Рецепта за лучник

  • 15 930
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 2 105
Моята майка го прави само с кромид лук(тя е от врачанско , а там плънките са предимно с такъв).
Няма точно количество. Няколко по- едри глави се режат и запържват  в тиган с олио , докато поомекне лукът. Тестото го дели на две половини, една по- голяма  и по- малка. По- голямата я разточва с такава големина, че да покрие и стените на тавата за печене. Слага сол и червен пипер на лукът и го изсипва в/у  кората. Разточва и останалото тесто вече с големината на дъното, слага кората в/у плънката и   краищата на долната кора  ги слага отгоре така, че да завие горната кора по края. Това ми е едно от много любимите ястия.

Ако пък вместо червен пипер се сложи припечена суха чушка...ммммммммм.....
Баба ми пък слагаше остатъци от варена кокошка - най-често бялото месо, накъсано на ситно. Става вкусно, но личните ми предпочитания са към постния лучник  Peace

# 16
  • Мнения: 9 144
миличка това с месото и лука се казва местник.другото само с лук е лучник.ако искаш ще ти дам речепти и за двете и то от майстори готвачи който съм правила и няма оплакване. Peace

казва си се точно "лучник с кайма"  в  книгата, от която съм го взела.  А тя е добре изпитана и доволно стара, на която се  доверявам без резерви и също не съм имала оплаквания.
А как ще се казва рецептата  едва ли ще се отрази на вкуса.
Майстори-готвачи доволно бълва всеки техникум, това не ми е критерий за вкуса.
ПП:  не мисля, че се познаваме , за да ми говорите на  миличка  Peace


yoli4ka, ще пробвам с препечена червена чушка, звучи много интересно   bouquet

# 17
  • Мнения: 702
Пепчо страхотни рецепти,задължително ще ги пробвам!

Общи условия

Активация на акаунт