600-700 гр.кайма(моята беше телешка)
5 по-едри патладжана
5 големички тиквички
2 връзки пресен лук
8-10 резена салам,но не мазен
Сирене-Tpimmeno беше моето
чаша дом.сок
черен пипер
чубрица
сол
За заливката,която е УЖ "Бешамел"
60 гр.масло
500 мл. хладко прясно мляко
80 гр. брашно
3 жълтъка
3 белтъка
Патладжаните и тиквичките се нарязват по дължина и се оставят за 15-20 мин.в подсолена вода.
Изваждат се и се подсушават с кухненска хартия.След,което се запържват и от двете стани.Аз ползвах малко захтин,понеже става иначе много мазно и тежко ястие.Нали и каймата си пуска мазнина.
Запържва се лука,каймата и се долива чаша дом.сок.
Намазнява се дъното на тавата и се редят-патладжани,тиквички,кайма,сиренето,саламчето и се повтаря.
Долях малкоооо вода и когато водата се изпари залях със "Бешамела"
Бешамела го правя така-разтапям маслото и запържвам брашното.Долива се млякото и се бърка непрекъснато с тел до получаване на хомогенна смес.След товасе разбиват жълтъците и се добавят към сместа.Разбиват се и белтъците и се добавят и те към сместа.
Запича се за около 10 мин.в зависимост от фурната и ням-ням.
В снимки