Чудни палачинки с кисело мляко

  • 101 309
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 418
  МНого благодаря!  Hug
  Изглежда, точно съм я копи-пейстнала.   Wink

# 16
  • Мнения: 115
 Току-що приключихме с въпросните палачинки за закуско-обяд.
НЕВЕРОЯТНИ!!!
  И без сладко са си вкусни,крехки и сочни Peace но ни дойдоха малко,че забърках както е по рецепта  Tired
 само такива,ще правя вече   chef

  Благодаря на авторката   bouquet

# 17
  • Мнения: 28
Страхотни палачинк!Благодарим всички за рецептата- smile3525
Редовно правя палачинки,но никога не са ми били така меки и по вкуса.
Щом и сина ми ги одобри при положение,че не е фен.

# 18
  • Мнения: 1 352
Радвам се, че ви харесва рецептата  Hug
Аз онзи ден пак ги правих, но май прекалих със содата, защото много ми се късаха и залепваха по тигана. Добавих прясно мляко и още брашно и спасих положението.

# 19
  • Мнения: 28
На мен най-ми допадна,че не залепват и не се накъсват.Аз сложих1.5 чч брашно и оставих сместа малко по-гъста.Обичаме по-плътни палачинки и по-малки като размер.Накрая поразредих с малко прясно мляко и  определено започнаха да се накъсват и се нагъват.
Мисля,че рецептата е точна и вече ще ги правя така.
Станаха 14бр от които останаха 6-вече сгънати на бохча с пилешко и кис.краставички и запечени с кашкавал.
Невероятни са  smile3501

# 20
  • Мнения: 16
Благодаря -страхотни са:)

# 21
  • Мнения: 503
Да се разпиша и в тази темичка. Simple SmileПалачинките ги свързвам с моето детство , където моята маминка ги правеше само с кисело мляко и  пържеше в свинска мас. Вярно ставаха по мазнички , но страшно вкусни. Peace

# 22
  • Мнения: 31
да споделя и моите рецепти за палачинки и катми
палачинки;4бр яйца,1л.прясно мляко, щипка захар ,щипка сол и брашно до нужната гъстота.
катми; 1кофичка кисело мляко,1 кофичка вода,бебешка лъжица захар,супена равна сол ,бебешка лъжица равна сода  бикарбонат+ оцет около бебешка лъжица и брашно до нужната гъстота оставят се за 15-20 мн и тогава се пекат а ако искате може вечерта да забъркате сместа от мляко, вода захар и брашно а на сутринта прибавяте  оцета с содата и печете. Знам че имали прясно мляко ,яйца а няма набухва тел е палачинка ,а имали кисело млеко и набухва тел е катма

# 23
  • Варна
  • Мнения: 2 073
Утре за закуска ще опитаме от тези палачинки.  bouquet

# 24
  • Мнения: 168
Аз пък току-що правих или по-скоро опитах да направя палачинки по тази рецепта, нооо пълен провал. Обикновено палачинките са ми като запазена марка. Винаги ми се получават. Дори успявам да докарам вкуса на бабините катми от едно време. За пръв път пробвах с кисело мляко но ми се накъсаха първите четири и се отказах. Само изхабих продукти, време и нерви...

# 25
  • София
  • Мнения: 251
Страхотни са палачинките, сега ги направих и им се насладихме, поздравления и благодаря за рецептата!

Общи условия

Активация на акаунт