Разкошна спаначена торта

  • 85 763
  • 269
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
  • Мнения: 529
Страхотно!!!
Аз не понасям вкуса и мириса на тиквата, затова е важно за мен  Wink
До края на седмицата ще се похваля с резултат  Heart Eyes

# 196
  • Мнения: 4 358
Ето и моята тортичка за ЧРД на детенцето ми



Комбинирах тези блатове с морковено-ябълкови от друга торта.Крема дойде малко, че ползвах само Кисело мляко и попи Embarassed.
Но беше страхотна на вкус.Оцени се.А за украса като трева или игрище е екстра Peace.Няма нужда от боя Peace

# 197
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001

Рали, моля да напишеш какво количество тиква сложи и дали това е двойна доза от тортата, т.е един блат със спанак + един с тиква или раздели тестото на две и добави тилва към едното и спанак към другото Hug
Дано ме разбра Praynig

# 198
  • Мнения: 6 713
Записвам се да следя темата! Скоро ще пробвам тази вкусотия! Simple Smile

# 199
  • Мнения: 2 785
Бъни, Ralii, страхитни сте ги направили и двете   bouquet
Бъни, честито порастване на Зайко  Wink, да ти е здрав и умерено палав  bouquet
Малко повече инфо би ли дала за морковено-ябълковия блат?
И тази с тиквата ми е интересна, как се получило като комбинация, но за нея вече питаха, да не питам и аз  Laughing, уж да не се повтаряме  Whistling

# 200
  • Русе
  • Мнения: 634
ами срам - не срам ще си призная, че не правя нищо на половина  Embarassed следвам си рецептите  Embarassed
Пекох си една доза със спанак и едина с тиква.
Тиквата беше точно 200гр, каквото си е количеството спанак в рецептата. А и тук прочетох по-напред в темата, че става, за което много БЛАГОДАРЯ!   bouquet
Блатовете, както се вижда не можах да ги срежа добре, сметаната определено 4 от големите кофички ми дойде малко  Embarassed

Тиквата ми беше замразена от фризера, опекох си я с малко водичка и поръсена със захар, малко по-малко захар този път, отколкото си слагаме по принцип. Пекох я следобяда, блатовете пекох вечерта, беше доволно изстинала. В блендера стана на мус с олиото, толкова пухкава  Heart Eyes

# 201
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
  • Мнения: 504
Моля, обяснете по-подробно (като за глупци  Laughing Embarassed) как правите тиквените, морковени и ябълкови блатове!

И искам да попитам:  Embarassed когато разрежете блатовете, кой слагате най-отдолу? Аз току-що повторих рецептата и реших, че ще е добре, ако най-горният изпечен блат бъде най-отдолу, обърнат с коричката надолу, така че да не ми залепва за съда. Но пък леко се плъзга.

Да добавя, че не спазих пропорциите - в блата сложих малко повече от половината захар като част от нея е ванилиева захар, олио наполовината и 1 ч.ч. смлени орехи (та да създава асоциацията за пистасиев блат  Wink Grinning). Мисля, че се получи и ухаеше много приятно. Пробвах трохи и ми се стори доста сладко, другият път ще намаля захарта още.

Кремът беше от извара, сирене крема и заквасена сметана. Сложих вътре и захаросани портокалови корички.
Разрязах я на 3 блата и ги напръсках с ром. 

Сега отлежава.

# 202
  • Мнения: 54
Моля, обяснете по-подробно (като за глупци  Laughing Embarassed) как правите тиквените, морковени и ябълкови блатове!

Присъединявам се към молбата.  Praynig

# 203
  • София
  • Мнения: 10 466
 #Crazy Малееееее, сега трябва да правя и тиквено-спаначена тора! Слюнки ми потекоха просто. Ох! Сега има ли стари тикви по пазарите, че в моя супермаркет няма... Tired

# 204
  • Русе
  • Мнения: 634
Ще се повторя, но на кратко:
Спазих си точно рецептата, с единствената разлика, че замених в едната доза 200гр спанак с 200гр печена тиква.
Тиквата ми беше от фризера - прибрана от зимата нарязана на кубчета. Последния пакет ми беше, остана само настъргана - някой ден и с нея ще пробвам, но до тогава ще му мисля как ще я пека  newsm78 Както си беше замразена я наръсих със захар, малко вода и я опекох. Когато изстина я пюрирах в белндера с олиото, както се прави със спанака.

За другите морковени и ябълкови блатове ще ми бъде полезна всякаква информация  Hug

# 205
  • Бургас
  • Мнения: 381
Ще се повторя, но на кратко:
Спазих си точно рецептата, с единствената разлика, че замених в едната доза 200гр спанак с 200гр печена тиква.
Тиквата ми беше от фризера - прибрана от зимата нарязана на кубчета. Последния пакет ми беше, остана само настъргана - някой ден и с нея ще пробвам, но до тогава ще му мисля как ще я пека  newsm78 Както си беше замразена я наръсих със захар, малко вода и я опекох. Когато изстина я пюрирах в белндера с олиото, както се прави със спанака.

За другите морковени и ябълкови блатове ще ми бъде полезна всякаква информация  Hug

сварена, оцедена и в тортата.  Simple Smile
и аз ще трябва да правя значи...от както чета тази тема все торти се ядат в къщи  hahaha

# 206
  • Мнения: 4 358
Моя абълково-морковен блат е от друга торта.
Ето от тук
http://orangethyme.blogspot.com/2010/09/special-carrot-cake.html

# 207
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
  • Мнения: 504
Благодаря за отговорите,   bouquet това че тиквата се обработва топлинно си е солидна информация.  Wink Laughing В по-предните постове някой беше писал, че я пасира направо сурова, което за мен би значело да си изпочупя техниката...  Laughing

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 13:00 от Ferda Mravenec

# 208
  • Мнения: 2 785
че я пасира направо сурова, което за мен би значело да си изпочупя техниката...  Laughing
Честно казано, това ми се струва направо невъзможно  Thinking
Леко сварена-да, но сурова  Naughty

# 209
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
  • Мнения: 504
че я пасира направо сурова, което за мен би значело да си изпочупя техниката...  Laughing
Честно казано, това ми се струва направо невъзможно  Thinking
Леко сварена-да, но сурова  Naughty

Може да бъркам, чела-недочела...  Embarassed В съзнанието ми беше останало нещо за пасиране на сурова тиква, което ми се стори абсурдно, затова и попитах пак за подробности около тиквения блат. Сега реших отново да прегледам по-старите коментари, обаче нищо такова не намирам... явно съм била разсеяна. Така че напразно вдигнах врява и се извинявам за объркването.  Embarassed Peace

Общи условия

Активация на акаунт