Как правите бухти?

  • 6 596
  • 12
  •   1
Отговори
  • Мнения: 145
Как правите бухти?

# 1
# 2
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Бухти със сода.

# 3
  • Мнения: 145
Благодаря за отговорите! Бухтичките изглеждат доста вкусни, отдавна не съм яла, а никога не съм пробвала да ги правя, та затова пуснах запитване за рецептата Simple Smile

# 4
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001

Ясмина, а ракията извинявай за какво я слагаш?

# 5
  • Разград
  • Мнения: 3 110

Моята рецепта е почти същата.Ето
 
250 гр кисело мляко
1непълна чл сода бикарбонат
3 яйца,предварително разбити с вилица
22-24 сл брашно,сместа трябва да е малко по-гъста от кексовата

Всичко се обърква до хомогенна смес,от която се гребва със супена лъжица и се изсипва в силно загрято олио.Олиото да е повечко,че да могат да се изпържат добре от всички страни.От 9 степени на котлона ми,пържа на 6,5-7.Накрая могат да се поръсят с пудра захар.

# 6
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Laughing За да не стават толкова мазни Crazy

# 7
  • Мнения: 4 668
Аз правя от години едни бухтички , които просто няма начин да не станат - много са пухкави и сполучливи .
2 яйца
2с.л.захар
1/2 кофичка кисело мляко / може и малко повече /
брашно
1 бакпулвер
Брашното го слагам на око , докато стане гъсто тесто .
Пържат се в загрято олио , но не на много силно , за да не изгорят отвън , а вътре да са сурови .
Стават много бързо и винаги са идеално оформени .

# 8
  • Мнения: 10
Да ти кажа и моята рецепта:В1 кис.мл.разтваряш 1ч.л сода бикарбонат изсипваш в купа и прибавяш по малко сол ,малко захар почваш да прибавяш брашно по малко,като бъркаш сместа докато стане по гъсто,изсипваш на плота и месиш не много твърдо тесто.Разточваш долу горе на 3мм. режеш с ножа и пържиш.Аз ги правя точно за 20мин с месенето и пърженето.Стават страхотно вкусни и не са мазни.Опитай стават много лесно.  chef

# 9
  • Мнения: 503
Бухти Ивка/изпитана и много сполучлива рецепта/  Peace
   

    * 450 г кисело мляко
    * 1 ч.л. сода
    * 1 бр. яйце
    * 1 с.л. оцет
    * 1 с.л. настъргано сирене
    * 1 ч.л. сол
    * брашно, колкото за меко тесто
    * олио за пържене

   


  Замесва се меко тесто с посочените продукти. Оставя се да почине 15 минути. Разточва се на лист с дебелина 0.5 см. Реже се с резец или с ръба на стъклена чаша. Бухтите се пържат в повече мазнина.

* Яйцата и млякото трябва да са със стайна температура. Киселото мляко да е с по-нисък процент масленост.

# 10
# 11
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001

Много ти благодаря. Никога не бих се сетила.  bouquet Joy

# 12
  • Мнения: 243
Ето и рецептата за моите бухтички "НАДУВАЩИ СЕ ТОПЧЕТА"

1 яйце
1 ч.ч.настъргано сирене
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода
брашно - средно меко тесто /да не лепне на пръстите/
Замесва се тесто, което се разделя на две.
Разточват се 2 кори с дебелина 3-4 мм, които се поставят една върху друга.
С чашка се изрязват кръгчета и се пържат в сгорещена мазнина. /Може и във фритюрник/ Rolling Eyes


 
     

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 22:48 от Porsha

Общи условия

Активация на акаунт