За попарата със сирене

  • 7 883
  • 71
  •   1
Отговори
  • Мнения: 84
Здравейте, моят бебчо е на 7 мес и половина и лекарката ни каза да давам вече и попара със сирене. Бихте ли споделили опита си Кога я давате-като закуска ли? Как я приготвяте? С какъв хляб и какво сирене? Пасира ли се?
Благодаря Hug

# 1
  • Мнения: 223
Здравей аз взимам от сухарите на ЕТИ , защото хипските са много скъпи пък разлика няма.натрошавам си примерно 3 сухара и ги заливам с много топла вода , слагам вътре малко масло и захлюпвам отгоре с чинийка , след 5 минути попарата се поохладила тъкмо за ядене , добавя сиренце и готово.
П.п. целта на захлюпването с чинийката е да омекнат сухарите изобщо не пасирам стават много меки.

# 2
  • София
  • Мнения: 10
Ние правим попара с сухари  на Алатини, без яйца и без мляко + козе сирене (изкиснато) + АМ. Винаги има успех.

# 3
  • Мнения: 150
Все още попарата е една от любимите ни закуски. Правя я с бял хляб (в началото със сухари ХИП),краве сиренце,малко захар и масло или маргарин.

# 4
  • Мнения: 46 552
Пасиране - според детето, моето ядеше пасирано до 1г. и 6м., иначе се давеше и посиняваше.
Сирене - каквото прецениш.
Приготвянето - вече са ти отговорили, лично на мен ми е блудкава с чай и вода.

Попарата е само един вид зърнена закуска. В миналото, заради липса на друга алтернатива тя всекидневно е присъствала в менюто. Сега не намирам причина с нея да се изчерпва зърнено-житната закуска, можеш да заместиш тестеното с всякакви видове ядки и миксове от тях (пшенички, овесени, ечемичени, ръжени, просо), не е нужно да ограничаваш детето. Реално попара съм давала не повече от няколко пъти. Културите в хляба/сухарите са толкова преработени, че нищо полезно не остава.

Извън темата - изчакай поне още 1 месец, няма за къде да бързаш  Peace

# 5
  • Мнения: 27 524
Моето мнение се припокрива напълно с това на Не се сърди човече  Simple Smile

# 6
  • Мнения: 82
Аз дадох попарата на 8мес и половина. Слагам 2 сухара на Пападополус, люспа масло безсолно на Президент, сирене Маджаров обезсолено, заливам с 120мл топла вода, не пасирам, много лесно омеква хляба и детенце хапва и дъвче.

# 7
  • София
  • Мнения: 1 535
Сухарите ги стривах предварително (и моя се давеше), малко обезсолено сирене, масло (не маргарин!  Naughty) и заливах с вряла вода. Малко се покрива паничката и е готово  Peace
Попарата така и не стана харесвана закуска, така че не съм правина повече от 10-ина пъти...
Предпочиташе овесените ядки - Не се сърди, човече е дала насоки за разнообразие в закуската  Peace

# 8
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
  • Мнения: 4 327
Започнахме попарата за 8 месеца. Първо с 2 сега вече с 4 сухара - Пападопупу, о/о 30 гр. сирене - краве на Маджаров; масло - колкото грахче - гледам да е немско Simple Smile Слагам сухарите в блендера и меля почти до брашно, добавям сиренето и маслото и пак пускам блендера - накрая прибавям врящ чай - до сега шипка, мащерка, лайка или липа - пасирам и оставям да изстине - готова каша 250 мл. - изяжда се цялата (в повечето дни Simple Smile) Все още пасирам дори и ДК, защото дребната се дави ... страх ме е и за това така Simple Smile

# 9
  • Мнения: 914
Веднъж предложих попара на бебето със сухари Хипп и чай,но яде само няколко лъжички и след това продължих да и давам каша с масло и сирене.Каката си хапваше редовно попара,дори и сега понякога иска.

# 10
  • Мнения: 309
попарата я давам сутрин, като в началото я пасирах, после вече не. Приготвям я като първо правя чайчето - гореща вода в чаша с пакетче чай от лайка, шипка или липа и отгоре захлупвам с малка чинийка за около 5минути. През това време натрошвам 4 сухарчета или 1филия и половина бял хляб, добавям сирене изтопено с големината на 1 кибритена кутийка, малко масло и добавям плод - настъргана ябълка, круша или намачкан банан, вместо захар. После прибавям чая, като според предпочитанията на дъщеря ми правя попарата не много гъста или рядка. Става доста бързичко  Peace

# 11
  • София
  • Мнения: 2 145
Вместо попара със сухари давам бемлечна каша с масло и сирене, така мога да редувам различните видове зърнени храни. Правя кашата с гореща вода, добавям маслото и сиренето и е готова за консумация.

# 12
  • Мнения: 304
Първите ми опити с попарата претърпяха пълен крах затова до 9 месечна възраст я предложих вече долу-горе с успех,но сухари не обича,затова с бял хляб отначало само среда сега вече и кора.Една филийка-филийка и половина най-много са и достатъчни,сирене обезсолено(колкото кибритена кутийка),гореща вода(чай също много не обича),1 к.л . захар.Разбърквам,добавям и мъничко масълце,захлюпвам и поднасям.В този вид много и харесва,но с чай и сухари не и харесва.

# 13
  • Мнения: 1 424
Моето дете изобщо не е фен на попарата, но отскоро му я включих в менюто за закуска- веднъж седмично хапва. Правя я с чай от шипка, сухари Goldies, сиренето е около кибритена кутийка - задължително обезсолено, една малка лъжичка масло - Меггле или друго немско. Захар не слагам. Правя всичко това в една купичка и я захлупвам за малко с една чинийка докато поизстине. Относно пасирането - не я пасирам, по принцип никога не съм му пасирала храната. Но като цяло 7м ми се вижда рано за попара - аз предложих за първи път към 9м.

# 14
  • Мнения: 184
Точно за попарата исках да питам по колко сухарчета горе-долу се слагат?Аз слагам 2 сухара и количеството и не е много,всъщност бебето по толкова яде,но трябва ли да гледам и тя да е около 200гр,мен ми се вижда много това?

Общи условия

Активация на акаунт