Лидл ::8::

  • 81 323
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 22 867
...Инфо за "Кауфланд"-ския марципан също ще ми е полезна. Мерси   bouquet

Ето и кауфландския марципан:
http://www.kaufland.bg/Nachalo/01_Aktualni_predlozhenia/005_Slad … shi/index.jsp#top на 2-ра стр.

# 721
  • Плевен
  • Мнения: 108
мацки , някой може ли да коментира сиренето , което е на промоция от понеделник- гръцко "фета" струва ли си - по-вкусно ли е от sofra ???
нямам какво ново да похваля, не съм била отдавна в лидл, че съм на диета от месеци и ме е страх, че ще ме атакуват марципаните  Stop
мерси предварително    bouquet

# 722
  • о`майна лунна нощ е
  • Мнения: 5 537
Аз лично Фета като вид сирене изобщо не го харесвам, независимо чие производство е. А спрямо Софрата на Лидл за мен сравнението е между мерцедес и магаре.

ПП - все пак мнението си е мое. За някои Фетата може да е супер вкусно.

# 723
  • Мнения: 3 436
Софра-та харесвам много, но сиренето Фета, според мен, е с незаслужено висока цена.  Peace Място за сравнение на двете сирена няма.

# 724
  • София
  • Мнения: 2 023
Минавам да споделя, че вчера купих от
готовите блатове за торта. Забърках
крем като за Тирамису, като вместо
Маскарпоне реших да опитам с крем
за мазане Пилос. Стана страхотна торта!
Moже ли рецептата на ЛС Heart Eyes

Само да допълня, че моята торта я
направих с какаовите блатове.  Hug

Днес вече и в овчакупелския Кауфланд
нямаше марципан.  Laughing

# 725
  • Мнения: 3
Здравейте момичета, да ви попитам нещо - взех си от мъфините на Belbake. Кремът се прави с извара. Взех от Лидл извара "Манчо и Румка", но е доста солена. ДА ми препоръчате каква извара да ползвам за крема на мъфините. Благодаря

# 726
  • Мнения: 2 200
Много благодаря за инфото за марципана. Утре ще атакувам магазините Simple Smile
А следващата ми среща с вас може да се наложи да е в " Как спортувах днес" ... Simple Smile

# 727
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
zefira, аз точно с тази извара правих крема на мъфините. Не ми се стори солен. По-скоро убива малко сладоста на крема. Но понеже ми е изобщо първи опит с печене на сладкиши, та не съм критерий. Но пък да такива като мен са супер готовите смески - да се понауча и после да си ги бъркам и сама - евентуално. Wink

# 728
  • софия
  • Мнения: 25 656
Софра-та харесвам много, но сиренето Фета, според мен, е с незаслужено висока цена.  Peace Място за сравнение на двете сирена няма.
Момичета, много грешите. Сирене на гръцки е фета и няма нищо общо с онова мазно меко нещо, което тук продават като фета.
Специално за сиренето от понеделник - страхотно е! Смес овче и козе мляко. Взимам и на редовна цена от него. Вътре са 4-5 филийки. Твърдо и много вкусно. Аз в понеделник ще ходя за него. Със Софрата са ми най-любимите сирена от Лидл. След тях е Ливади.

# 729
  • Мнения: 3
zefira, аз точно с тази извара правих крема на мъфините. Не ми се стори солен. По-скоро убива малко сладоста на крема. Но понеже ми е изобщо първи опит с печене на сладкиши, та не съм критерий. Но пък да такива като мен са супер готовите смески - да се понауча и после да си ги бъркам и сама - евентуално. Wink

мога да дам идея за хубав пълнеж от извара. пропорцията е 1 кг извара, 4 яйца, 200 гр захар. сместа се хомогенизира добре. след това с пош или шприц се декорира върху кекс или мъфини. върху него или между него може да се наредят плодове. след това се пече. същото може да се направи с крема сирене вместо извара.

# 730
  • Мнения: 3 436
Софра-та харесвам много, но сиренето Фета, според мен, е с незаслужено висока цена.  Peace Място за сравнение на двете сирена няма.
Момичета, много грешите. Сирене на гръцки е фета и няма нищо общо с онова мазно меко нещо, което тук продават като фета.
аз говоря за Фетата в Лидл- сиренето, което е в кутия, като го отвориш има една решетка над резените сирене, за да ги държи в саламурата. в момента, мисля, че е на промоция. Ето го:
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/4182_12877.htm
Софрата е много добро, Фетата не, че е лошо, но за тази цена очаквах далеч по-високо качество.  Peace

# 731
  • софия
  • Мнения: 25 656
Софра-та харесвам много, но сиренето Фета, според мен, е с незаслужено висока цена.  Peace Място за сравнение на двете сирена няма.
Момичета, много грешите. Сирене на гръцки е фета и няма нищо общо с онова мазно меко нещо, което тук продават като фета.
аз говоря за Фетата в Лидл- сиренето, което е в кутия, като го отвориш има една решетка над резените сирене, за да ги държи в саламурата. в момента, мисля, че е на промоция. Ето го:
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/4182_12877.htm
Софрата е много добро, Фетата не, че е лошо, но за тази цена очаквах далеч по-високо качество.  Peace
И аз за него говоря:
Софра-та харесвам много, но сиренето Фета, според мен, е с незаслужено висока цена.  Peace Място за сравнение на двете сирена няма.
Специално за сиренето от понеделник - страхотно е! Смес овче и козе мляко. Взимам и на редовна цена от него. Вътре са 4-5 филийки. Твърдо и много вкусно. Аз в понеделник ще ходя за него. Със Софрата са ми най-любимите сирена от Лидл. След тях е Ливади.
За мен цената е оправдана. Овче и козе мляко е. Не омеква. Ако го запечеш на филийка не се разкашква, нито разтича. Смея да твърдя, че подбирам какво купувам. Стараем се продуктите да са качествени. Пробвали сме и в Гърция техни, гръцки марки пак смес овче и козе мляко. Не намирам разлика във вкуса. Естествено е въпрос на вкус.

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 10:58 от zvanche

# 732
  • Мнения: 3 436
Естествено е въпрос на вкус.
разбира се  Peace

# 733
  • Стара Загора/Бургас
  • Мнения: 77
Само да вметна , че марципан има и в БИЛЛА ...разбира се ,малко по -скъп е .Намира се при коледните шоколади и дядо-коледовци:))

# 734
  • 50%:50% В страната на мечтите:В реалността
  • Мнения: 3
Здравейте.   bouquet
Нахълтвам в темата директно с въпрос, а по-нататък ще споделя и впечатления.  Laughing
Става дума за силиконовите формички, които в момента са на промоция. Загледах се в тях, защото отдавна искам да си имам такива за мъфини. Има едно нещо, обаче, което ме притеснява...  Confused Прочетох указанията отзад на опаковката и попаднах на изречение, което ми се стори меко казано странно. Цитирам по памет: "Не поставяйте директно върху горещи повърхности."  Thinking
Чета ви от известно време и знам, че тук пишат и запалени кулинарки, затова ви моля за съвет и разяснение. Силиконовите форми не са ли предназначени за многократна употреба във фурна (където несъмнено повърността на решетката се нагорещява)?  newsm78 Това изречение значи ли, че не се поставят в загрята фурна? И изобщо... какво значи според вас?  Crazy  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт