Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 122

  • 117 399
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 122
Ето аз какво успявам да сътворя по нощите  Crazy
Това е за рождения ден на голямата ми щерка, ужасия до 4,3ч. я правих и после на работа  Shocked

Вътре е шоколадов ганаш и ванилови блатове. Да ви кажа от момента на донасянето в училище до изпразването на подложката минаха около 5 минути  hahaha А да изясня идеята, мишката ми я глася за дизайнер, много обича да рисува модели, тези върху тортата тя ги е рисувала  Heart Eyes
Второто торте е за класната, че завършихме 4-ти клас, за съжаление трябваше да подредя цветята за 30 минути и си личи  Blush

Тя е правена заедно с тази на дребка, и тя е с ганаш и ванилови платки но с портокалови корички и ром  Mr. Green
И накрая нещо правено за любимите ми хоротропци от Български огън, е голям кеф са народните танци  Heart Eyes

Първо да благодаря на Дитсанчето, че гледах от едни нейни апликации  Hug
Вътре не е торта, а стиропор  Mr. Green идеята е да остане на една мацка за спомен

# 721
  • Мнения: 202
metchopooh  Shocked останаха ми очите в твоите торти!А тази с цветята не мога да и се нагледам.Прекрасна е  Heart Eyes не знам какво не им харесваш на цветята  Crazy

# 722
  • Мнения: 148
Меченце,страхотни са тортите.Да ти е жива и здрава госпожицата,рисунките са супер.Госпожата ,предполагам е била очарована от прекрасните цветя.Апликациите са супер,но цървулките ме впечатлиха.
Цената на Пикко ме хвърли във голям размисъл,трябва да правя сватбена торта за 7 юли и май нямам особен избор.Не знам друга ММ която да не прави конденз,а тортата е бяло и кафяво и ме е страх да не се разтече и да стане мазало.
Ако имате някакви идеи казвайте.
Ани Д,аз по принцип ползвам прахово кафяво но много трудно постигам цвета.Първо става зелено и чак след това кафяво.За рисуване е супер ама за оцветяване на тестото е ужас.Та поръчах го вече пък ще видим какви ще ги върша.

# 723
  • Мнения: 616
Ей ме и мен пак, чела-недочела...
van4e, последните ти няколко торти много ми харесват, те и преди са ти били безупречни винаги, но последните няколко повече ми харесват, някак свежарски са и веселки - онази синята с мечето, тази с патето...
МаринаД много впечатляваща оперна сцена! Певицата е баш в поза и захласната една такава... като истинска! Този релеф го имам и аз, ама все не ми се получава да го боядисам по тоя начин - златната перла като прах ли я нанасяш, или разтворена в алкохол?
Мишоченце, и аз се впечатлих от шапката, много хубаво е смачкана. Офцете малко им плоска вълната сякаш, ама пък много симпатични.
stasi, тази кутия много хубава дреперийка има, и панделата е супер!
МечоПух, барабанчето с цървулките... много хубава торта! И другите също Simple Smile

Сега да си трапосам и мойта торта, дето оревах орталъка с нея... В крайна сметка я направих. Голямо разочарование. Простоооо.... щях да я ФърлАм по едно време  Mr. Green Ама така става, като правя по една торта на месец, и я мисля, мисля, и като дойде време да правя - зацикля и ... Та тази, полакомих се да правя високи етажи, щот' ме кефят по-височки торти, ама те като станаха високи, та се кривнаха някак. Стумбиха се, и заприличаха на кулата в Пиза. После мазах, мазах с това златно, то... отдолу покрих с някво лайняно, за основа, та накрая излезе някъв смотан н'анс, дето хич не стана добре върху тигърчето... Вафлената плака не ми стигна да обиколя целия етаж, остана едно празно... айде отгоре едно "жабо" трапосах, да закрие... да, ама... свърши ми черния фондан, с триста зора го разтеглих по ръба, и остана едно открито голо, дето сега като го гледам... мяза ми на лигавник завързан около първия етаж. И всякви други кусури, които би трябвало вече да мога да ги предвиждам и избягвам, ама... Поне стана вкусна де. Шоколадова, с един слой портокалов мус по средата, не остана Simple Smile
Ей на -


Благодаря на МаринаД за перата   bouquet

# 724
  • София
  • Мнения: 122
Дени, аз цветята ги харесвам като цяло, но имах много малко време за да ги набоцкам  Sad и колко изпочупииих, ужас и не ги подредих хубаво, но това е положението Wink
Дитсанче  Hug
Ванилийке, в твоята торта много ми допада тази гепардско тигрова шарка, тези черни диплички, пИрата и 30-тицата. Изобщо идеята ти е много интересна. Мисля че ако черното не лъщеше и златното ти беше по плътно златно, или пък беше само на два етажа и втория да е черен и без тази бяла джувка отпред Wink щеше да е изключителна торта. Поздравявам те за замисъла и смелостта да се захванеш с него  Hug

# 725
  • Мнения: 1 352
Сега един въпрос, някой ползвал ли е ето този фондан от Куки Буки. Става ли за фигурки, съхне ли изобщо, добре ли се оцветява. То при тази цена на Пикото, май ще се търсят алтернативи.

Ани, аз работя в момента с такова нещо. Имам и от двата вариянта, които се предлагат в Холандския сайт - единият е този, който ти си показала, а другият е този FunCakes Rolfondant Marshmallow Wit Честно казано, според мен двата са абсолютно еднакви - може би вкусът е различен - не знам, още не мога да хвана разликата между тях  ooooh! Whistling

Единият е с ванилов вкус, това им е разликата. Фонданът е много хубав и много лесно се работи с него. Аз съм начунаеща, но имам база за сравнение.

# 726
  • Мнения: 49
ani_d аз съм го ползвала ето за тези  торти


и тази но само за обувката , цветята са с на Димитрина
и тези пеперудки

 не е лош( а и аз само него съм ползвала за сега , нямам база за сравнение ) ,но  ако има и някой друг дето го е ползвал нека да каже . Все пак аз съм пълен аматьор в тази област .

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 22:30 от kukita83

# 727
  • Мнения: 789
Здравейте, момичета!
Много ми помогнахте в първите ми опити в тортоправенето, за което благодаря!

Имам две въпросчета - мога ли да замразя блат за торта във фризера и мога ли вместо да пека един блат и да го режа на 3 (оказа се доста трудно и не ми станаха равни блатовете, та замаскирвах положението с крем), да пека по отделно 3 тънки блата?

metchopooh, тортите са супер! Кога ли ще достигна и аз това ниво...

# 728
  • Мнения: 1 210

Хулиганка,аз имам такова розово.На четка не блести толкова,има отблясък но не е толкова силен.Хубава е,аз сега за сватбената дето ще правя ще купувам такова.


ditsan, много ти благодаря   bouquet поръчах  Wink
Поръчах и този фондан http://www.cookibooki.bg/components/com_virtuemart/shop_image/pr … 4dd902cc40bc3.png
да видя какви ще ги сътворя като пристигне, пък ако става за показване - ще покажа  Laughing

# 729
  • София
  • Мнения: 122
Tani4ka_04 аз не съм замразявала блатове, но доста пъти тук съм чела, че момичетата замразяват. А не виждам никакъв проблем да печеш блатовете отделно  Grinning Радвам се че са ти харесали тортите ми, с опити ще се научиш, стига да имаш желание  Hug
Е свърши ми свободната вечер, лека нощ и дано намеря пак време да се отбия  Heart Eyes

# 730
  • София
  • Мнения: 1 078
Здравейте, момичета!
Много ми помогнахте в първите ми опити в тортоправенето, за което благодаря!

Имам две въпросчета - мога ли да замразя блат за торта във фризера и мога ли вместо да пека един блат и да го режа на 3 (оказа се доста трудно и не ми станаха равни блатовете, та замаскирвах положението с крем), да пека по отделно 3 тънки блата?


И на двата въпроса отговорът е “да“. Само че увивай във фолио или плик блатовете при замразяването.

# 731
  • Мнения: 1
Здравейте мами chef,

Аз  така като влизам по-честичко и не ми се събира много за четене ми е много хубаво  Laughing.

Марина Д – много ти благодаря  Hug. Надписа на книгата наистина се получи, но ми отне около 2 часа. Много трудно се пише, когато няма къде да си подпреш ръката! Накрая даже без да искам размазах предпоследното изречение в края. Мнго се ядосах на себе си! Оправих омазаното с този зелен разделител  Laughing. Попринцип не беше предвиден. То понякога дефектите си водят до ефекти Simple Smile. Твоята оперна печица също е много хубава.  Личи си, че набързо си разчертала подложката  Confused. Обаче тапета ти е уникален!  chef

Van444eto – да, тортата е за ирландец. Не го познавам лично, но разбрах, че много се е изкефил  Laughing. Вътре е със зелени блатове. Много добър ефект се получи. Човек като си милее за родното и най-малкото го трогва. Закачки в тортите викаш  Joy. Наистина много обичам и гледам да има нещо закачливо, но не винаги ми се получава  newsm78. Твоята чанта е страхотна, като истинска е!!! Много ми харесва   chef! Патенцето е много весело  Mr. Green.

Radost – личи си че си се старала Simple Smile. Малко ми е криво покритието и ми лъщи. С какво си я покривала?

Ani_d – Благодаря за хубавите думи  Hug  bouquet. ти си втората, която ме пита за линка във Flickr. Качих снимките там, но ми ги разбърка много грозно. Първите ми торти избщо не са хубави и сега ту се появява някоя сполучкива, ту някоя несполучлива и се дразня. Когато го подредя ще пусна обещавам. Колкото до фондана – не съм го ползвала, но ако решиш да го пробваш пиши впчетнията си после.

metchoPooh – голям санитимент имам към твоята шившка торта. Понеже и аз шия отвреме навреме и ми става едно миличко, когато има копченца и шивашки материали. Макарите са ти се получили уникални. Ножицата е направо перфектна. На метъра защо не си му сложила цифрички?  Цветята и те са уникални – много ми харесват. Листенце по листенце ли ги прави? С кътър и вейдър или на ръка? После едно по едно ли ги лепи? Българската торта също не отстъпва. Абе.. много са хубави... много .

Ванилия – така на снимка не изглежда толкова зле. Тази рецепта има ли я някъде – изкуши ме... А тези тигрови петна как ги направи?

Ето да покажа и аз последната ми торта. Момичета, измъчих се с тази вълна. Като си бях решила, че искам да е вдигната и това си е... Съхна 2 дена върху шише, после пак клюмваше. Изнерви ме много  #Cussing out и затоа и човечето стана едно несполучливо... Правих го и него 2 пъти. Струва ми се малко несъразмерно – незнам  newsm78. От толкова ядосване по вълната накрая никакво време не ми остана да покрия и направя хубав пясък – отстрани е криво, ама е пясък все пак  newsm78. Успокоявам си се сама  Joy. Момичето, което я поръча си я получи преди малко и се обади да каже колко била хубава и се вайкаше и чудеше как съм я направила. На нея може да й изглежда добре, ама аз като знам какво може да се получи и какво се получи всъщност полудявам  #Crazy. Даже се чудех дали да я показвам! Все пак някой ако има идея как може да се закрепи тази вълна да си знам за друг път ще бъда много щастлива. Аз в крайна сметка й сложих домакинско фолио посреддата и я подпрях с облицовани в синьо клечки за зъби. Досега никога не съм имала неядливи неща по тортите, освен някоя клечка за закрепяне! Та ето я несполучливката:



Сега нямам търпение да се реванширам със следващата – горящ куц бръмбар с патерица  Party.

Чаочееее ,

# 732
  • Мнения: 1
Здравейте мами   chef,

Аз  така като влизам по-честичко и не ми се събира много за четене ми е много хубаво Simple Smile.

Марина Д – много ти благодаря  Hug. Надписа на книгата наистина се получи, но ми отне около 2 часа. Много трудно се пише, когато няма къде да си подпреш ръката! Накрая даже без да искам размазах предпоследното изречение в края. Мнго се ядосах на себе си! Оправих омазаното с този зелен разделител. Попринцип не беше предвиден. То понякога дефектите си водят до ефекти  Laughing. Твоята оперна печица също е много хубава.  Личи си, че набързо си разчертала подложката  Confused. Обаче тапета ти е уникален!  chef

Van44eto – да, тортата е за ирландец. Не го познавам лично, но разбрах, че много се е изкефил  Joy. Вътре е със зелени блатове. Много добър ефект се получи. Човек като си милее за родното и най-малкото го трогва. Закачки в тортите викаш  Joy. Наистина много обичам и гледам да има нещо закачливо, но не винаги ми се получава  newsm78. Твоята чанта е страхотна, като истинска е!!! Много ми харесва chef! Патенцето е много весело  Joy.

Radost – личи си че си се старала  Simple Smile. Малко ми е криво покритието и ми лъщи. С какво си я покривала?

Ani_d – Благодаря за хубавите думи  Hug  bouquet. Ти си втората, която ме пита за линка във Flickr. Качих снимките там, но ми ги разбърка много грозно. Първите ми торти избщо не са хубави и сега ту се появява някоя сполучкива, ту някоя несполучлива и се дразня. Когато го подредя ще пусна обещавам. Колкото до фондана – не съм го ползвала, но ако решиш да го пробваш пиши впчетнията си после.

metchoPooh – голям санитимент имам към твоята шившка торта. Понеже и аз шия отвреме навреме и ми става едно миличко, когато има копченца и шивашки материали. Макарите са ти се получили уникални. Ножицата е направо перфектна. На метъра защо не си му сложила цифрички?  newsm78 Цветята и те са уникални – много ми харесват. Листенце по листенце ли ги прави? С кътър и вейдър или на ръка? После едно по едно ли ги лепи? Българската торта също не отстъпва. Абе... много са хубави... много chef.

Ванилия – така на снимка не изглежда олкова зле. Тази рецепта има ли я някъде – изкуши ме... А тези тигрови петна как ги направи?

Ето да покажа и аз последната ми торта. Момичета, измъчих се с тази вълна. Бях решила, че искам да е вдигната и това си е... Съхна 2 дена върху шише, после пак клюмваше. Изнерви ме много  #Cussing out и затоа и човечето стана едно несполучливо... Правих го и него 2 пъти. Струва ми се малко несъразмерно – незнам  newsm78. От толкова ядосване по вълната накрая никакво време не ми остана да покрия и направя хубав пясък – отстрани е криво, ама е пясък все пак  newsm78. Успокоявам си се сама  Joy. Момичето, което я поръча си я получи преди малко и се обади да каже колко била хубава и се вайкаше и чудеше как съм я направила. На нея може да й изглежда добре, ама аз като знам какво можеше да се получи и какво се получи всъщност полудявам Shocked. Даже се чудех дали да я показвам! Все пак някой ако има идея как може да се закрепи тази вълна да си знам за друг път ще бъда много щастлива. Аз в крайна сметка й сложих домакинско фолио посреддата и я подпрях с облицовани в синьо клечки за зъби. За първи път слагам нещо неядливо в тортата, освен някакви кле1ки за закрепяне. Та ето я несполучливката:



Сега нямам търпение да се реванширам със следващата – горящ куц бръмбар с патерица  Joy.

Чаочееее  Laughing,

# 733
  • София
  • Мнения: 1 464
Мишчеце, много е готина тортата за Свети Патрик и сърфиста също!
Пух, тортата "български огън" най-много ми харесва!  Grinning
На Ванчето детските торти винаги носят страхотно настроение, изпипана работа!

За моделиращата маса - само да кажа, че си купих ето такава:

http://www.cookibooki.bg/PME/15-%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D … %D0%BA%D0%B3.html

25лв за 2,5 кг PME фондан, ама се къса ужасно, а много внимавах, напуква се по ръбовете, абе според мен, не че съм експерт, не става!

# 734

Общи условия

Активация на акаунт