Отговори
# 30
  • Мнения: 4 864
Аз мажа питката с разтопено краве масло, смесено с галета.. Уникааален вкус Simple Smile

# 31
  • Русе/София
  • Мнения: 1 826
захарната вода - това обясява вида на купешките козунаци - леко лепнещи и лъскави
за козунака-съгласявам се,но въпроса беше с какво се маже питката преди печене

# 32
  • Мнения: 11 607
Аз мажа питката с разтопено краве масло, смесено с галета.. Уникааален вкус Simple Smile

Това преди печене ли?

захарната вода - това обясява вида на купешките козунаци - леко лепнещи и лъскави
за козунака-съгласявам се,но въпроса беше с какво се маже питката преди печене


Да, питка също съм мазала със захарна вода, за човек, който има алергия към яйца......Стана си много добре.......Добра алтернатива е това за мен, защото ми се налага понякога да се съобразява с този наш познат, когато сме заедно.......

# 33
  • Мнения: 4 864
Аз мажа питката с разтопено краве масло, смесено с галета.. Уникааален вкус Simple Smile

Това преди печене ли?

Да,след като е втасала

# 34
  • Мнения: 100
Здравейте,
търся си рецепти за мъфини-банички! Сигурна съм, че съм виждала в Ти какво сготви ....., но сега не ги откривам! Моля Ви за помощ! Praynig

# 35
  • Мнения: 1 983
Здравейте,
търся рецепта за някакво ястие с кайма, но да не изисква много предварителна подготовка. Идеята ми е да я направя с нещо и да сложа във фурната, обаче нямам идея с какво и как. newsm78

# 36
  • Мнения: 22 867
Здравейте,
търся си рецепти за мъфини-банички! Сигурна съм, че съм виждала в Ти какво сготви ....., но сега не ги откривам! Моля Ви за помощ! Praynig

lubasha, ето моите, малко над поста са снимките, но май радикал.ру нещо прави, аз не ги виждам. Виж и в блога на еликсир, струва ми се, че и тя показваше такива. Peace

# 37
  • Мнения: 118
Много моля за изпитана рецепта за тесто за пица.Четох,четох...и нещо не можах на се спра на нищо,предпочитам нещо изпитано от кулинарки като вас Simple Smile.Благодаря предврително:)

# 38
  • Мнения: 100
Благодаря, Labrex! Почвам ги!   bouquet

# 39
  • София-Младост
  • Мнения: 23 362
Здравейте,
търся рецепта за някакво ястие с кайма, но да не изисква много предварителна подготовка. Идеята ми е да я направя с нещо и да сложа във фурната, обаче нямам идея с какво и как. newsm78
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3415.msg125106.html#msg125106

Много моля за изпитана рецепта за тесто за пица.Четох,четох...и нещо не можах на се спра на нищо,предпочитам нещо изпитано от кулинарки като вас Simple Smile.Благодаря предврително:)
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2394.msg59328.html#msg59328

# 40
  • Бургас
  • Мнения: 255
Да си повторя въпроса за цацата от предишната тема: Дали ще се получи нещо, ако я смеля на кайма и след това я направя на рибни кюфтета?

Преди доста време правих нещо подобно от останала цаца, не беше много, но не ми се пържеше рибка по рибка. Помня, че сложих яйце, зелен лук, черен пипер и малко брашно. Станаха по-скоро като руските олади, т.е. сместа я сипвах с лъжица в тигана, но не бяха лоши, изядоха се без мрънкане. Всъщност в нета може би има някакви рецепти, сега ще питам чичко гугъл. Peace

Вече са ти отговорили,но и аз да ти дам едно предложение.Вкъщи много се хареса.http://www.receptite.com/рецепта/кюфтета-от-цаца
Тук този сайт не е много на почит,но рецептата е моя и лично съм я изпробвала.

# 41
  • Варна
  • Мнения: 5 539
Привет.
Споделете някоя сполучлива рецепта за шоколадови мъфини?  Rolling Eyes
Правих шоколадовите кексчета на Лабрекс. Чудесна са.

# 42
  • Мнения: 4 864
Много моля за изпитана рецепта за тесто за пица.Четох,четох...и нещо не можах на се спра на нищо,предпочитам нещо изпитано от кулинарки като вас Simple Smile.Благодаря предврително:)

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.msg4710143#msg4710143

Много бързо стана и си облизахме пръстите Simple Smile

Пиша я и тук, ако не успееш да отвориш линка

500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.

 Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.

# 43
  • Мнения: 419
Аз търся сигурна рецепта за рапани. Бях се отказала да правя, защото по каквито и рецепти да съм ги правила, все стават жилави, пише различно време за варене, различни подготовки и все не улучвам. Мъжът ми купил замразени и не ми се рискува пак с рецепта на сляпо, ако може някой, който лично е приготвял рапани  и му се е получило сполучливо, да сподели каква е тайната да не стават жилави.

# 44
  • Мнения: 1 883
Много моля за изпитана рецепта за тесто за пица.Четох,четох...и нещо не можах на се спра на нищо,предпочитам нещо изпитано от кулинарки като вас Simple Smile.Благодаря предврително:)

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.msg4710143#msg4710143

Много бързо стана и си облизахме пръстите Simple Smile

Пиша я и тук, ако не успееш да отвориш линка

500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.

 Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.


Страхотно е тестото, много го харесаха у нас. Peace

Общи условия

Активация на акаунт