Масло или маргарин?

  • 20 388
  • 182
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: X
Между гръцката,италианската и българската кухня няма кой знае какви разлики....

С гръцката имаме еднакви яденета - Снежанката, сармичките с лозов лист например. Но италианската е много различна от нашата. И я намирам за най-добрата аз лично  Blush
Не отричам ,че има разлики.Но основните неща са подобни.
И с френската кухня имаме много допирни точки.
Не говоря за висша гурме кухня,а за обикновени ,народни манджи.    Laughing

# 136
  • Най-зеленият остров
  • Мнения: 50
Чета темата с интерес и днес си купих "Ирландското" масло. Още не съм го пробвала, но е произведено в Германия.
И аз ползвам масло за филии, попара, макарони и т.н., олио за пържене и готвене на яхнии и супи и зехтин за салата.

# 137
  • София
  • Мнения: 194
и аз да се разпиша  Embarassed
маргарин в къщи от около 10-ина години не се ползва.
само масло - от мандра или немско (президент рядко, че ми е леко скъпо)
а за готвене ползвам зехтин включително и екстра върджин и слънчогледово олио.

Зехтина в България (както много други продукти) е по скъп , обикновено като се връщаме от море в Гърция си купувам зехтин по 5л и прахове и омекотители (но това е за друга тема)

Салати само със зехтин, за готвене според какво имам налично.  Peace


 

# 138
  • Мнения: 18 037
Гледам сега в Кауфланд ще има зехтини на промоция- помас и екстра върджин помня, около 6 лв. СТават ли или са подозрително евтини? Какъв да взема за салати, не искам да мирише  newsm78

# 139
  • Sofia
  • Мнения: 9 767
Аз също не мога да разпознавам добре зехтините, но със сигурност не купувам такива, които са в пластмасови опаковки. Някъде бях чела, че зехтина трябва да се съхранява само в стъкло, не знам дали е вярно.

# 140
  • Linz
  • Мнения: 11 619
От един италианец, собственик на магазин за хранителни стоки, знам, че от зехтин до зехтин разликата е от земята до небето. И в България много трудно може да се намери качествен зехтин.

# 141
  • Мнения: 27 524
Аз също не мога да разпознавам добре зехтините, но със сигурност не купувам такива, които са в пластмасови опаковки. Някъде бях чела, че зехтина трябва да се съхранява само в стъкло, не знам дали е вярно.

На тъмно е важно да е. Убиецът на зехтина е светлината, слънцето. Стъклото е ок, ако е от тъмнозеленото. Аз взимам в тенекии, най-сигурно е  Simple Smile

# 142
  • Sofia
  • Мнения: 9 767
Съвсем разводнихме темата, ама откъде взимаш в тенекии?

# 143
  • Мнения: 27 524
Защо да сме я разводнили?  Simple Smile Коментираме  Peace

Конкретно където живея взимам от Белгия, а за България нося на нашите от Гърция или Турция по 5л. В България не знам дали и къде има в тенекии?  Thinking

# 144
  • София
  • Мнения: 194
Аз поне в Бг не съм виждала тенекии по 5 л.

както вече написах , ние също си купуваме от Гърция  bouquet

# 145
  • София
  • Мнения: 1 735
Според мен стъклото е най-добрия материал за съхранение на зехтин и особено,ако е тъмно.Пластмасови опаковки избягвам за всякакви продукти,тенекиите също не харесвам.

# 146
  • София
  • Мнения: 10 825
И в България има зехтин в тенекии. Конкретно днес гледах двулитрови тенекии с екстра върджин Родон в "Рода маркет"

# 147
  • София
  • Мнения: 6 288
И в България има зехтин в тенекии. Конкретно днес гледах двулитрови тенекии с екстра върджин Родон в "Рода маркет"

И в Метро има тенекии, ама аз като не го виждам и ми е странно да купя, за това само в бутилки вземам.

# 148
  • Мнения: 13 209
И в България има зехтин в тенекии. Конкретно днес гледах двулитрови тенекии с екстра върджин Родон в "Рода маркет"

И в Метро има тенекии, ама аз като не го виждам и ми е странно да купя, за това само в бутилки вземам.
Наистина има в Метро, миналата седмица купихме 5 литра, не е лош, има различни видове.
Обикновено си носим лятото от Гърция по няколко тенекии, но този път бързо го свършихме.

# 149
  • Мнения: 57
Между гръцката,италианската и българската кухня няма кой знае какви разлики....

С гръцката имаме еднакви яденета - Снежанката, сармичките с лозов лист например. Но италианската е много различна от нашата. И я намирам за най-добрата аз лично  Blush
Не отричам ,че има разлики.Но основните неща са подобни.
И с френската кухня имаме много допирни точки.
Не говоря за висша гурме кухня,а за обикновени ,народни манджи.    Laughing

Според мен не става въпрос за националност на кухнята, а за навик. Едни са свикнали да готвят с олио, други със зехтин и така. няма лошо, всяка домакиня си знае джоба и семейните навици Simple Smile) Благодаря за ползотворната дискусия. Наистина се оформи интересна тема и аз лично научих нови неща  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт