Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 122

  • 117 480
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 148
Ванилиике,със огромно закъснение и със моите извинения ЧРД МИЛА!A за това дето питаше нищо не разбрах.Омекват ,ама не много.
Много здраве,щастие и късмет ти желая.
Маринче Д,благодаря ти много мила за пожеланията към младите.
Стаси,всичко което си показала е просто страхотно.Гледам за каляската и ти като мен си посетила Ловели.Смърфовете вече със затворени очи май ги правиш.
Туната,според мен добре си се справила със тая огромна торта.Има доста неща които трябва да се изпипат но това идва със опита,много четене,ровене във нета за клипчета и помощни материали.
Азаела,бар бароните са много сладки.Ванчето е права че тия цветчета ми идват много еднотипни но видях че си покривала балончета.Другата много ми харесва и като за първа торта е впечатляваща,има хляб във теб.Но и във двете торти има нещо което ме дразни.Тоест,има го почти при всички новички.Заобленият ръб на тортата на горният край.Постарай се следващият път да направиш там ръб,много по-добре ще изглежда.
Елфичка,страхотно си се справила като за трета торта.Има си малко неща за усъвършенстване и изчистване но е супер.Всичко със времето и опита си идва на място.
Лукс,да ти е жива и здрава малката Бери.Благодаря и за поздравите към младите.А тортичката е много готи на особен но снимана до това малко слънчице.
Анита 29,варианта за водата е оцветена кристалина.Резервен вариант които аз съм правила е да измажеш дебело със масло точно където ще е езерцето и да сложиш почти стегнал оцветен желатин.Другия вариант ,е да си направиш езерцетоот оризон и маршемелоуз ,да измажеш със масло и като стегне да сложиш пак желатин.
Вилана,много сладки кончета.Сигурна съм че ще се справиш със това което ти предстои.
Бетинка,благодаря ти мила.
Vache,за съжаление снимките са ми много малки за да ги огледам добре.Но това което виждам веднага са горните заоблени ръбове.Иначе нарцисите не са никак зле,ако разточиш по тънко и сложиш да изсъхнат малко за да придобият някаква форма ще е още по-добре.
Ялмир, тасманийският дявол и октопода най-много ми харесват.
Линка които ти е пуснала Нанди е много добър но във Ловели вече искат регистрация,така че ще трябва да се регистрираш.
Радост Бонбон,за съжаление фигурките се напукват заради самото тесто.Иридата има това своиство и точно заради това го мешам със Пикко специално за фигурки.Ти незнам със какво ММ си ги правила,но ако вече са напукани няма как да ги оправиш.Ако са ти избеляли след съхненето и искаш да ги освежиш със глюкозата много лепне и блестят,аз минавам със алкохол които ги освежава и изветрява.
Анита29,хубави са тортичките.Нищо не мога да кажа като коментар защото шприца за мен е нещо непознато.не го обичам и не искам да го заобичвам.






# 661
  • Мнения: 3
Благодаря за отговорите,ще се възползвам от съвета с алкохола,лъсквала съм покритие так стана добре,туй с глюкозата само за залепяне ще го ползвам Laughing Аз също може би ще тупна мъничко езерце,но мисля да е с оцветен маслен крем,понеже патенцето ми е мн малко и май дошло от приказката за грозното пате,щото си е и грозно горкото.Не мисля за толкова малък детайл да поръчвам кристалина,макар че по-нататък със сигурност ще си взема newsm78

# 662
  • Мнения: 32
Здравейте, включвам се единствено, за да покажа разликата, която аз постигнах с и без гланц.

Преди


След


Реално не лъщеше чак толкова много колкото светкавицата го е направила де  Blush

# 663
  • Мнения: 1
Здравейте Simple Smile,

    Някакси ми се иска да си говорим за торти рецепти и такива приятни темички, а не да се карате Simple Smile.

    Благодаря ви за хубавите думи отово. Ама не така, че ще взема да вирна носа Naughty. Е, няма такава опасност... надявам се  newsm78.

   Вие пак сте напускали няколко нови страхотни произведения Simple Smile.

Glamir
– много ми хаесаха тортите. Тазманииския дявол ми е фаворит Simple Smile. Докарала си му физиономииката  Laughing.

Nandi – идейно е това с кофичките. От Джъмбо ли ги купи?

Anita – тортите ти изглеждат УЖАСНО вкусни Simple Smile). Ама тук за брменните не е хубаво да пускате такива вкусотии!!! Simple Smile)))

Искам и аз да попитам нещо - имам нужда от вас.
 От снощи мисля и даже станах в 8 пак да мисля и рисувам. Имам да правя две торти и при двете имам по един малък проблем.

    Едната е сърфист, ама искам а направя вдигната вълна и сърфиста да е под нея. Чудя се как да закрепя тази вълна за да не падне? Мислех си да си я направя и да я оставя да съхне 2-3 дена върху шише и после да си я дооформям и да и лепя пяна, капчици и т.н. ама не съм сигурна, че ще се получи и дали няма да се счупи на свивката, като я сложа. Може да сложа телчета във вълната, ама хич не ми с иска да слагам неядливи неща по тортите!  Някой има ли друго предложение?
    Другата торта е куц брънмар с патерица – с което мисля, че ще се справя, но трябва задницата му да гори!!! Опитвала съм се и преди да правя оган, като боядисвам от червено към жълто, но не ми стои готино. Някой да е правил сполучлив оган?

Лел и усмихнат ден Simple Smile))

# 664
  • София
  • Мнения: 13 228
Vache,за съжаление снимките са ми много малки за да ги огледам добре.Но това което виждам веднага са горните заоблени ръбове.Иначе нарцисите не са никак зле,ако разточиш по тънко и сложиш да изсъхнат малко за да придобият някаква форма ще е още по-добре.

Че аз затова такива малки ги сложих.. да не се виждат кусурите...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Благодаря за съветите!  Hug Опредлено сега ще направя всичко по-тънко. Аз тогава нямах идея колко да е дебел чаршафа. Абе като цяло беше доста импровизация след мноооого четене в бибиотеката, защото такива неща виждах за първи път как се правят.  Ръба сега би трябвало да ми се получи по-добре, защото ще я правя вита вътре. Сега като че ли ми е отлежало в главата и определено ще почна с фигурките още днес-утре. Хем ще мога да ги обмисля, хем ако нещо не се получава ще мога да гледам в нета как се прави.

# 665
  • Мнения: 616
мишоченце, огън супер як видях на едно място - правиш си каквото си правиш, пламъчета червени, оранжеви, жълти, и между тях забучваш една-две свещички, червени и те, да не се виждат, и като поднасяш - палиш свещите! Много яко става  Mr. Green По-истинско няма на къде, ама трябва да се прецени наклона на свещите, да не опърлят или стопят заобикалящата го маса!
Благодаря ви за инфото за вафлите, и за пожеланията, ditsan Simple Smile

# 666
  • Мнения: 55
Здравейте,момичета понеже видях,че коментирате ПикКо,че много скъпо станало пък Иридата не ви харесва.Да ви предложа една друга ММ която не съм мяркала да обсъждате(а може и да съм пропуснала де)тази която ползвам аз и която мога да си намеря в дълбоката провинция.

Няма да съм открила топлата вода, но на някой може да му е от полза.5 кг.за 30 лв.
И не на последно място да благодаря на всички които споделят опита си,защтото аз от вас се уча!  bouquet
Уф,така и не се научих с тези снимки,маи я оправих да е по голяма.Взимам я от Плевен.Турска е -Оваллете, предполагам че трябва да я има накъде в София, но каде незнам.

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 13:03 от kaaramelka

# 667
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Карамелчеее, нищо се не види. Кажи марка, кво пише на кофичката.... откъде я взимаш!

# 668
  • Мнения: 15
Здравейте момичета , попитах в темата за бързи въпроси и отговори и понеже никой не ми отговори да попитам и вас. Правих торта Много бърз Наполеон на Джема . Крема стана разкошен . Бутертестото същото като на Джема, на калъпче от Лидъл ,разточих , надупчих с вилица,опекох , залях блатовете с  горещ крем , но останаха много жилави ,даже и на другия ден. Къде сгреших , дали пък не трябваше малко да ги сиропирам. Изяде се , но ми се иска следващия път да е както трябва. Дано някой ми отговори.

# 669
  • Мнения: 1
Благодаря ви Нанди и Р.И.Ангелова  Hug

# 670
  • Мнения: 1
Нанди, фърфълаците са готини. Жалко, че и аз нямам такива майки, да ми подаряват такива вкусотии. Пиша 6-тица на ученика без да се замислям  Mr. Green
Анита 29 много хубаво си направила тортите, ама да те питам тази трицветната каква е, че ми грабна вниманието и ако може рецептата. Имам чувството, че е само шоколад.
На Ванилия - ЧРД на патерици и да е все така позитивна и с чувство за хумор   bouquet
Честито и на Дитсан   bouquet
Мишоченце - някъде бях гледала да правят вълна от карамелизирана захар. Не знам дали ще ти е от полза обаче моята идея, защото аз съм на ВИЕ - и то голямо ВИЕ - с карамела. А за бръмбара - пак бях гледала някъде из нета една торта - дракон и в устата му бяха сложили фойерверка. И при поднасянето му я запалиха и стана ефектно. Ти вместо в устата може да я сложиш в Д-то и смятай ще обереш точките. (Да знаеш, че това е шегичка  Hug)

# 671
  • Мнения: 234
Карамелчеее, нищо се не види. Кажи марка, кво пише на кофичката.... откъде я взимаш!

това е турското ММ , но от къде Карамелчето ще каже

# 672
  • Испания и Стара Загора
  • Мнения: 1 036

Анита 29 много хубаво си направила тортите, ама да те питам тази трицветната каква е, че ми грабна вниманието и ако може рецептата. Имам чувството, че е само шоколад.


Това е торта "Три шоколада".Много е хубава.Ето рецептата тук -
http://elrincndeanna.blogspot.com.es/2012/04/blog-post_9885.html

‎2 пакета бисквити
3с.л. разтопено масло
2с.л. прясно мляко

1л. течна сладкарска сметана
0.5л прясно мляко
200гр. черен шоколад
200гр млечен шоколад
200гр бял шоколад
75гр захар
желатин(аз я правя с  cuajada,но не знам в България дали го има)

Бисквитите се смилат на ситно и се смесват с маслото и пр.мляко.Изсипват се в тортена форма и се притискат хубаво до оформяне на блат.
Смесваме сметаната и пр.мляко.Разделяме на 3 равни част.
Слагаме първата част заедно със захарта и черния шоколад на котлона и бъркаме докато се разтопи шоколада.Сваляме от огъня и прибавяме желатина.Изсипваме сместа върху блата.Оставяме в хладилника да стегне(около 2 часа).
След като първия крем е стегнал напълно,приготвяме втория по същия начин,но с млечен шоколад.Изсипваме го внимателно върху първия крем и пак оставяме в хладилника да се стегне.След това приготвяме и крема с белия шоколадОставяме в хладилника за по-дълго време(около 4 часа).
Отгоре се украсява по желание.

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 14:03 от anita29

# 673
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте Simple Smile,

   

    Едната е сърфист, ама искам а направя вдигната вълна и сърфиста да е под нея. Чудя се как да закрепя тази вълна за да не падне? Мислех си да си я направя и да я оставя да съхне 2-3 дена върху шише и после да си я дооформям и да и лепя пяна, капчици и т.н. ама не съм сигурна, че ще се получи и дали няма да се счупи на свивката, като я сложа. Може да сложа телчета във вълната, ама хич не ми с иска да слагам неядливи неща по тортите!  Някой има ли друго предложение?
    Другата торта е куц брънмар с патерица – с което мисля, че ще се справя, но трябва задницата му да гори!!! Опитвала съм се и преди да правя оган, като боядисвам от червено към жълто, но не ми стои готино. Някой да е правил сполучлив оган?

Лел и усмихнат ден Simple Smile))



Здравейте дами!

Намам време да коментирам, за което се извинявам а и в момента главата ми гори заради една торта, която правя за племенницата ми, но ви чета и може би имам отговор на въпроса по-горе.

В един чешки форум една мадама беше показала вода от изсъхнал желатин - http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=22&t=10601

Ето обяснението:

Желатин  се разтваря в малко вода на бавен огън (съотношението не е написано, но пише по-голямо количество) и част от него се разнася на домакинско фолио. Другата част се оцветява до синьо-зелено и после се нанася неравномерно бърху безцветният желатин. Оставяме леко да се втвърди и оформяме вълни, неравности. После оставяме поне един ден да се желира напълно. После махаме фолиото и разрязваме по желание. Бялата пяна е направена пак с желатин и белоба, леко разбити.

Дано съм помогнала!

# 674
  • Мнения: 1 122
Мишоченце скиорката ми е фаворит, много добре моделирана. Дай линк към албума ти да видим и другите торти.

fotka, stefina, Tatitt, lux, radost_bonbon, ditsan благодаря ви за коментарите!!! Hug

tunata браво за книгите, много добре са се получили.

lux чудесна тортичка си направила на малката сладурка, да е жива и здрава.

vilana много сладки кончета.

Vache и двете торти са много свежи.

galmir тортата за кръщенето ми харесва, само ми липсват тичинките на цветенцата и сандъчето също ми харесва.

nandi страхотна идея за подарък на госпожите.

anita29 ти пък само вкусотийки си показала.

ditsan не съм гледала от Ловели, а Мики ме светна от какво да  направя каляската, че много се чудех дали и тя да не е торта. Не знам в Ловели как са показали( моля те дай ми линк, че не знам къде да търся) аз я правих от алуминиево фолио и стана много добре.

Още една торта, с която хич не ми вървя. Първо си направих капака, като лепих панделката половината части ми се счупиха. Тортата уж мерих, а я направих по голяма от капака. На първата снимка "хартията" взе да се чупи и нещо хич не ми хареса. На другия ден реших да я махна и сложих тези "плохички", не че и така ми харесва, ама друго няма какво да измисля. Добре, че тортата е за подарък и утре ще я пренасям на 200км, в тая жега как ще пристигне не знам. ooooh!





Въпрос: Ще правя крива торта на 3 етажа, та въпроса ми е с каква височина да направя етажите?

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 14:14 от stasi76

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт