Здравословно хранене за децата - 7

  • 64 208
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 3 054
 Twisted Evil алчна, ненаситна, безскрупулна, безобразна! Преди доста години мой познат беше отслабнал при нея доста и ми даде координатите на тая "д-рка" за съпруга ми, който има няколко наднормени килограма и не може да ги свали. Тази се държа адски надменно по тел., едва я издирих, а тарифите й бяха като за милионери...
и ето, съвсем логично, се е намърдала и по държавни институции да "лапа" още, бълвайки Sick

# 706
  • Мнения: 19 334
Трушии правили ли сте само с аспирин без натриев бензоат?
Вече ми се случва да хвърля три огромни буркана, защото са негодни. Пробвах една от баба с натриев бензоат-ами перфектна беше.

# 707
  • софия
  • Мнения: 25 656
Трушии правили ли сте само с аспирин без натриев бензоат?
Вече ми се случва да хвърля три огромни буркана, защото са негодни. Пробвах една от баба с натриев бензоат-ами перфектна беше.
Аз туршии не правя, но майка - да. Само с аспирин. Една година стана голямо мазало с едни домати. След отваряне на първата бутилка трябваше да пребоядисваме ooooh! Беше сложила по-евтин аспирин.

# 708
  • София
  • Мнения: 455
 Свекърва ми не слага нищо в туршиите - нито аспирин, нито друг консервант. Досега не е имало гаф. Мога да попитам каква е технологията и, защото аз не обичам и не съм се интересувала.

# 709
  • Мнения: 2 285
Майка ми също прави домати само с аспирин. Държи си ги в хладилника и издържат поне година.
А количеството аспирин - забравила съм точно колко беше, но беше нещо пренебрежително малко.
И на малкия съм готвила с такива домати.  Peace

# 710
  • Португалия
  • Мнения: 4 202
аспиринът е много,много вреден!а пък за деца е изобщо противопоказен!
домати никога не са ми бомбардирали,и то при тази топла зима тук/средни температури около10 градуса/ -има няколко важни момента-*качеството на доматите/ако са пълни с химии,нитрати и т.н. забравете,* добре сгъстено доматено пюре/да не остава остатъчна вода/,* добре заварени за капачка Peace

# 711
  • София
  • Мнения: 455
  Доматите само ги мелим и добавяме сол. Никога не сме имали проблем с тях, въпреки че качеството им е неизвестно, защото винаги са купени.

# 712
  • Мнения: 4 370
В детската градина сина ми прави туршия с аспирин. Още не сме отворили буркана, но дано да става за ядене , че ще бъде много разочарован ако не го изядем.
В зимнината която аз правя не ползвам аспирини и бензоати.

# 713
  • Мнения: 19 334
Мен ме интересува туршия от цветно зеле, моркови и чушки. Доматите само се заваряват и няма нужда от аспирин.Всъщнст аз въобще не ги броя към туршиите тях.

Аз правих един огромен буркан със синапени зърна и адски много сол. Сега пробвах без толкова сол, но се развалиха всичките. Някои от тях бяха с аспирин без бензоат. Те също се развалиха.
Само този буркан, който беше с консерванта, беше перфектен.

Защо  е вреден аспиринът за възрастни? По-възрастните хора пият всеки ден аспирин-протект.

# 714
  • Мнения: 3 054
туршия не обичам, но и баба ми прави с аспирин, ще я питам. Доматите ги меля и в пликчета за по 1 готвене във фризера.
моля да кажете какво ви е мнението за алуминиеви шишета (с такова вътрешно покритие) - в Джъмбо по 5-6 лв.
Досега бяхме със стоманено, знам, че това е най-доброто, но ми трябват 2 за градината и на този етап не мога да си го позволя заради цената... Но ако разбера, че тези са гадни (а сигурно са), ще заделя в най-скоро време 50 лв. за две нови стоманени, че старото ни се е поолющило отвътре и капачката му е зле вече (2 г. го ползваме сериозно).

# 715
  • София
  • Мнения: 455
 Срещали ли сте някъде пълнозърнести оризови спагети из магазините? Не държа да са био, а чисти откъм допълнителни екстри. Купувам от "Метро" едни само  от ориз и вода, но съм виждала единствено тях.

# 716
  • София
  • Мнения: 5 202
Срещали ли сте някъде пълнозърнести оризови спагети из магазините? Не държа да са био, а чисти откъм допълнителни екстри. Купувам от "Метро" едни само  от ориз и вода, но съм виждала единствено тях.
За съжаление оризовите спагети от Китай, Тайланд... има огромна вероятност да са от ГМО ориз. Примерно ориз басмати задължително трябва да е био, щото иначе пак е  с огромна вероятност да е ГМО.
Препоръчвам ти био пълнозърнест басмати - това е най-вкусното нещо на света! Струва си парите! Може да замениш спагетите с него Simple Smile Ако се влюбите....
Бял басмати- няма вкус!

# 717
# 718
  • София
  • Мнения: 5 202
Да, нещо такова, но аз го купувах за най-изгодна цена  насипно от Слънце-Луна.

Технологията за приготвяне е изключително важна- вари се в минимум вода, точно колкото да се свари, и да не остане излишък. А това става с проби. За да няма проби, дебнеш и когато е сварен ,на секундата го прецеждаш. Яде се така, отцеден. Ей това е най-вкусния и ПОЛЕЗЕН  басмати. Добавки не са нужни, насладата е пълна! (може би защото съм се захранвала  Joy)
(Източник за технологията: д-р Гайдурков Simple Smile )
Рецептата я имам от режим при него. Басмани има тънки люспи, сварява се бързо и е щадящ червата.
Обикновения пълнозърнест ориз знаете колко трудно се сварява и какво дъвчене е необходимо- не става за захранване след някакъв режим.

# 719
  • Мнения: 56
Здравейте момичета! Много хубава темичка имате! И аз ще я следя, защото тепърва ми предстои захранване на моето 6-месечно кърмаче. Всъщност вече започнахме с бавни стъпки и почти цял месец бебчо хапва по 30-40 грама на ден сурово плодово пюренце, а няколко пъти опита и по лъжичка авокадо.  Grinning
Виждам, че обсъждате туршиите. Аз си правя такава /ситно нарязано зеле, моркови и червени чушки/в голям буркан само със сол. Като ферментира за 3-4 дни го прибирам в хладилника и там издържа поне 2 месеца. Слагам си по няколко лъжици в салатите.
Относно ориза,  и аз ям само био басмати пълн.ориз. Обожавам го! Аз го приготвям по следния начин и винаги става супер:
-слагам 2 чаши вода и 1 чаша ориз в тенджерка, оставям да заври
-като се покажат балончета намалям на първа степен котлона и захлупвам с капак
-след 20-25 минути ориза е готов като не трябва да отваряте капака до тогава.
След това в салатиери слагам от ориза, добавям най-различни сурови зеленчуци, сол и зехтин и разбърквам добре. Последният път сложих бейби суров спанак, рукола, магданоз, копър, настърган морков, домат, пресен лук, чесън, ябълков оцет и зехтин. Стана супер полу-сурова салата! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт