Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

  • 208 625
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 990
  • Мнения: 762
Dao   bouquet. Не намирам никаква друга алтернатива на тавичките с не залепващо покритие  за печене на пица, а у дома тя се похапва често.

# 991
  • Пловдив
  • Мнения: 5 034
Пица правя в тавата от печката, като слагам отдолу хартия за печене, за да не залепва. Така правя и всички сладки, баница и хляб.

# 992
  • София
  • Мнения: 1 402
Зузи, то не е необходимо да имаш съд с незалепващо покритие за пица. Или намазняваш тавата за печене или ползваш хартия за печене, както е казала Бенджи. Никога не ми е залепвала пица на тава, а ползвам стандартните такива към фурната.

# 993
  • Мнения: 19 527
Аз пък за пица си поръчах 2 бр. от тези http://www.emag.bg/tava-za-pica-tefal-easy-grip-34-cm-3168430167 … /?ref=autosuggest
Надявам се да са добри, Тефал е все пак. На мен понякога ми залепва пицата, ама не съм топ готвач

# 994
  • Мнения: 762
Благодаря на всички включили се с предложения. Аз сега ползвам такъв тип какъвто е показала milittana. През дупчиците излиза влагата и пицата става хрупкава като на пещ, та затова търся алтернатива иначе си имам стъклени тавички и мога и тях да ползвам но не е същото.

# 995
  • Мнения: 19 527
Благодаря на всички включили се с предложения. Аз сега ползвам такъв тип какъвто е показала milittana. През дупчиците излиза влагата и пицата става хрупкава като на пещ, та затова търся алтернатива иначе си имам стъклени тавички и мога и тях да ползвам но не е същото.
Е, много се радвам, ако са хубави тавичките и още една ще си взема!

# 996
  • Мнения: 762
milittana, те са хубави, но не знам да ли са безвредни. Че ти на опаковката от какво са направени и до колко градуса да се използват.

# 997
  • Мнения: 19 527
milittana, те са хубави, но не знам да ли са безвредни. Че ти на опаковката от какво са направени и до колко градуса да се използват.
Ми Тефал, де да знам...там нямат ли някакъв качествен контрол, нещо такова?

# 998
  • София
  • Мнения: 1 402
печи на вентилатор и ползвай хартия за печене, веднага след като изкараш от фурната заедно с хартията вадиш върху скара да изстине - ще ти стане хрупкава коричката; е то зависи и колко плънка слагаш, какво ти е тестото, колко е тънко и т.н.

milittana, тефал в съдовете е как да кажа.... но техните незалепващи покрития не са безвредни

# 999
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Ми Тефал, де да знам...там нямат ли някакъв качествен контрол, нещо такова?

честно, вярваш ли на това, което пишеш?
какъв качествен контрол? става въпрос за мноого пари и на никого не му пука за здравето на потребителите.
затова е и тази тема - да се информираме кои съдове са безвредни.
Тефал не произвежда от тях.

# 1 000
  • Мнения: 19 527
Ами каква е гаранцията, че другите производители не лъжат по тази логика? Само в това, че продават една тава за 400 лв ли? Все пак болшинството тук не познаваме технологичния процес на производство и не сме завършили индустриална химия? Не се заяждам, предварително искам да изясня, но наистина ли вярвате пък вие, че високата цена означава непременно качество и гаранция за безвредност? Тук прочетох, че съдове на известни марки като Силит се развалят след два-три пъти употреба. А и дори и да не е много уважавана марка, дали ще си позволи да изкарва на пазара вредни съдове - хайде тук в БГ може да мине метър, но в другите държави? Там да не пасат трева потребителите?
П.П. Благодаря на момичетата за съвета за хартията за печене, ще го приложа.

# 1 001
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
и в другите държави потребителите са медийно облъчени и не всички се интереуват дали тавата е здравословна или не, интересува ги цената. по-точно ниската цена.

на който му се е скапал Силит на 2ро ползване, да го рекламира! има фирми, които си държат на имиджа и не се циганят с рекламации.

хартията за печене е супер изобретение - хем не е скъпа, хем не залепва, хем тавата не загаря.
понякога слагам пицат ана хартията за печене и директно на решетката  Peace

# 1 002
  • София
  • Мнения: 1 402
milittana, ти говориш за качество, asyalein и аз имахме предвид здравословност. Двете не винаги се припокриват. Според мен информираните хора не преценят дали даден съд е подходящ за тях според цената. Лично аз не подкрепям идеята, че трябва да дам стотици левове за съд за готвене. Моят подход е да се информирам доколкото е възможно за самия съд с директна информация от производителя. Ако такава няма - изобщо не обръщам внимание на марката, ако ще да е най-великата. Сериозните производители посочват структура на съда и състав на покритието, ако има такова. В подробности. Тефал например и подобните на тях Пензофал и други в този ценови клас ползват PFOA и PFTE за незалепващото си покритие. Някои дори имат наглостта да го наричат "керамично", докато то се води полимер (и аз не съм химик, да ме простят разбиращите, ако използвам грешно думата). За мен си е пластмаса:)

# 1 003
  • Мнения: 762
Dao, asyalein  +1 много точно казано.
По повод предложението за хартията, да разбирам ли че при нея няма "скити лимонки". Тъкмо и се бях зачудила на нея newsm78

# 1 004
  • Мнения: 1 732
Хартия за печене ползвам редовно, от тази с двустранното тънко силиконово покритие. Според мен, 'скритите лимонки' са дали е избелвана с хлор или други неекологични вещества; евентуално дали е с некачествено силиконово покритие.
Такива хартии се предлагат с едностранно покритие, без покритие, има паус или пергамент. За по- голяма издържливост, пергаментът се кисне в сярна киселина.
Навремето и аз бях се насочила към керамична плоча, но се отказах. Заради пориозността / риск от развитие на бактерии/ , не бях сигурна в практичността на изделието и дали ще става за палачнки или само за фурна-т.е за пици..... От посочения линк, който видях малко по- напред,  Т на издържливост на плочата ми се вижда подходяща само за ползване на фурна , на котлон няма да издържи.

Общи условия

Активация на акаунт