проблем с приготвянето на баница и разни сладкиши

  • 4 966
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 276
Упътване може да си дръпнете от нета.
Можеш ли да ми подскажеш малко от къде по точно и как да го открия.

# 16
  • Мнения: 2 168
Упътване може да си дръпнете от нета.
Можеш ли да ми подскажеш малко от къде по точно и как да го открия.

В сайта на Gorenje.

# 17
  • Мнения: 6
Онзи ден ходих в магазина, от който закупихме фурната да направя рекламация. Казаха,че ще ми пратят техник да установи евентуално каква е повредата. Надявам се вече да направят нешо Simple Smile

# 18
  • Мнения: 2 168
Пиши какво се е случило  Peace

# 19
  • Варна
  • Мнения: 107
Да си кажа и аз - печката ми е Горение, модел BO5330AX, изглежда като тази от снимките, които сте показали. Нямам проблем с печенето, слагам плитката тавичка отдолу предимно като пека манджи, основно да не пръска (пръска си в тавичката). Цял кекс не съм правила, но пък кексчета доста съм пекла. И хляб и хлебчета  различни се получават, баници също. Още експериментирам - ползвам я от 3 месеца, но пък готвя често. Мога да кажа, че като цяло използвам по-ниски температури, например максимум 200 без вентилатор и 170 180 градуса с вентилатор, за малки кексчета 160 с вентилатор, сладките също 150-160. Ако видя че нещо много се зачервяват изключвам вентилатора. Манджите обикновено ги пека без вентилатор.
Но докато готвя все зяпам през стъклото, проверявам Laughing, особено при печивата и сладките дали се е зачервило отдолу Blush.
Да допълня, че като пека хляб или питки вече не ползвам черната тава отдолу, че се забавя запичането отдолу, но я слагам на първото ниво на решетката, не директно на дъното. Директно на дъното не пека нищо.
Дано съм била полезна.

# 20
  • Мнения: 6
можете ли да ми напишете точната рецепта на баницата, която правите и на каква програма точно и на колко градуса я печете, защото при мен все още нищо не се получава. Пробвах какво ли не и не става. Така че бих желала да изпробвам точна рецепта и начинът по който се пече,пък дано този път да стане

# 21
  • Мнения: 282
можете ли да ми напишете точната рецепта на баницата, която правите и на каква програма точно и на колко градуса я печете, защото при мен все още нищо не се получава. Пробвах какво ли не и не става. Така че бих желала да изпробвам точна рецепта и начинът по който се пече,пък дано този път да стане
Най-новата рецепта, която пробвах скоро и се получи страхотна баница:
1 пакет кори (ползвах "Сърбиянка")
4 яйца
500 гр сирене
1 майонеза
250 мл газирана вода
олио и малко масло
Наръсваш една кора с лъжица олио, слагаш върху нея втора кора, пак ръсиш с олио, натрошаваш от сиренето и завиваш на руло. И така с всички кори. Намазваш си тавичката с олио, режеш рулата по дължина, колкото е височината на тавичката и редиш в тавата(получават се розички). Разбиваш яйцата с майонезата и газираната вода, заливаш баницата и слагаш тук-там парченца масло. Печеш на 180 С с вентилатор с горещ въздух и долен реотан, като слагаш скарата на второто деление от долу на горе. За около 1/2 час трябва да е готова. Към края на печенето можеш да я свалиш на първото деление, за да се запече хубаво отдолу. Правила съм всякакви баници, но тази наистина си заслужава!

# 22
  • Мнения: 8 218
Аз също съм с Горение, макар и по стара - всички тестени неща - баници, кексове, питки пека на долен реотан с вентилатор на 180 градуса. Стават перфектни.

Общи условия

Активация на акаунт