Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 270 267
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 1 515
  • Бургас
  • Мнения: 103
Така изглежда моя сладкиш с майонеза. Глазурата стана тънка,но следващия път ще увелича количеството й. Иначе сладкиша е превъзходен!

# 1 516
  • София
  • Мнения: 1 832
Вени, много благодаря за отговора и аз си мислих за вишни или череши! Имам и пияни вишни от миналата година, мисля, че ще се получи добре!

# 1 517
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Вени, много благодаря за отговора и аз си мислих за вишни или череши! Имам и пияни вишни от миналата година, мисля, че ще се получи добре!

Моля Verabel, бих ти препоръчала да ги изцедиш добре от сока преди да ги прибавиш.

# 1 518
  • София
  • Мнения: 1 832
Вени, много благодаря за отговора и аз си мислих за вишни или череши! Имам и пияни вишни от миналата година, мисля, че ще се получи добре!

Моля Verabel, бих ти препоръчала да ги изцедиш добре от сока преди да ги прибавиш.
Ок, Вени Hug

# 1 519
  • Австрия
  • Мнения: 28
Дойде ред и аз да се похваля с моя сладкиш. Бях много скептична, но се убедих в обратното. Лесен за изпълнение и същевременно много вкусен кекс. Със сигурност ще се направи отново.

Имам едно питане, моят се пукна отгоре. Вашите как са?  И каква може да е причината довела до напукването?



# 1 520
  • Мнения: 22 867
Не знам защо се е спукал (аз на кексовете много им се радвам, като се спукат отгоре Peace), но този сладкиш обикновено ми се получава гладък. Но това са подробности, много красив си го направила, чуден е с тая глазура!  bouquet  chef

# 1 521
  • Австрия
  • Мнения: 28
labrex, много си мила, благодаря ти!  Hug    bouquet
Чувала съм, че когато кекса се пукне е станал хубав. При този обаче според мен, това не е много удачно заради глазурата. Въпреки това успях да го "замаскирам"  Simple Smile  Wink

# 1 522
  • Бургас
  • Мнения: 103
В какви форми го печете,за да е с такава закръглена форма?

# 1 523
  • Мнения: 186
Дойде ред и аз да се похваля с моя сладкиш. Бях много скептична, но се убедих в обратното. Лесен за изпълнение и същевременно много вкусен кекс. Със сигурност ще се направи отново.

Имам едно питане, моят се пукна отгоре. Вашите как са?  И каква може да е причината довела до напукването?




Страхотен си го докарала,браво  bouquetА ти с какво направи глазурата,страхотна е!?!

# 1 524
  • Австрия
  • Мнения: 28
Страхотен си го докарала,браво  bouquetА ти с какво направи глазурата,страхотна е!?!

poxy 80,
благодаря ти за комплимента.  Hug   bouquet  bouquet

Глазурата е направена по указанията на първа страница.
Цитирам
За глазурата - шоколад и масло в съотношение 2:1. Аз използвах 200 г. шоколадов кувертюр със 100 г. масло.

И при мен е 200гр. шок. кувертюр + 100гр. масло.

# 1 525
  • 1st floor
  • Мнения: 9 131
Някой знае ли защо ми се пресича шоколада във МВ /вече трети път  Embarassed, и трите с различен/...Пак си прецаках глазурата... Tired

# 1 526
  • Мнения: 6 243
Най-често става от прегаряне. Ако имаш вече няколко неуспешни опита в МВ, пробвай другия път да го разтопиш на водна баня. Peace

# 1 527
  • Мнения: 90
poxy 80 Моят също винаги ми се напуква, но като се сложи глазурата не се личи. Това е невероятен сладкиш, общо взето ние  у дома въртим няколко любими неща и той е един от тях. Тук разбира се трябва да благодарим на Сладка хапка за споделената рецепта. Иначе сладкишът е по-хубав когато не се изпече до изсъхване, поне ние така го харесваме повече. Изваждам го когато клечката е леко влажна.

# 1 528
  • Мнения: 6 243
О, задължително! Трябва да си остане сочен и лепкав. Като е сух, не е нищо особено.

Mapua, благодаря   bouquet

# 1 529
  • Мнения: X
Мм свекър ми ми се обади да му направя за вторник такъв сладкиш че има РД и иска да занесе на работата...Леле сега трябва много да се постарая  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт