Как приготвяте зимнина?

  • 181 623
  • 756
  •   1
Отговори
# 750
  • Мнения: 114
Мегиварна, направи си Песто с босилека - http://www.receptite.com

Песто а ла Дженовезе - Генуезко песто

Необходими продукти

    2 големи връзки босилек
    200 г сирене Пекорино
    50 г сирене Пармезан
    100 кедрови (пиниеви) ядки
    3 скилидки чесън
    250 мл зехтин

Начин на приготвяне
Босилекът се измива и се изтърсва, докато е отново сух. Сирената се натрошават. Скилидките се обелват. Кедровите ядки се запичат в тиган без мазнина. Всичко се пюрира без зехтина, докато се стане на рехав крем. Тогава се добавя зехтина на тънка струя, като се продължава да се пюрира. Песто се съхранява в хладилник до 8 месеца, трябва само да е покрито от зехтина. Може да се замрази на порции и издържа до 2 години. Поднася се към спагети, ньоки, с франзела, към сметанови сосове.


Аз домати консервирам с магданоз и сол.

# 751
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Здравейте. При мен на ред са доматите. Правя млени за готвене и цели за салата. Но имам доста босилек на терасата в момента и се чудя дали мога да направя готова салата/рязани домати с босилек и сол/ в буркани. Не знам как ще е вкуса на босилека след стерилизацията. Ако някой е пробвал моля да сподели.
Благодаря

Идеално е съчетанието. Аз съм правила с босилек, но мариновани домати за салата.

# 752
  • DE
  • Мнения: 971
За да не заключат темата ще пусна нова след половин час.
Авторката на тази тема не се е появявала отдавна тук, и за да не се обиди ще я изчакаме още малко Mr. Green

# 753
  • ВАРНА
  • Мнения: 297
Здравейте. При мен на ред са доматите. Правя млени за готвене и цели за салата. Но имам доста босилек на терасата в момента и се чудя дали мога да направя готова салата/рязани домати с босилек и сол/ в буркани. Не знам как ще е вкуса на босилека след стерилизацията. Ако някой е пробвал моля да сподели.
Благодаря

Идеално е съчетанието. Аз съм правила с босилек, но мариновани домати за салата.

А може ли рецепта за маринованите домати. Аз за първи път ги чувам.
  bouquet

# 754
  • DE
  • Мнения: 971
Пуснала съм нова тема, моля пишете в нея!

Нова тема

По- късно ще добавя и някои от последните рецепти и линкове.

# 755
  • Мнения: 6 762
Момичета,имаше една рецепта за мармалад от сини сливи,правен на фурна.(Нямам газов котлон за да го направя там.)
Донесоха ми две кофи сливи и се чудя какво да ги правя.

Да ти предложа и моята рецепта:
3кг сини сливи се измиват, изчистват се костилките и се нарязват на половинки. Засипват се с 1кг захар, престояват 12ч. Прибавя се 1/2 водна чаша оцет, 1 водна чаша вода, няколко парченца карамфил, канела. Разбърква се и се пече във фурна, като от време на време се разбърква. Горещ се насипва в буркани, когато изстине се запечатва, заварява се 10-тина минути за капачката.

# 756
  • Мнения: 2
Дами, краставички как могат да се съхранят за зимъска? Освен мариновани и на туршия?  bouquet
[/qаuote]     аз ги рендосвам за фризера и ги слагам в малки пликове като за един таратор защото като се извадят се поставят веднага в млякото там да се размразяват ,пробваи сега за 24часа не мисля ,че има съществена разлика

Общи условия

Активация на акаунт