Бухти или???

  • 10 293
  • 11
  •   1
Отговори
  • Марс
  • Мнения: 439
Здравейте, имам нужда от помощ, ядох нещо приличащо на бухта, но със сладко вътре, пак беше пържено така както го гледах, има ли нещо такова по вашите тефтери?


П.П. Видях друга тема за бухтички, но беше много стара и затова не я повдигнах.

# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей:)

Мисля, че става въпрос за понички.  Ето моята рецепта за Чешки понички  Тъкмо вчера правих (снимката е стара обаче) -

# 2
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Определено са понички. Можеш да ползваш всяка рецепта за понички. Или най простичкото яйца, кис. мляко + сода, захар и брашно за меко тесто. От разточеното на тънко тесто режеш с чаша кръгчета, пълниш с мармалад, конфитюр, отгоре слагаш друго кръгче от тесто прищипваш краищата внимателно и пържиш. Аз пържа дори във фритюрника. Правила съм с шипков мармалад, става супер вкусно. Стига да не е прекалено тънко тестото и да не се спука и разтече мармалада. Другия вариант е да ги изпържиш без нищо в тях и след това режеш през средата и пълниш с мармалад, шоколад, крем и т.н. Също става много вкусно. В къщи се предпочитат пълнени с шоколад.
Изнамерих и една стара снимка:
А тези са пълнени след пържене с бял шоколад:

# 3
  • Мнения: 27 524
Аз обожавам бухти. Не съм си правила досега  Embarassed Дайте ми, моля, рецепта за хубави бухти, мекички  Blush

# 4
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Аз обожавам бухти. Не съм си правила досега  Embarassed Дайте ми, моля, рецепта за хубави бухти, мекички  Blush

Много обичам бухти или както ние ги наричахме у дома тиганички. Обичах като малка да се събудя и да усетя миризмата на бухти.
Вчера правих, но за нещастие не направих снимка. Правя ги обикновено от продуктите с които разполагам в момента. Може с кис. мляко или прясно мляко, с 1 или 4 яйца, сладки или солени. Има всякакви варианти.  Вчерашните бяха с 1 яйце, 1ч.ч. кис. мляко, 1ч.л. хл. сода и брашно за меко тесто. Разточих, на не повече от 5-6мм, нарязах и изпържих. После ги ядем, кой с каквото иска, било конфитюр или сирене, кашкавал. Това е стара снимка на някакви бухти, но не помня с какво съм ги правила тогава. А тези са рязани с формички за сина ми:

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 12:47 от Estell

# 5
  • Мнения: 5 001
Ето и от мен предложение...Стават и със сладко,стават и със солено като плънка да се правят....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg15581864#msg15581864


# 6
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ето тук ( http://club.biberonbg.com/read.php?6,1030266,page=10 ) има също една рецепта за бухти с мармалад, но са печени. Не съм ги правила и не знам как са на вкус. Предполагам, че няма да са лоши, и смятам някой ден да ги направя. Предполагам, че на вкус ще са като кифли с мармалад... А отгоре ако се намажат с разтопено масло и се поръсят с кристална захар докато са топли, ще станат чудесни.  eat

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 422
Бухти на  Иван Звездев
В 200 гр. Кисело мляко се угася чаена лъжичка сода.Добавят се 2 яйца разбити предварително,1ч.л. сол,1ч.л. захар няколко капки олио и 500 гр.брашно.Омесва се тесто режат се формички и се пържат в горещо олио.

Страхотни са  Peace

# 8
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ето тук ( http://club.biberonbg.com/read.php?6,1030266,page=10 ) има също една рецепта за бухти с мармалад, но са печени. Не съм ги правила и не знам как са на вкус. Предполагам, че няма да са лоши, и смятам някой ден да ги направя. Предполагам, че на вкус ще са като кифли с мармалад... А отгоре ако се намажат с разтопено масло и се поръсят с кристална захар докато са топли, ще станат чудесни.  eat


Всъщност тези нямат нищо общо с бухтите, които знаем ние, просто чехите на всичко сладко казват "бухта" и чешките бухти са точно това - аз често ги правя и също съм пускала рецепта. Приличат повече на тутманик, но със сладък пълнеж - плодове, извара, сладко и с шоколад стават.

# 9
  • Мнения: 27 524
Estell, luchkata, мерси  Hug В неделя ще пробвам.

Имам рецепта за тиганици, но към тестото се слага и натрошено сирене и заедно се пържи всичко  Thinking

# 10
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estell, luchkata, мерси  Hug В неделя ще пробвам.

Имам рецепта за тиганици, но към тестото се слага и натрошено сирене и заедно се пържи всичко  Thinking

Аз предпочитам да не слагам сирене, за да може да се консумира и със сладко или течен шоколад. А на желаещите си хапват сиренцето отделно.

# 11
  • Марс
  • Мнения: 439
Мда, супер, аз направих от два вида, обаче да му се не види ми тече сладкото, май мармалад ще трябва да търся.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт