индукционни котлони-за и против?

  • 50 002
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
  • Добрич
  • Мнения: 1 146
простете за невежеството ми, но....
Кои са керамични котлони?

# 31
  • Мнения: 5
И аз минах на индукционни котлони-само херметическата бях проверила предварително дали става, но се оказа че мога да си ползвам доста от наличните съдове. Двойката ми е напълно достатъчна, за 10-15 минути съм сготвила.

# 32
  • Мнения: 47 983
Интересува ме има ли някаква информация дали тези магнитни полета са вредни по някакъв начин за тялото...например има много противници на микровълновите фурни, дали и за индукционните има такива мнения, знаете ли?
Защото иначе "+"са ясни- бързо, икономично се готви, както и очевидния "-"  че не стават всички съдове

# 33
  • Мнения: 1 597
Като всеки уред работещ на принципа на индукция създава магнитно поле близо до него. Но то е с много малък радиус и ако не висите непрекъснато над котлона - няма страшно. Имам и ползувам от 4 години и намирам, че са впечатляващо сотижение на домакинската техника. Не загарят и се чисти лесно. А това е мног важно за мен.

# 34
  • София
  • Мнения: 1 390
"Против" за индукционните плотове не съществува. Възхитена съм!

# 35
  • Стара Загора
  • Мнения: 756
аз съм от 9 месеца с индукция,възхитена съм.Нищо незагаря,лесна поддържка,бързо загряване.
Единствен минус че нестават всички съдове,и съдовете за индукция са по скъпи.

# 36
  • София
  • Мнения: 2 521
Момичета, може ли някой запознат да ми обясни как точно работи този плот, по-точно ме интересува има ли фиксирани по размер зони или принципа е какъвто размер сложа, толкова ще се нагрява, и къде точно се центрират съдовете?
http://www.tehnomix.bg/siemens-eh-675-mv-17-e

Извинявам се за невежеството, досега не съм ползвала индукция, само съм чела.

# 37
  • Мнения: 1 597
Нагрява се само повърхността, която е в контакт. Но аз имам една тенджера, която редовно ползувам 32 см и чудесно готвя в нея, въпреки че котлонът ми е 20 см. Просто в началото, докато заври и понижа мощността, о разбърквам честичко, а след като я понижа включвам таймера и за бравям за готвенето. То само си приключва без аварийно. Голяма леснина и пестене на време и препарати са индукциите.

# 38
  • София
  • Мнения: 2 521
Нагрява се само повърхността, която е в контакт. Но аз имам една тенджера, която редовно ползувам 32 см и чудесно готвя в нея, въпреки че котлонът ми е 20 см. Просто в началото, докато заври и понижа мощността, о разбърквам честичко, а след като я понижа включвам таймера и за бравям за готвенето. То само си приключва без аварийно. Голяма леснина и пестене на време и препарати са индукциите.

Благодаря ти! Да разбирам ли, че очертаните зони не са ограничени, т.е. ако е очертано 25 см и сложиш дъно 18 см, ще се загрява само до 18 см.?

# 39
  • Мнения: 1 597
Да, ще се загрява само 18 см.

# 40
  • Мнения: 1
Донякъде според мен индукционните котлони доста приличат на микровълновите печки. Честотата на електромагнитното поле е по-мака но пък те най вероятно правят същите поразии с храната както и микровълновата печка. Както е известно водата е електролит. Молекулите на водата са ориентирани в клъстери. когато водата е структурирана, т.е. с правилно подредени клъстери, тя лесно се усвоява от организма. Такава е планиската вода в кладенчетата и поточетата. Според мен  електромагнитното поле на индукционния котлон ДЕструктурира водата както и при микровълновата печка. А статии колко са вредни има достатъчно.

# 41
  • Мнения: 40 924
Булшит  Sick

Как пък се регистрира точно за да напишеш тази глупост. Даже да приемем, че в микровълновата фурна там нещо си ставало с молекулите на водата, при индукционните котлони тенджерата екранира храната, която се готви, и тя не се влияе от честотното поле. Принципът на индукционния котлон и на микровълновата фурна са съвсем различни - в едното се нагрява тенджерата от електромагнитно поле, в другата се нагрява храната от електромагнитни вълни.

# 42
  • Балчи-Варна
  • Мнения: 419
Тенджерата под налягане-как я ползвате на индукционните котлони?Купих я специално за индукционните котлони,но ме е страх да я ползвам.Който ползва да каже, като заври ли намаляте и на колко?

# 43
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 638
Ами, както и на обикновен (имам тенджерата преди индукционния котлон). Аз слагам да заври и като започне да шуми, намалям (на 4-5та степен от 12), така че да свисти тихо.

# 44
  • Балчи-Варна
  • Мнения: 419
Аз имам 9 степени.Като намаля на 3-4 е не става,не се сварява.

Общи условия

Активация на акаунт