Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 122

  • 117 384
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
  • plovdiv
  • Мнения: 130


Благодарение на Вашите съвети и препоръки сътворих това чудо на два етажа...
И ако някой не е разбрал ..... това е робота от междузвездни войни R2D2

# 736
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Добро утро, дами!

Както винаги тук е парад на красота и талант!  Hug Heart Eyes

Мишоченце, мисля, че в крайна сметка си решила много добре вълната, особено като се има предвид, че е от захарна маса! Сърфистът си изглежда добър размер. И въобще много хубави торти си показала!

Ванилия Мадагаскарска, много елегантна и стилна торта! Аз не виждам кусури, ама е ясно, че ти най-добре си ги знаеш.

metchopooh и трите торти са прекрасни!

Радост бонбон, много сладка е станала тортата, има си кусури, но щом се е харесала, това е най-важно! Моите също винаги са пълни с дефекти... ама просто толкова мога.

Аз влизам да пусна тортата за рождения ден на моята племенница, която си пожела торта на тема "Рапунзел". По този повод с удоволствие изгледах адаптацията на Дисни, за да добия представа (за моя радост момчетата ми също гледаха). Племенницата ми обаче първо искаше фигурката на Рапунзел как си реше косите, което за мен бе абсолютно неизпълнимо. Та след много увъртания от моя страна и показване на 200 торти на тази тема, госпожицата склони да е кулата на Рапунзел. Обаче на 2 етажа... и тук настана проблема, как да направя толкова висока торта и най-вече как да я сложа в хладилник, защото я правих няколко поредни дни по нощите, след  работа (а аз работя до 21ч.) След консултация с Пепи по Скайпа (за което много, много благодаря!) реших, че ще пробвам да я направя от оризон и то взе че стана (чак аз бях учудена). Обаче я бях направила доста висока и не можа да влезе в хладилника, при все че махнах една поличка, та я преправих и в крайна сметка стана не кула, ами къщичка.... Въобще не си спомням как съм я украсявала, защото вече спях права. А да, водата също беше проблем, защото установих, че нямам с какво да я направя и намерих в Кейк Централ рецепта за домашна фарситура - нишесте, лимонов сок, захар. И се получи изненадващо добре и не ми разтопи покритието, но не беше толкова лъскава като купената. Обаче не знам по каква причина го боядисах в зелено вместо синьо и в крайна сметка въобще не се вижда.... Абе както казах - кусури бол, но пък малката е била на върха на щастието, а това е най-важното. А, да забравих да напиша, че този път тортата е цялата покрите и украсена с истински бадемов марципан (поръчах чрез една приятелка  6 кг, за много добра цена).



ПС. А, да писна ми вече от торти покрити в зелено, това е 4 по ред, а ми предстои още трактор или комбайн за сина ми. Но ще видя как ще го измисля.

Лек ден на всички!    bouquet

ПСС. arev, страхотен е робота, веднага го познах! Hug

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 10:16 от natalyna

# 737
  • Мнения: 616
Мишоченце, "отмъкнала" си ми тортата със сърфиста  Joy Една девойка наскоро ми каза, че иска да направя такава със сърфист и вълна, ама не се обади... може да е същата Wink Шегувам се! Добре ти се е получила вълната, то винаги може и по-добре, но според мен си е трдно начинание и добре е станала! Сърфиста ми харесва! (рецептата за портокаловия мус ще пусна днес-утре!)
arev, тоз' робот го познах веднага! Верижката с табелката много идейна!
natalyna, хубава ти е кулата! Аз пак ще попитам каквото и преди съм питала, ама не вдявам лесно... как точно го правите тоя номер с оризона??? Ама стъпка по стъпка, моля?! С какво го смесваш? Аз правих веднъж с гумени мечета. Пу, толкоз мечета и оризон заминаха, толкова тежко стана и такова мазало създадох, че никаква икономия не направих, и никакви усилия не спестих, по-добре от ММ да си го бях направила. Явно някъде греша.
Мечо пух, и към тебе горния въпрос... аз съм питала, ако си ми отговорила пък съм пропуснала - прости ми! Иначе, черното етажче не беше блестящо, това на снимката е някакъв конденз, който изчезна напълно и стана матово. Джувката е въз-грозничка определено... ама исках да разсея наблюдателя от кривия етаж  Mr. Green а нямах време за по-убава джувка... мързел.
Отивам да стягам един макуин аз... за "чуждо" детенце, много съм спекла как ще излезе накрая тортата...

# 738
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ванилийке, аз направих така (четох от чешкия Нет) - 150г оризон (неподсладен) и 250г бонбони маршмелоуз (разтопени на бавен огън) с 40г масло. Оризона изсипах в голяма намаслена купа, в тенджера разтопих маслото и прибавих бонбоните, докато се размекнаха и станаха на глазура. После залях със сместа оризона и бърках с лъжица, докато се смеси добре.  Разпрострях  на намазнена хартия за печене и покрих с още един лист и хубаво разточих с точилката. После завих на руло и сложих в хладилника (пише че може и във фризера, та каквото ми остана сложих там). Преди да използвам, пуснах за няколко секунди част от тази маса в МВ и после с намаслени ръце оформях. Получи се много добре оформяща се и много важно - вкусна маса. След престой в хладилника беше бетон. Замазах с маслен крем и покрих с марципан.

ПС. Замислила съм да направя за края на учебната година кенди попс от тази маса украсени с марципан. Мисля, че ще са хит, защото и тук кулата се я изяли първа:)

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 10:22 от natalyna

# 739
  • plovdiv
  • Мнения: 130
То това с верижката всъщност е поканата...



Синът ми се казва Йоан на 11год.става, та така...

# 740
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Благодаря ви за идеите   bouquet Видях страхотни торти от последните няколко странички!

# 741
  • Мнения: 143
Здравейте момичета,имам да наваксвам с четенето.Започвам
nin4e кошницата ти е много хубава.Харесват ми розите.
_Пепи_ не виждам да ти се е отразило прекъсването.Рапунцел е много хубава.
ditsan и твоите цветя са много хубави.
ani_d много сладка тортичка.А мацата е просто уникална.
miravarna   много стилна тортата на мъж ти.Черното ти ли си го правиш или го купуваш оцветено?
  
Дарилка от тоя чийзкейк ми потекоха лигите и моите като го видяха веднага взеха да ме врънкат.Явно ще го правя скоро.
stasi76 благодаря за хубавите думи за тортетата ми.Твоите смърфове са много симпатични.Мояга щерка има края на месеца рожден ден и съм се зачудила каква торта да и правя.Един от вариантите е смърфове.Ама да видим какво ще реши тя.Кошницата ти е уникална.По повод езерцето в средната торта, може ли на лични да итам нещо?
tunata добре ти се е получила тортата с книжките.
elfi4ka МНОГО СЛАДУРСКА ТИ Е ТОРТИЧКАТА ЗА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА.дА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА.
Ванилия Мадагаскарска без торта на търежството със сигурност си изненадала гостите.Не може повече да се пише, пустия му браузър.Ще продължа в следващ пост,извинете ме...

# 742
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 584
Момичета, като правите двуетажна торта и трябва да се транспортира, винаги ли ползвате кутия?? Изобщо има ли кутии за дву,триетажни торти?? Ако тортата е без кутия, според вас може ли някой да я държи за около 60-70км или няма как да стане тоя номер с толкова тежка торта ???

# 743
  • Мнения: 143
...lux прекрасна клетка.Това е е втория вариант от тези между които избира щерка ми за рожденя си ден.А бебка е прекрасна.
vilana големи сладури тия твоите кончета.
Vache симпатични нарциси
galmir Тас е страхотен
anita29 много нкусно изглеждат тия торти бре, ама последните дне направо олигавих клавиатурата като ги гледах.
Only_you на мен без гланци ми харесват повече тиквите, ама то е щото аз не обичам блестящи, гланцови или лачени неща по принцип.
stasi76 много красиви кутии.И на мен първата ви харесва повече.
МаринаД   красива торта с интересна история.Детайлите и цветето ми харесват.
van444eto патьо е много готин.За тортата какво да кажа-перфектна разбира се.
irenadubai много интересни торти.Браво.
radost_bonbon весела торта.
metchopooh сладурска е шивашката торта и добре направена.Цветята се изумителни.
ванилка отново интересна и перфектно изработена торта.
Мишоченце БРАВО, страхота ти е тортата.Може да си се измъчила, ама ти се е получила.
arev готин ар-2 и разбира се се разпознава е за който е гледал филма де.
natalyna готина кула, перфектни цветове.
ani_d аз си бях купувала едни гигантски кутии от едно магазинче за опаковки на спирката при СМГ.В нея сложих точно двуетажна торта, но можех да сложа още една върху нея.На ширина не беше много голяма, но ужасно висока.Ако не го знаеш и те интересува питай ще ти дам адрес.

Сега и аз да питам Embarassed Мишоченце беше питала за направа на вълни.Четейки  обаче аз мернах че някой и беше писал че в библиотеката пише за езерце и също направа на вода с изсъхнал желатин.Аз искам да направа сини вълни с побелели върхове.Моля кажете къде да прочета.В тортената библиотека просот не знам къде да го търся туй нещо.Пак ще ровя де, ама малко насокъ кеда да търся моля.
 Ето и един мой първи опит в рисуването.Не че Господ ме е надарил с това умение, даже напротив, ама все си мисля че мога и по-добре.Поне осъзнах защо не мога да надписвам.Аз съм левичарка, ама зорлем ме научиха да пиша с дясната ръка.Та сега ни с едната ни с другата.Това е рлсувано с лявата ръка, ама като тръгнах да пиша, не ми върви с дясната, грозно с лявата.Ами ще си надписвам с фондав и това е.

# 744
  • Мнения: 616

В един чешки форум една мадама беше показала вода от изсъхнал желатин - http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=22&t=10601

Ето обяснението:

Желатин  се разтваря в малко вода на бавен огън (съотношението не е написано, но пише по-голямо количество) и част от него се разнася на домакинско фолио. Другата част се оцветява до синьо-зелено и после се нанася неравномерно бърху безцветният желатин. Оставяме леко да се втвърди и оформяме вълни, неравности. После оставяме поне един ден да се желира напълно. После махаме фолиото и разрязваме по желание. Бялата пяна е направена пак с желатин и белоба, леко разбити.

Дано съм помогнала!

nalika, ето обяснение за вълнички и подобни водни. Аз лично мисля още в петък да използвам тази техника, ще видим как ще се справя! Благодаря, natalyna!
ani_d, според мен е безумно да се държи торта в скута за 60-70 км. Дори и да нямаш кутия, ако опразниш багажника и я сложиш на равно върху неплъзгаща се подложка  ще е ок, според мен. Можеш също да я сложиш в "краката" на седалката до шофьора и да пуснеш климатика да духа хладно към нея. Аз ги слагам понякога в обикновени кашони, на които залепям капаците с тиксо да стоят вдигнати. дори и да няма капак върху тортата не е проблем.

# 745
  • Мнения: 148
Ани Д,аз наставям две кутии като махам дъното  и със страниците увеличавам височината.
За във скута не може да става и дума.Най-лесно се транспортира във багажник.Аз съм открила едни картонени касетки от салати Айсберг,които са със много здраво дъно като плоскост,а ширината и дължината отговаря за всички възможни кутии за торти.Слагам тортата заедно със кутията във касетката и няма мърдане.Така мисля да транспортирам и сватбената из завоите до ресторанта.
Момичета от семинара,имам нужда от помощ.
Кои номер тел трябва да купя за да направя букетчетата за сватбената торта и каква лента.Тя има ли номера или нещо друго специфично освен цвят.

arev,веднага познах любимеца си от междузвездни воини.Поздравления,страхотно си се справила.
Наталина,супер си се справила със тортичката.
Налика,много хубав ,нежен зелен цвят си направила.Тортичката също е добре,а цветето е супер.

# 746
  • Мнения: 3
http://sladkatakushta.com/shokoladi-kuvertiuri-glazuri/glazuri/f … hen-shokolad.html
Някой ако може да помогне-това нещо наречено фарситура може ли да се използва като кристалина или е друго?

# 747
  • Мнения: 1 965
http://sladkatakushta.com/shokoladi-kuvertiuri-glazuri/glazuri/f … hen-shokolad.html
Някой ако може да помогне-това нещо наречено фарситура може ли да се използва като кристалина или е друго?
Кристалината е безцветна фарситура.   #2gunfire Написано е и на 1ва стр. Има го и във въпроса за езерца и води и в точката за вафлената плака! Четете, ще метЪ!!!!  smile3538 Аааааа ,маха! Края на учебната година е! Ще ви събирам бележниците и ще има двойки!

Изпуснах последните страници! Отивам да проверя кой какво е свършил.  Mr. Green

# 748
  • у дома
  • Мнения: 1 581

Изпуснах последните страници! Отивам да проверя кой какво е свършил.  Mr. Green


а нова тема?  Mr. Green Mr. Green

# 749
  • София
  • Мнения: 1 078

Момичета от семинара,имам нужда от помощ.
Кои номер тел трябва да купя за да направя букетчетата за сватбената торта и каква лента.Тя има ли номера или нещо друго специфично освен цвят.


Кажи какви цветя ще правиш и как ще ги закрепваш?
Ако са само главичките на цветя, нямаш нужда от дебелата тел, която би крепила самото цвете, а само от по-тънките за листенцата (30, 33), ама казвай какво щеправиш де.
Лентите имат широчина, жено, нямат номера. Каквато дебелина подложка или където там ще слагаш, такова си взимай. Има ги и наживо, можеш да пипнеш, подушиш...  Laughing До пазара Д.Петков на Симеон пълно е с магазини с консумативи за цветарите, там лентите - бол!

Общи условия

Активация на акаунт