Къде втасва тестото Ви?

  • 30 035
  • 41
  •   1
Отговори
  • Мнения: 534
Много обичам да меся,макар че не съм много добра Embarassed.Най-големия ми проблем е втасването.Като дете си спомням баба че го слагаше на стол до печката (печка на дърва с която се греехме) и го увиваше във вълнен месал.Ние се отопляваме с парно,поддържаме около 25*С,не втасва.Пробвала съм във фурната на 50 градуса-хваща коричка.Пробвах на котлона на 1-ва степен,пак хвана коричка.Има ли някаква джаджа са втасване(освен хлебопекарите).Все не втасва както трябва.

# 1
  • Мнения: 22 867
Моето втасва във фурната, загрявам я и оставям съда с тестото на предпоследното ниво.

# 2
  • Мнения: 5 001
 newsm78

Ами като оформя тестот и го наредя в тавата го оставям да започне да се надува.Като видя,че заяпочва да се надува го слагам във фурната и включвам отгоре и отдолу на 1 (аз съм със стар боен Раховец)....Като втаса колкото искам включвам да се пече.
Ето я последната ми питка
http://media.snimka.bg/5300/016855726.jpg

# 3
  • Мнения: 534
 newsm81 СТРАХОТНА ПИТКА!!!
Моята все не става.

# 4
  • Мнения: 1 122
Аз го втасвам в съда в който го меся. Слагам го на печката,( която не работи ) и то си втасва, за ок. 1 час е готово. Ако искам по-бързо да втаса затоплям фурната съвсем малко и го слагам вътре. Тогава ми втасва много бързо. Провали не съм имала.  Wink

# 5
  • Мнения: 66
За по-бързо използвам микровълновата

# 6
  • Мнения: 1 485
За по-бързо използвам микровълновата
Как точно,би ли пояснила? newsm78

# 7
  • Мнения: 5 228
Втасва във фурната, а за да не хваща коричка, го завивам с мокра кърпа. Вкюлчвам на 50 градуса и става много добре. Ако пека нещо във фурната, слагав тестото върху печката, пак завито с мокра кърпа.

# 8
  • Мнения: 22 867
Втасва във фурната, а за да не хваща коричка, го завивам с мокра кърпа. Вкюлчвам на 50 градуса и става много добре. Ако пека нещо във фурната, слагав тестото върху печката, пак завито с мокра кърпа.

Фукла, за пръв път чувам за завиване с мокра кърпа, стана ми интересно. Само това ли е целта - да не хваща коричка? Аз завивам със суха кърпа и не ми хваща кора тестото.

# 9
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 657
Лабрекс, не съм Фукла, ама и аз да си кажа  Grinning - и аз завивам с мокра кърпа - за да не хване коричка. От време на време завивам и с прозрачно фолио, като фолиото се допира непосредствено до тестото.
Слагам го да втасва в купата, където съм го месила, на шкафа, малко встрани и над радиатора. За около час е готово. Вкъщи е 20-21 градуса.
Напоследък пробвах и втасване в хладилник за 6 часа. Взе, че стана  Grinning.

# 10
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, не съм Фукла, ама и аз да си кажа  Grinning - и аз завивам с мокра кърпа - за да не хване коричка. От време на време завивам и с прозрачно фолио, като фолиото се допира непосредствено до тестото.

Роца, благодаря!  bouquet Наистина за пръв път чувам за мократа кърпа Embarassed,иначе за фолиото - и аз съм покривала с него. Така е, човек цял живот се учи! Peace

# 11
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Преди имах печка *Раховец*,та леко загрявах фурната и слагах купата с тестото,като покривах със суха памучна кърпа.По някое време пак пусках фурната за 1-2 минути и я спирах.Втасваше си тестото без проблем.

# 12
  • Мнения: 5 228
Втасва във фурната, а за да не хваща коричка, го завивам с мокра кърпа. Вкюлчвам на 50 градуса и става много добре. Ако пека нещо във фурната, слагав тестото върху печката, пак завито с мокра кърпа.

Фукла, за пръв път чувам за завиване с мокра кърпа, стана ми интересно. Само това ли е целта - да не хваща коричка? Аз завивам със суха кърпа и не ми хваща кора тестото.

Labrex, за да не хваща коричка и за да не залепва толкова тестото по кърпата, ако увеличи обема си много. Когато оставям тесто "да си почива", след втасване и преди оформяне примерно, също завивам с мокра кърпа.

# 13
  • Мнения: 1 122
И аз покривам с кърпа отгоре, но суха или го меся в една широка и ниска тенджера, която си има капак. Кора не ми е хващало.

# 14
  • Мнения: 5 228
Кора хваща и ако температурата е твърде висока - пробвай на по-малко градуси. В старата ми печка втасваше на 50 градуса, в новата включвам на по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт