Аз ползвам от няколко месеца силиконови форми за мъфини (не са от Лидл, но това е без значение) и досега съм ги слагала само върху тавичката на фурната, а не директно върху решетката - то така или иначе не мога да си представя как ще ги закрепя върху решетката директно, защото моите чашки са единични. Тавичката на фурната се загрява, но досега нищо не ми е залепвало. Иначе се пекат или поне аз винаги ги пека, в предварително загрята фурна Изобщо споко - издържат спокойно на температурите за печене на сладкиши.
Между другото, тук е мястото да вметна, че няма нищо по-лесно от забъркване на смес за мъфини, така че по-добре си ги правете домашни - мъфините са с груба текстура, бъркат се за 2 минути и винаги се получават Виж, къпкейковете са по-фини по принцип, там си трябва миксер, по-внимателно забъркване и са по-пипкави. Но мъфините са безкрайно елементарни, а с всевъзможни плодове в сместа се получават разкошни
За да не съм съвсем офтопик, давам положителна оценка за Шоколада Bellarom - натурален със сметана и бял с ягоди - няма такива вкусотии