Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

  • 208 535
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Мнения: 0
Тук във форума има достатъчно компетентни потребители, които могат да вземат отношение от гледна точка на съдържанието на вредни вещества в летия алуминий.  Бързо загрява, добре разпределя топлината и ако не се допуска надрасквания от вътре няма проблеми. Всъщност това е основния недостатък поне според мен, рано или късно обработения външен слой се надрасква и отдолу лъска чистия алуминий  и съда трябва да се хвърля, защото отделя отровни вещества в процеса на готвене. …..При чугунената тенджера дори и да се отчупи парче от емайла може да се ползва, защото не е отровен.  Дано да ти е от полза.

# 1 036
  • Мнения: 2 545
Благодаря!

# 1 037
  • Мнения: 762
aum7 благодаря. Желание за четене имам много, така съм се надъхала да се опъна на отровителните промишлености. Времето ми е малко и затова съм благодарна на всяко синтезирано и мотивирано мнение.

# 1 038
  • Мнения: 1 732
Подкрепям aum7  в повечето мнения.     bouquet  С втория посочен от него линк имам натрупан опит и лична регистрация във форума. Бил ми е от полза през годините. Peace Simple Smile

# 1 039
  • София
  • Мнения: 1 546
Може ли някой да ми каже къде може, ако може да се видят стъклокерамичните съдове за готвене на Pyrex? Има ли ги някъде в София като цяло и продуктите на тази фирма?
Благодаря.
Като чета назад по темите като че ли на този етап тях препоръчвате като доста добри.  Simple Smile

# 1 040
  • Мнения: 0
Този модел http://www.arc-international-cookware.com/en/products/wave/round … le-with-glass-lid 2,5 литра съм го купувал от Пикадилио(от Бургас но предполагам, че ще ги има и в София) за около 45,00лв. А някъде през февруари беше намален на 25,00лв и май още е актуално намалението. Този модел ] http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001QORC6O/sr=8-105/qid=139 … er=&sr=8-105] го поръчах от английския Амазон и си дойде здрав и добре опакован. Първия е произведен в Китай, втория във Франция. Разликата е, че втория издържа до 800 градуса и си го ползвам спокойно върху стъклокерамичен плот. Последно време почти само него ползвам. Жалкото е че 3 литра е най-големия размер. Ползвал съм и тези http://www.egera.bg/category/2/9/Ot_porcelan_i_keramika. Също стават за котлон.

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 18:22 от aum7

# 1 041
  • Пловдив
  • Мнения: 786
Pyroflam съм разглеждала в Метро. Пускаха ги и на промоция преди.

# 1 042
  • София
  • Мнения: 1 546
Благодаря ви. Мога до метро да прескоча а и от амазона мога да опитам да си поръчам. Но преди може би да попитам, стават ли за обикновените котлони?  Rolling Eyes Все още караме на такава печка...

Ползвал съм и тези http://www.egera.bg/category/2/9/Ot_porcelan_i_keramika. Също стават за котлон.

Тези български ли са...много евтини ми се струват. newsm78

# 1 043
  • Мнения: 0
Обикновените котлони са най-подходящи за ползване на керамични съдове, защото се загряват равномерно и сравнително бавно за разлика от газовите(бързо) и керамичните(които се включват и изключват - неравномерно). Аз лично винаги подлагам отдолу(под тенджерите) чугунен сач взет от Метро за 15,00 лв.(в отдела за грънци и декоративни съдове), който осигурява бавното и постепенно нагряване и пази дъното, и на практика с него няма значение какъв е котлона и замества това, на което му казват Heat Diffuser ----http://www.amazon.co.uk/Diffuser-Simmer-wooden-handle-Barbecue/d … rds=Heat+Diffuser. Смятам и че някой по-голям тиган с тройно дъно(сандвич) може да свърши същата работа. Но е важно да се отбележи, че винаги се нагряват бавно и постепенно, а и ги ползвам предимно за готвене на варива(където трябва да се внимава да не се пресече белтъка от бързо варене) и супи които изискват тихо къкрене на бавен огън и стават много по-вкусни. За бързо варене не са подходящи. Що се отнася до съдовете в сайта на Егера китайски са, но са солидни и съм нямал никакви проблеми с тях дори напротив, но най-добре да се обадите на търговеца и да го питате за повече подробности.

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 09:27 от aum7

# 1 044
  • София
  • Мнения: 1 546
Благодаря за информацията.Имам още време да помисля.  Simple Smile

# 1 045
  • Мнения: 221
Момичета,искам да си купя уок,но се чудя какъв да е.Вие какви ползвате?

# 1 046
  • София
  • Мнения: 9 949
Търся си форма за хляб. В Лидл има(ше) такава форма - Zenker(31х12х7) с покритие на ILAG /за 4лв/ - дали е с тефлон? Другия вариант е да ползвам върху нея хартия за печене?!
Други идеи?

# 1 047
  • Мнения: 16
Търся си форма за хляб. В Лидл има(ше) такава форма - Zenker(31х12х7) с покритие на ILAG /за 4лв/ - дали е с тефлон? Другия вариант е да ползвам върху нея хартия за печене?!
Други идеи?

http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=83447&utm … paign=direct_link

http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=77666

# 1 048
  • Пловдив
  • Мнения: 5 028
Търся си форма за хляб. В Лидл има(ше) такава форма - Zenker(31х12х7) с покритие на ILAG /за 4лв/ - дали е с тефлон? Другия вариант е да ползвам върху нея хартия за печене?!
Други идеи?

Аз ползвам една тенджера от йена глас отдолу с хартия за печене.

# 1 049
  • Мнения: 762
Търся си форма за хляб. В Лидл има(ше) такава форма - Zenker(31х12х7) с покритие на ILAG /за 4лв/ - дали е с тефлон? Другия вариант е да ползвам върху нея хартия за печене?!
Други идеи?
Това покритие е PTFE  ето официалния сайт на фирмата производител на покритието http://www.ilag.ch/de/beschichtungen.html?tx_ilag_ilag%5Bquality … 94f5ba4fe929870bd
Аз ползвам вече една стъклена форма намазана с повече олио не залепва.

По повод хартиите за печене ме интересува някой намерил ли е инфо за силиконите по тях, щото силиконовите съдове нали не са здравословни.

Общи условия

Активация на акаунт