Лидл ::8::

  • 81 305
  • 737
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 2 697
Чета ви от известно време и знам, че тук пишат и запалени кулинарки, затова ви моля за съвет и разяснение. Силиконовите форми не са ли предназначени за многократна употреба във фурна (където несъмнено повърността на решетката се нагорещява)?  newsm78 Това изречение значи ли, че не се поставят в загрята фурна? И изобщо... какво значи според вас?  Crazy  Grinning

Аз ползвам от няколко месеца силиконови форми за мъфини (не са от Лидл, но това е без значение) и досега съм ги слагала само върху тавичката на фурната, а не директно върху решетката - то така или иначе не мога да си представя как ще ги закрепя върху решетката директно, защото моите чашки са единични. Тавичката на фурната се загрява, но досега нищо не ми е залепвало. Иначе се пекат или поне аз винаги ги пека, в предварително загрята фурна Wink Изобщо споко - издържат спокойно на температурите за печене на сладкиши.

Между другото, тук е мястото да вметна, че няма нищо по-лесно от забъркване на смес за мъфини, така че по-добре си ги правете домашни - мъфините са с груба текстура, бъркат се за 2 минути и винаги се получават Heart Eyes Виж, къпкейковете са по-фини по принцип, там си трябва миксер, по-внимателно забъркване и са по-пипкави. Но мъфините са безкрайно елементарни, а с всевъзможни плодове в сместа се получават разкошни Hug

За да не съм съвсем офтопик, давам положителна оценка за Шоколада Bellarom - натурален със сметана и бял с ягоди - няма такива вкусотии Wink

# 736
  • Мнения: 1 700
"Не поставяйте директно върху горещи повърхности."  Thinking


Има се предвид да не се слага на керамичен котлон или плоча направо.Имам всякакви силиконови изделия и са до 230 градуса.Слагам ги направо и нямам никакви проблеми.

Само да кажа и за салам "Бургас" на "Бай Мезан".Беше като боядисан вътре и не посмях да пробвам.Майка ми и баща ми много го харесаха и казаха, че си струвал парите.

# 737
  • софия
  • Мнения: 25 479
Имаме си
нова тема

Общи условия

Активация на акаунт