За попарата със сирене

  • 7 890
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 621
За фруктозата не знам,не съм давала  и не съм се интересувала съответно.Но аз бих ползвала кафява захар ако е рано още за мед.

П.п.Тъкмо попаднах на линковете и в другата тема и щях да почета,стана ми интересно.

# 31
  • Мнения: 58
До 3-годишна възраст се препоръчват рафинирани продукти. Храносмилателната система се развива постъпателно, а нерафинираните, макар и по-пълноценни, й отварят повече работа. Няма смисъл да товариш недоразвити органи. Хич да не получи реакция, спорно е какво усвоява. Но никой няма да тръгне да изследва отпадно съдържание при здраво дете, така че все едно. Ядките и медът пък са сред най-мощните алергени, така че присъствието им на бебешката трапеза е нежелателно.
Белият хляб си е въглехидрат - това му е полезното. Препичаш го, за да излезе влагата и да не стане на топка в стомаха. Когато свърши пероидът на преходна храна, може да се дава и нерафиниран продукт. И аз давам кафява захар, но изчаках детето да стане на година. И не си съчинявам - говорила съм с двама лекари, майка ми също е лекар. Нищо няма да му стане на един нормален панкреас от малко захар. Но всеки решава за себе си.
Познавам една майка от моя квартал, много млада и просветена от интернет, която храни детето си (2 г.) разделно. Съвършено безсмислено упражнение.

# 32
  • Мнения: 84
А какво сирене и какво масло? Разбрах, че трябва обезсолено за сиренето, а за маслото има ли някакви изисквания? И на коя фирма препоръчвате да са?

# 33
  • Мнения: 309
масло взимам на Президент, или такова което да не е сметаново. А сиренето трябва да е саламурено, и понеже в Кауфланд и Фантастико /откъдето основно пазарувам/ всичките сирена са саламурени , затова се спрях на марка "Еделвайс" от Фантастико, и на "Родопея" - от Кауфланд. Party

# 34
  • Мнения: 808
Въведох попарата към 8ми месец - приготвях я от 2 и 1/2 сухара, сирене, масло и я заливах с вода. И с мляко съм опитвала, но така и не и стана фен. Хапваше я докато го записахме на детска кухня.

# 35
  • софия
  • Мнения: 2 140
Попарата я правя със сухари(обикновено на Goldies),една бисквита(за да му я подсладя леко),масло и сирене,колкото кибритена кутийка.С вода най-често я заливам.
Сирене и масло,каквото сме купили за нас слагам в попарата.

# 36
  • Мнения: 9
извинете невежеството ми , но с какво е полезна попарата

# 37
  • СВИЩОВ
  • Мнения: 556
Попарата я правя със сухари,много малко захар,масло и сирене и чай.
На малкият я давам рядко за разнообразие,а баткото я яде често,много я
обича и понеже е много злояд ,това е единствената закуска,която никога не отказва.
Според мен няма нищо полезно в даването на попара,кое му е полезното да ядеш мокър хляб.
 

# 38
  • Мнения: 309
Попарата я правя със сухари,много малко захар,масло и сирене и чай.
На малкият я давам рядко за разнообразие,а баткото я яде често,много я
обича и понеже е много злояд ,това е единствената закуска,която никога не отказва.
Според мен няма нищо полезно в даването на попара,кое му е полезното да ядеш мокър хляб.
 
е как да не е полезно! Това е една от най-пълноценните и хранителни закуски, именно заради присъствието на маслото, сиренето и чая /особено ако е лайка/. И за да е пълна програмата, може вместо захар да се сложи пресен плод и става още по-полезно!  Peace

# 39
  • СВИЩОВ
  • Мнения: 556
Съгласна съм че маслото ,сиренето и чаят(домашен) са полезни.
Но синът ми яде елда и овесени ядки,който за мен са далеч по полезни
 от попарата(мокър хляб).

# 40
  • Мнения: 309
Съгласна съм че маслото ,сиренето и чаят(домашен) са полезни.
Но синът ми яде елда и овесени ядки,който за мен са далеч по полезни
 от попарата(мокър хляб).
е да така е безспорно! Но варианта да разнообразяваш с попара е удачен, защото също е полезно Wink

# 41
  • Leeds, UK
  • Мнения: 2 138
 Хлябът също е зърнена закуска, каквото е изискването по принцип за закуска, без значение от какво зърно - от всяко може да се направи хляб.  Ние си печем хляб вкъщи, но съм му давала и от купешкия. По същия начин и кус-кусът е полезен, засищаш, енергиен, сиренето и маслото, ако са качествени също са изключително полезни. Аз лично с чай и захар или плодове не правя попари - не мога да им възприема вкуса, пробвах малкия - той също, но класическата я обожава!

# 42
  • Мнения: 925
извинете невежеството ми , но с какво е полезна попарата
И аз това щях да попитам  Whistling Пробвала съм да му давам, но определено изобщо не му харесва, пък аз и не настоявам. Нищо чак толкова полезно не виждам в състава на попарата, освен сиренето разбира се. Извинявайте, но краве масло и захар за бебе ненавършило годинка ми звучи меко казано странно  Rolling Eyes Сиренето, разбира се е полезно, но винаги може да се измисли вариант за примането му от страна на детето в по-подходяща за възрастта и вкуса му комбинация. Аз примерно му слагах сирене в кашите - и той като мен обожава странната вкусове смес:сладко - солено  Wink А за останалите - има и солени каши, които според мен са по-добрия вариант  от попарата  Wink

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 01:16 от bubSSSSSSS

# 43
  • София
  • Мнения: 15 280
А какво странно намираш в даването на масло на дете под 1г. ?

# 44
  • Мнения: 309
ето малко информация, която намерих в нета. Така малко ще се пообразоваме, и ще разберем че все пак попарата съчетава продукти, които са полезни за здравето на децата ни, и спомагат за подсилване на имунната им система, а не че просто представлява "мокър хляб" Wink:
http://lamqta.com/zdrave/34-zdrave/1479-qjte-hlqb-za-zdrave
http://dietichno.com/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BE%D0%BA%D1%81% … 0%B5%D0%BC%D0%B0/
http://moetobebe.net/index.php?option=com_content&task=view& … 387&Itemid=82
http://gotvach.bg/n5-10828-%D0%9F%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5_%D1%81 … D0%B5%D1%82%D0%B0
В последния сайт, ако разгледате има доста полезни статии още  Peace

Общи условия

Активация на акаунт