерихме заведение със супи, може на място да се хапват или за офиса, освен супи има паста, салати и сандвичи.

# 10
  • Мнения: 729
Аз си нося от вкъщи винаги(е почти де) слагам в кутийка всичко нарязано и после само взимам виличката и почвам  Grinning
И аз така.Нося си в кутийка всеки ден.

# 11
  • Мнения: 2 309
Вариантите за мен са:

- храна от вкъщи - за закуска (мюсли с кисело мляко+плод) и за обяд от наличното от предната вечер
- готвена храна на грамаж от доста приличен топъл бар в околиата
- салата с наличните зеленчуци от близката сергия
- в бюрото ядки за всеки случай


 

# 12
  • Мнения: 2 199
Болна тема - да.
Да споделя и аз, но не съм пример за подражание.

Хапвам из заведенията наоколо, но не съм впечетлена от качеството на храната както и чистотата на прибори, съдове и т.н. та често ги сменям и ми писнаха вече, а и доста лоша вентилация на всякъде  ooooh!
Лятото е лесно, можеш да се поразходиш и да стигнеш до по-интересни и хубави заведения, ама зимата си е проблем.
Понякога си купувам сезонни плодове и ми стигат за обяд(има дни в които не ми се яде и нямам апетит) а и 1 кг плодове си засищат  Laughing
Ядки също.

Много искам да си нося храната от вкъщи и тя да е такава, че да не пречи на останалите ми колеги и да не ми писне на мен. Не мога да си представя да нося някоя водниста манджа из офиса, а и нямаме отделна кухня където мога спокойно да хапна, съответно няма и къде да режа зеленчуци за салатка примерно, а ако я нося от вкъщи ще е с увехнали зеленчуци....
Също ще ми писне да ям всеки ден сандвичи  Embarassed май прекалено големи са ми изискванията...
Ако се хапва в стаята(не сме много колегите) има риск да мирише лошо  ooooh!
На мен ми става примерно лошо от миризмата на сварени яйца, а имах една колежка която си хапва такива и се налагаше аз да излизам от стаята, та понякога хапването пред колеги може да им пречи.

Сигурно, носенето на храна от вкъщи е добър вариант ако има възможност за хапване в кухня (на фирмата).

А мюсли мога да хапвам само ако си го приготвя сама, купешко, мазно ГМО - не Simple Smile



# 13
  • Мнения: 468
Аз си носех сандвич и зеленчуци, които там режех.

Сега ми хрумва, че картофена салата (без лук), руска салата, макаронена салата са удачни варианти. Също мюсли с донесено кисело или прясно мляко.

sylya, какво носиш, което колегите ти изяждат? Кекс ли, палачинки ли? Питам от любопитство; не си го представям този сценарий с домашен сандвич или порция салата в кутия.

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 686
          Ами работя в мъжка фирма, където мъжете не си купуват храна! Ако донеса нещо от вкъщи не мога да не почерпя/неудобно ми е/. Като го сложа на масата и кажа почерпете се.... след почерпката остава доста малко.
          Нямаме отделна кухня, където да се усамотя. Както казва Суха мащерка, не се виждам да изляза и с манджата на улицата, където минават хора и да ям супата на крак пред входната врата и пред клиентите.
          Имаме си един сандвичарник на близо. От там си взимам баници, пици, сиренки и др. Но това не е решение в дълготраен аспект. Доста често си купувам и вафли и шоколадови десертчета, но това не е храна бе хора!

Някой тук беше писал за Мюсли и макаронена салата. Тук си имаме и диспенсър с гореща и студена вода. Как си правите домашното Мюсли/какво слагате вътре/ и макаронената салата?

ОПИТ ЗА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА:
По моя идея от тази есен в офиса, където работя си купихме парти-грилче и от време на време си печем кюфтета и филийки + за пръв път в живота си тук на работата направих салата в бидон /туршия/. От всеки един измъкнах по малко пари и поне до тук съм го докарала, в опитите да елиминирам сандвичарниците.

       Ако опита потръгне, януари или февруари ще си купя от тези българските котлони по 26 лв./или бяха по 23 лева/ и една малка тенджера с незалепващо покритие по 17 лв. Ще купя и палмово масло, което не гранясвало и ще правя разни аламинути вътре. Като например, омлети, яйца и сирене, макарони, пържени или варени картофи, ориз и разни баркочи, които да вървят с туршия.

За момента ме интересува обаче, как си приготвяте домашното мюсли като сух продукт?

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 16:20 от sylya

Общи условия

Активация на акаунт