За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

  • 101 037
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • Русе
  • Мнения: 904
запис и от мен  Simple Smile

# 46
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
О, petu6ka63, това ще се пробва, мерси за рецептата. Simple Smile

big pufana, много е тъжно това,че децата не познават зеленчуците. Sad

# 47
  • Мнения: 6 443
big pufana, dani1712, благодаря ви за съветите! Още по-лесно така като няма запечатване.
А за зехтина, моят е домашен, така че не се притеснявам.  Peace

# 48
  • Мнения: 767
Такааа, готова съм с експерименталното количество от 1кг сливи+праскови - шведско сладко по Лабрекс  chef
Остана ми доста сироп, вероятно ще го употребя за ново сладко. Лабрекс,  smile3525благодаря ти за споделения лесен и бърз начин!
След още няколко часа и доматите ми, сушащи се във фурната Blush ще бъдат готови. Може би ако ги бях сложила на слънце, отдавна щях да съм забравила... Mr. Green
По въпроса за зеленчуците - мисля, че нашите, българските деца са по-запознати. В училище много си говорим за здравословното хранене, има дни, в които вместо закуска се дава плод или зеленчук, правим табла... Hug Нека дойде Джейми! newsm47

# 49
  • Cambridge, UK
  • Мнения: 429
здравейте, засега събирам рецепти, като се приберем в Сф ще показвам снимки с резултати!

# 50
  • Варна
  • Мнения: 187
А за зехтина, моят е домашен, така че не се притеснявам.  Peace
По каква рецепта, може ли ????? baby_neutral

# 51
  • Мнения: 6 443
А за зехтина, моят е домашен, така че не се притеснявам.  Peace
По каква рецепта, може ли ????? baby_neutral
За съжаления нямам рецепта, носят ми го от Гърция.

# 52
  • Мнения: 767
Не знам дали са достатъчно изсушени smile3506, но ги прибрах в буркан с босилек, риган и зехтин. Чудих се дали трябва сол. Blush Попитаха ме как се употребяват после hahaha Опитах едно парче - голяма вкуснотия!

# 53
  • Мнения: 114
Петушка, чудни са! Аз после ги соля, щото вкусове разни ...

# 54
  • Мнения: 3 973
Здравейте , реших тази година да си направя зимнина. Зачудих се защо  миналата пропуснах  newsm78 Когато стигнах до затварянето с капачки веднага се сетих  ooooh!
То голям късмет трябва да попаднеш на капачки ooooh!
Та въпроса ми е с какви капачки затваряте - коя фирма ви е фаворит и коя е в черния списък  Simple Smile

# 55
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Купувам на Ловеч, не съм гледала фирми, гледам само диаметъра на капачките
фи 82.5 или 82.3 и никога фи 83. Peace

# 56
  • Мнения: 3 973
Джемма, благодаря   bouquet
Пробвах се да затворя с Херос-Пловдив , после Лясковец  и сутринта тичах до пазара и взех на Ловеч- те вече перфектно прилепнаха. Странното е , че на другите две фирми също пишеше 82,3 за Ф ама са далеч от него  ooooh!

# 57
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
 Peace

# 58
  • Мнения: 685
 Blush И  аз ще се запиша тук да ви следя... не съм от най-правещите зимнина, да не кажа хич, но по някое сладко спретвам, така както го карам обаче не се знае дали ще докара до есента  Laughing
Аз си правя минимални к-ва, днес кило, след два-три дни пак ми дойде вдъхновение и направя пак някой буркан и така.
Тази година нацелих сладко от праскови и ще направя повече, че все по 2-3 буркнчета и си го хапваме на момента.
Плод=захар почти толкова и накрая малко лимонтозу.
В Билла бях видяла и си купих на промоция някаква захар с желатин вътре, за съжаление само 1 кг за проба, но върши робата.

--
Ще поровя из форума, но ако ви е на лесно може ли да споделите за този сливов сос, който обсъждате 4 стр, но никъде не давате линк  Crossing Arms
 Hug

# 59
  • Мнения: 767


--
Ще поровя из форума, но ако ви е на лесно може ли да споделите за този сливов сос, който обсъждате 4 стр, но никъде не давате линк  Crossing Arms
 Hug

http://djemmasvetlana.blogspot.com//

Общи условия

Активация на акаунт