Брахме си за хапване. Много ме мъчи въпроса как да консервирам продукти, за да ги имам през цялата година. Дадоха ми много полезна книжка. С много рецепти за готвене на коприва, хлебни неща с коприва, сокове и най-вече - начини на съхранение - сушене, консервиране.
Ако ви е полезно и на вас - моля
За сега ще бера връхчета за ядене, като порасне - ще я окосим и изсуша, за да имам за торене. Има едно голямо празно място в квартала, което е цялото в коприва. Идеално за целта.
Но ми се струва, че и копривата си има сортове. Тази там е по-груба и дебела. Хем са съвсем млади стръковете, хем не са нежни и светло зелени.
Благодаря за книжката, супер е.
И аз се сдобих с три торби коприва, млади, млади връхчета, дори не жареха много, обичам да я бера с голи ръце.
Та ги кипнах, не заемат много обем, и ги наредих в пликчета в камерата.
Във водата, в която ги кипнах, нарочно не сложих сол, та сега съм си я наляла в шишета и в мазето, чудя се, дали става да поливам с нея, като тор?
Хареса ми това в предговора : За да е здрав човек, трябва поне седем пъти годишно да яде коприва! Точно седем порции съм замразила.