КАК СЕ ПРАВИ.......

  • 6 010
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 16
как се правят пържени тиквички в буркани за зимата

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 481
За пържени тиквички в буркани не съм чувала, но мои колежки са правили така: изпържените тиквички замразяват в малки кутийки. След размразяването им били вкусни.Аз лично не съм правила.

# 2
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 448
МАЙКА МИ ПРАВИ ПЪРЖЕНИ ТИКВИЧКИ В БУРКАНИ като отдолу и отгоре слага по един аспирин и ги затваря още докато са горещи

# 3
  • Мнения: 16
betina 33 нещо такова търсих хем да са в буркани и по бързо и без варене и хамалогия на огън,благодаря, утре ще ги опитам по твоята рецепта.А замразени тиквичките  стават като измръзнали краставици в хладилник ми приличат, затова искам специално тиквички в буркани понежже ги обожавам.
Ако някой друг има нещо подобно пишете ми
Благодаря ви страхотни сте момичета.!!

# 4
  • Мнения: 1 352
В предаването Бон Апети по Нова тв даваха рецепта за туршия от тиквички. Видя ми се доста интересна и лесна. Ето линк:
http://bonapeti.s803.sureserver.com/collection/?receipt=1859

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Ето една рецепта за пържени патладжани в буркани. Предполагам, че не е проблим да се направи същото с тиквички. Само дето малко пипкаво ми се вижда и много олио отива...  newsm78
http://bgreceptite.com/pyrjen-patladjan-za-zimata-a1275.htm

# 6
  • Мнения: 16
да, и това е идея ,но ми се иска само с сол, без оцет или чесън ,и се страхувам да опитам дане би да не стане нищо,дали ако ги изпържа  и подваря или може би с по едно аспиринче отдолу и отгоре да ли ще се получи някои пробвал ли е така?

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Ми направи си едно бурканче и след 2 седмици го отвори. Ако нищо му няма значи може.  Mr. Green Само че избери или аспирин или стерилизация, не и двете. Или направи по 1 от двата вида и виж кое е по-сполучливо.

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
В темата за зимнината една дама сподели че затваря печен патладжан и печени чушки за кьополу само със сол без нищо друго. Стерилизират се 15 мин. Не виждам защо да не стане същото с пържени тиквички.

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 869
Баба ми си реже тиквичките на шайби, но сурови и слага в буркани само с вода и сол, стерилизирани. Като извади зимата отцежда и тогава пържи. Стават съвсем свежи.

# 10
  • Мнения: 2 774
Майка ми прави и тиквички и патладжан....пържи, слага в бурканчета, като нарежда плътно, гледа да не остава въздух. Запечатва и после заварява 5-6 мин.
След това или на мусака или на бюрек, може и с кис. мляко...

Общи условия

Активация на акаунт