Моля ви предложете ми рецепта за гарнитура ..

  • 4 364
  • 16
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте! Майка ми скоро има рожден ден и иска да се представи добре на събирането с колегите  Flutter . Няма да е много официално. Порциите мислим да са с пържолки и шишчета, но има един проблем . Не знаем каква да е гарнитурата. Майка ми иска да е нещо със гъби, но и без гъби ще е добре. Благодаря предварително  Peace Hug !

# 1
  • Мнения: 2 082
гъби с лук-слага се в тигана масло и малко олио.запържва се лука,слагат се гъбите.сол и черен пипер и това е...

 гъби с масло и кашкавал-цели по-големи гъбки.малко сол,бучка масълце във всяка гъба и отгоре кашкавал

салата от боб-салатен боб или някакъв шарен...

боб с лютеница

класическите пържени картофи

задушени зеленчуци с масло

# 2
  • Мнения: 3 499
Картофена салата
Картофено пюре
Или пък пресна салата - краставици, домати, чушка
Лютика

# 3
  • Мнения: 397
Гъбките може да ги направите на сос, и да сервирате пържолките върху картофено пюре и полети със соса  Mr. Green

# 4
  • Мнения: 27 524
Проблемът на гъбите е, че са хубави горещи, после като се смръзнат са кофти. Значи майка ти трябва да стане да ги приготвя непосредствено преди поднасянето.

Гъбки с ориз много харесвам и може отделно да има и гъбен сос да се полее  Simple Smile



Пълнени гъби със синьо сирене и спанак

# 5
  • Мнения: 111
Здравейте, моето предложение: Прави се в тенджера под налягане - задушават се 1 глава лук, 1 морков, добавя се 1 ч.ч. замразен грах, 1 ч.ч. ориз, вода или бульон 2 пръста над ориза и се затваря. Щом почне да шуми се налява котлона на 1 и се оставя 10 минути. Маха се от котлона и като се отвори се подправя с кимион и чер пипер.Леко се разбърква. Аз по някога добавям пилешко месо на хапки и го ползвам за основно ястие. Може да се добавят и гъби.
Да ви е сладко.

# 6
  • Мнения: 25 655
Дипломатически картофи
Ориз със зеленчуци - гъби, грах, царевица, моркови...(Може да се приготви и от предния ден)
Сос от гъби със сметана (кисело мляко).

# 7
  • Мнения: 13
  Здравейте,предлагам гарнитура, която много  харесват моите гости /подобна е на тази на suzana50/: в тенджера се задушават лук и морков, прибавя се една чаша ориз, вода, сол, черен пипер на зърна /може бял смлян/, един дафинов лист и задължително изцеден лимон /може и лимонов сок/. Малко преди оризът да е готов се прибавя царевица и грах /замразени или от консерва/.                                                                                                                              
  Като се прибави лимоновият сок започва да мирише не особено приятно, но това няма нищо общо с вкусът накрая.

# 8
  • Мнения: 11
Аз си купувам от най- тънките китайски спагети, всъщност се води фиде и замразени зеленчуци. Запържвам с няколко яйца, ако не искаш пържено, просто добави зеленчуците. Всеки си ги подправя по собствен вкус със соев сос, лютив..................

# 9
  • Мнения: 22 867

Още малко предложения, картофки, хубави са и топли и студени, пък и са ефектни. А в тях може и гъбки да се сложат.  bouquet

Картофи на фурна

Картофки-пликчета

# 10
  • софия
  • Мнения: 100

Още малко предложения, картофки, хубави са и топли и студени, пък и са ефектни. А в тях може и гъбки да се сложат.  bouquet

Картофи на фурна

Картофки-пликчета
Моля те кажи като ги печеш в микронката примерно на 800 W,на колко минути да ги пусна newsm78

# 11
  • Мнения: 774
Картофено пюре и гъби с топено сирене, задушени зеленчуци с топено сирене, печени картофки, задушени картофки с копър.

# 12
  • София
  • Мнения: 56
Чушка бюрек, пълнени гъбки с колбас и отгоре запечено кашкавалче, а защо не и една класическа картофена салатка!!!Успех!

# 13
  • София
  • Мнения: 56
Ох сега се сетих в неделя като гарнитура към едни пилешки пържолки сложих панирани вегетариански хапки купихме ги от Кауфланд замразени са и са божествени с една зелена салата!!!Супер е!

# 14
  • Мнения: 22 867
Моля те кажи като ги печеш в микронката примерно на 800 W,на колко минути да ги пусна newsm78

При мен стават за около 15-ина мин, но отварям отвреме-навреме и проверявам, леко стискам с ръка, свекнала съм вече - усеща се, като са изпечени, омекват, по-важно е да не ги препечеш - стават като сушени. Най-добре прежали един и пробвай -10-15 мин зависи от големината. Аз пека средни обикновено.

Общи условия

Активация на акаунт