Рецепта за лучник

  • 15 922
  • 17
  •   1
Отговори
  • Мнения: 145
Ако някой знае как се прави лучник, моля да сподели инфо:)

# 1
  • София
  • Мнения: 12 554
Ако някой знае как се прави лучник, моля да сподели инфо:)

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347203.msg14218084#msg14218084

# 2
  • Мнения: 145

Благодаря за инфото! Аз обаче съм яла лучник с кромид лук и не помня точно какво е количеството. Доколкото знам може да се сложи и месо, мисля че пилешко се използва, но и затова не съм сигурна. Така че, ако някой го прави по подобен на описания от мен начин, нека да сподели по - конкретно инфо:)

# 3
  • Мнения: 22 867
Още едно предложение - лучникът на майка и рецептата.

Точно този на снимката е правен от майка, иначе и аз го правя по нейната рецепта.

# 4
  • София
  • Мнения: 220
Моята майка го прави само с кромид лук(тя е от врачанско , а там плънките са предимно с такъв).
Няма точно количество. Няколко по- едри глави се режат и запържват  в тиган с олио , докато поомекне лукът. Тестото го дели на две половини, една по- голяма  и по- малка. По- голямата я разточва с такава големина, че да покрие и стените на тавата за печене. Слага сол и червен пипер на лукът и го изсипва в/у  кората. Разточва и останалото тесто вече с големината на дъното, слага кората в/у плънката и   краищата на долната кора  ги слага отгоре така, че да завие горната кора по края. Това ми е едно от много любимите ястия.

# 5
  • София
  • Мнения: 483
http://dimitranas.blogspot.com/2010/01/blog-post.html
http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/onion-and-fish-pastry/

Слънчице, пускам ти тези рецептички, за да съобразиш количествата. А плънката, която смятам че целиш (ако съм те разбрала добре) е от запържен лук, като количеството е "колкото повече, толкова повече". Така поне аз го правя. Може с кромид, може с праз, с кайма или без, с гъби, с каквото ти хрумне и обичаш. Аз запържвам (гледам да е по-задушен, да няма после киселини) лук, слагам червен пипер, подправки, мааааалко доматче, ама много малко (разтварям мъничко дом. пюре с вода, за да изгася червения пипер). Ако пък имам чушка, става фантастично! А, и малко счукани орехи може, но аз ги пропускам. Важно е лукът да е повече, за да не стане сухо и трудно за хапване.
Добър апетит!   chef

# 6
  • Мнения: 145
Моята майка го прави само с кромид лук(тя е от врачанско , а там плънките са предимно с такъв).
Няма точно количество. Няколко по- едри глави се режат и запържват  в тиган с олио , докато поомекне лукът. Тестото го дели на две половини, една по- голяма  и по- малка. По- голямата я разточва с такава големина, че да покрие и стените на тавата за печене. Слага сол и червен пипер на лукът и го изсипва в/у  кората. Разточва и останалото тесто вече с големината на дъното, слага кората в/у плънката и   краищата на долната кора  ги слага отгоре така, че да завие горната кора по края. Това ми е едно от много любимите ястия.

Много благодаря, аз точно за този вид имах предвид. И съм яла и лучник, направен от лук и месо, също така. И с точно по този начин сложена кора.

# 7
  • Мнения: 145
http://dimitranas.blogspot.com/2010/01/blog-post.html
http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/onion-and-fish-pastry/

Слънчице, пускам ти тези рецептички, за да съобразиш количествата. А плънката, която смятам че целиш (ако съм те разбрала добре) е от запържен лук, като количеството е "колкото повече, толкова повече". Така поне аз го правя. Може с кромид, може с праз, с кайма или без, с гъби, с каквото ти хрумне и обичаш. Аз запържвам (гледам да е по-задушен, да няма после киселини) лук, слагам червен пипер, подправки, мааааалко доматче, ама много малко (разтварям мъничко дом. пюре с вода, за да изгася червения пипер). Ако пък имам чушка, става фантастично! А, и малко счукани орехи може, но аз ги пропускам. Важно е лукът да е повече, за да не стане сухо и трудно за хапване.
Добър апетит!   chef


Благодаря, изглежда страшно вкусно! Комбинацията от риба и лук звучи доста добре, не съм опитвала точно такъв, но ще пробвам със игурност Simple Smile

# 8
  • Мнения: 145
Още едно предложение - лучникът на майка и рецептата.

Точно този на снимката е правен от майка, иначе и аз го правя по нейната рецепта.

Докато четох как го правиш, така ми се дояде Simple Smile Само си представих това, което си написала - кора, плънка, кора, плънка, ужас, до вечеря има толкова време, а вече огладнях Joy

# 9
  • София
  • Мнения: 1 529
 Може и с готово тесто.
 Разточвам три кори.
 Запържвам лук,правя го в голяма тава,че сме 5 възрастни.
 Нарязвам с ножица наситно сухи чушки,поне 5-6. Прибавям към лука.
 Прибавям чубрица редя между корите ,като отгоре е само кора,надупчена с вилица тук там.
 Може да прибавите и кайма,или свинско нарязано на ситно.
 
 В другия вариант е запържен лук,2 глави ,зеле,сурови червени чушки.

# 10
  • Мнения: 9 123
и от мен две предложения

Лучник с кайма

и Лучник

# 11
  • Мнения: 178
миличка това с месото и лука се казва местник.другото само с лук е лучник.ако искаш ще ти дам речепти и за двете и то от майстори готвачи който съм правила и няма оплакване. Peace

# 12
  • Мнения: 1 437
добре че ми напомнихте за лучника -утре ще го спретна

# 13
  • Мнения: 145

Благодаря за рецептите!  Simple Smile

# 14
  • Мнения: 145
миличка това с месото и лука се казва местник.другото само с лук е лучник.ако искаш ще ти дам речепти и за двете и то от майстори готвачи който съм правила и няма оплакване. Peace

Да, ако може, благодаря ти предварително! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт