Разни рецепти

  • 43 355
  • 38
  •   1
Отговори
  • Мнения: 152
Здравейте. HugРеших и аз да пусна една темичка.Съжалявам за качеството на снимките,но не разбирам от фотошоп,боке и там каквито други техники има. Embarassed
Повечето рецепти са Дюкански,но тук таме има и "нормални". Laughing

Дюканска пица "Нели"

5-6 яйца
2 стръка пресен лук
пил.постна шунка
извара на око
1 кис.краставичка  
и подправки на кой,както му харесва.
В блиндера разбих яйцата заедно с подправките и лука.Изсипах в тефлона.Обърнах и от другата страна да се запече и прехвърлих в тавичка с незалепващо покритие.От горе сложих краставичката,шунката и изварата.Пече се още 10-15 мин.



Дюканска супа "Нели"

3 пил.пържолки
2 яйца
връзка пресен лук
1 люта чушка
подправки

Сварих месото с лука,чушлето и подправките.Преди да изключите газта разбивате яйцата и си сипвате във врящата вода.Стават на конци или на парцали. Следващият път обаче се я застроя със кис.мляко и яйце.



Пилешка вкусотийка "А ла Нели"
Laughing

4 пил.пържоли
1 малка глава лук
1 стрък пресен лук
1 с.л. бяло вино
250 гр.обезмасено кис.мляко
2 яйца и подправки по ваш вкус

Нарязах всичко на ситно,поръсих с подправките,добавих виното и всичко в йената.След,като всичко се задуши добре махнах капака,за да се изпари виното.Разбих яйцата с киселото мляко и копър и залях.
Оставих да се запече за 10-15 мин.
Малко прегоря,но нищо.Пак беше вкусно. baby_neutral



Мъфини "Неличка"

400 гр.кайма
1 печена и обелена чушка
1 кис.краставичка
1 яйце и подправки по желание

Пълните и оформяте мъфините и "пльос" в тавичката за 20-25 мин.
Какво обяснение само.  Joy
Понеже стана много сухо си направих сос от 125 гр.обезмаслено кис.мляко,чесън на прах и копър.


Бързо,лесно и вкусно

300 гр.пил.дробчета
50-100 гр.гъбки
3 малки домата
дом.пюре(около 4 с.л.)
1 с.л.горчица и подправки
50 гр.сиренце(обезмаслено)
2 яйца
250 гр.кис.мляко(обезмаслено)

Всичко се слага в йената или в тава и,когато се посгъсти се прави заливката от яйцата,кис.мляко и малко сода.Пече се около 10-15 мин.

Със заливка
Без заливката

Дюканска пица за втория етап

За тестото
3 яйца
3 с.л.извара
3 с.л овесени трици
2 с.л.пшенични трици
подправки

Плънката е по ваш избор.
Аз лично сложих дом.пюре,4 резанчета пил.шунка,1 кремвирш(не е по Дюкан)1 люта чушка,2 кис.краставички,гъби и кашкавал лайт(и той не е от режимните)


Кюфтета от тиквички на фурна

2 тиквички
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
2 с.л.извара
1 яйце
1 с.л.овесени трици
подправки по ваш избор
Тиквичките се рендосват,осоляват се и се оставят за около 30-40 мин.да се изцедят.Нарязват се лукът и чесъна на много ситно.След това всичко се омесва,като се дабавят и горните продукти.Пекът се в предварително загрята фурна върху хартия за печене за около 20-25 мин.

По желание може да се хапнат със сос от кис.мляко,копър и чесън на прах(може да се добави и малко горчица)


Кюфтета от Пенгасиус

500 гр.филе от Пенгасиус
2 с.л.овесени трици
2-3 стръка пресен лук
1 яйце
подправки на вкус

Всичко се смила в блендера и се оформят малки кюфтенца.
Нареждат се в тавичка върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 мин.в зависимост от фурната.


Кюфтета с брюкселско зеле в дом.сос

500 гр.тел.кайма
2.с.л.кис.мляко
1 яйце
7-8 бр.брюкселко зеле
300 гр.дом.пюре
подправки на вкус

Каймата се омесва,като за обикновенни кюфтета.Вземате брюкселкото зеле,завивате го с каймата и редите в тавичката.Заливате с дом.сос,който е разреден с водата и подправките.
Пече се около 40-50 мин. на 180 гр.пак "казвам" в зависимост от фурната.
Идеята за тази рецепта,ако не се лъжа я видях в този форум,но малко я промених,за да стане рецептата дюканска.




Пиле по китайски-1-ви вид

4-5 пил.пържоли от бутчета
готови мариновани кит.зеленчуци
подправки на вкус

Пържолките за нарязват на малки хапки и се "запържват" в тефлонов тиган без мазнина разбира се.След това се добавят зеленчуците и подправките.За има няма 10 мин.ястието е готово.

Пиле по китайски-2-ри вид

Продуктите са същите.Само,че в тази рецепта добавих мааалко соеви кълнове(не знам дали за позволени),малко горчица и малкоо соев сос.Не съм много сигурна,че е за ПЗ или за 3-та фаза

Следващия път ще се съобразя с размера на снимките. Embarassed

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 21:46 от Neli4ka

# 1
  • Мнения: 152
Пица без тесто

Забърках 5 яйца,около 100 гр.шунка,лъжичка извара,една печена чушка нарязана на ситно,дом.пюре и подправки.Изсипах всичко това в тавичка в,която бях сложила хартия за печене.Сложих кръгчета домат и бутнах във фурната.Пече се около 20 мин.в предварително загрята фурна.Мааалко преди да стане готова "пицата" се настъргва кашкавал.В случая кашкавала беше лайт.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:33 от Neli4ka

# 2
  • Мнения: 152
"Спаначени кюфтета със шапки"

400 гр.Кайма
300 гр.Спанак
2 малки домата
150гр.Кашкавал
1 глава лук
1 яйце
2 с.л.кис.мляко
Подправки-сол,черен пипер,кимион,лют пипер и сол

Каймата се обърква,като за кюфтета.
Взима се формичка за мъфини и се облебват стените с каймата.Слага се във фурната за около 10-15 мин.След това се изцежда вече сварения спанак и се слага от горе,колкото да покрие каймата,дебел резен осолен домат,парче кашкавал и се забожда с клечка за зъби,за да не "избяга" домата Joy.Когато се запече кашкавала са готови за хапване.
Мнооого вкусно.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:33 от Neli4ka

# 3
  • Мнения: 152
"Солена торта"

500 гр.кайма
1 яйце
2 с.л.кис мляко
Подправки

За плънката:

2 сварени яйца
5 големи кис.краставички
200 гр.сварени моркови
Подправки

За "глазурата" Laughing

50 гр.сварен спанак
100 гр.сварени моркови
1 сварено яйце
2 с.л.майонеза light

В йенска тенджерка-ред кайма-ред яйца,ред кайма-ред с кис.краставички+моркови.Отново ред кайма и остатъците от плънката,като се завършва с кайма.Пече се за около 20-30 мин.и се объща с тавичка или в по-голяма чиния.
Спанака,яйцето,морковите и майонезата плюс малко сол и лют пипер(по желание) си пасирах и "оплесках тортата"  Laughingот всичките страни.След това украсих с няколко маслини,краставичка,резен домат и копър.



По-късно и в разрез,понеже в момента се стяга в хладилника.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:34 от Neli4ka

# 4
  • Мнения: 152
Ниско-калорична "Селска пица"

За тестото
2 с.л .брашно
2 с.л.овесени трици
2 с.л.пшенични трици
2 с.л.извара
2 с.л.кис.мляко
1/1 мая
подправки

За плънката

300 гр.спанак
250 гр.кайма
150 гр.кашкавал
Подправки по ваш вкус

Продуктите за тестото се омесват добре и се оставя да "втаса" за окло 20 мин.
След това се запича блатът на 180 гр,в предварително загрята фурна за около 20 мин.
Нарежда се спанакът и каймата и се пече още 10 мин.Най-на края се слага кашкавала и се изчаква,докато се запече.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:34 от Neli4ka

# 5
  • Мнения: 152
"Таша*и за калъФи"  Laughing

Та въпросните таша*и се почистват и нарязани на дребно се измиват и киснат в марината от-оцет,вода,чесън,сол,черен пипер и сол.
Страшна воняяяя #Cussing out
Правилa съм от тъй наречените "Бели бъбреци",но не е същото. Sick
В случая си бяха баш 2 огромни та*ака и ми беше страшно гнусно да ги готвя
Запържих в масло лук,чесън,домати,моркови и въпросните та*аци до изпаряване на соса.
Ей ги на

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:34 от Neli4ka

# 6
  • Мнения: 152
"Пилешки руладини"

Около 700-800 гр.пил.пържоли
100 гр.топено сирене
50 гр.пил.шунка
2 кис.краставички
50 гр.св.шунка
2 с.л.лъжици дом,пюре

Пържолите се hahaha"начукват,както св.пържоли"-със сол и черен пипер.След това във всяка пържола се слага парче пил.шунка,2 тънки резена кис.краставичка,топено сирене лайт и маааалко св.шунка.Завиват се и се пекат с около 300 гр.вода разередена с 2 с.л.дом.пюре и кашкавал,за около25-30 мин. зависи от фурната.Подправки по Ваш вкус разбира се.


Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:35 от Neli4ka

# 7
  • Мнения: 152
Щраусово месо

200 гр.месо от щраус
бучка масло
черен пипер
сух магданоз
сол

Не съм киснала месото в никаква марината.Овкусих го със солта и подправките и го пръжнах за около 4-5 мин.
До сега никога не бях вкусвала,нито пък виждала такова месо.
Страшно вкусно е.Наподобява на крехко телешко.А,аз,заради цвета го бях взела за дроб.Кой да гледа какво пише на етикета. Laughing



Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:35 от Neli4ka

# 8
  • Мнения: 152
"Калмари"

1 кг.калмари
4 яйца
250-300 гр.царевично брашно
лимон
сол

Измих ги  и ги залях със сок от лимон и сол.След това ги панирах по познатият Ви начин-яйце,брашно и цоп Laughingв олиото.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:36 от Neli4ka

# 9
  • Мнения: 152
Пилешки рулца

Пилешките руладини от снимките са по горната рецепта.
Пилешките рулца са много прости.
400-500 гр.пил.кайма
около 150-200 гр.пилешка или свинска шунка
сол и черен пипер.
Овкусих каймата със солта и пипера.Понеже каймата е лепкава я оформях с мокри ръце.
Голямо парче шунка,разпределя каймата по нея и се завива.
Соса пак е по горната рецепта за руладините.Пече се около 40-45 мин.на 180 гр.
Бързо,лесно и вкусно.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:36 от Neli4ka

# 10
  • Мнения: 152
"Пуешки гърди с гарнитура"

200 гр.пуешки гърди
400 гр.зелен фасул
кис.краставички
мариновани бейби морковчета
черен пипер,лют пипер,сол

"Запържих" месото без мазнина на тиган с незалепващо покритие,защото то си пуска мазнинка.По 3-4 мин.от двете страни.И това е цялата технология. Joy
За соса-кис.мляко,горчица,майонеза и копър.


Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:37 от Neli4ka

# 11
  • Мнения: 152
Миди "Saint-Jacques"

Мидите ги оставям да престоят час-два във бяло вино и сол и ги пържа в тиган с незалепващо покритие.За 4 мин.са готови.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:38 от Neli4ka

# 12
  • Мнения: 152
Пилешки кюфтета със спанак

500 гр.пил.кайма
2 пресен лук
100 гр.спанак
1 яйце
подправки

Спанака и лука се пасират.Прибавят се към каймата+яйцето и подправките.Омесва се хубаво и се "пържи" в тиган с незалепващо покритие без мазнина.

Пилешки кюфтета със спанак 2-ри вид

500 гр.пил.кайма
малко пресен лук
150 гр.спанак
5 малки люти чушлета
1 с.л.дом.пюре
1 яйце
Процедурата е абсолютно същата.Предполагам,че пържени в мазнина ще са адски вкусни,но аз всичко готвя без олио/зехтин.И пак е вкусно.За мен това са най-сочните кюфтета,които съм правила.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:38 от Neli4ka

# 13
  • Мнения: 152
Пилешки хапки

3 пил.пържоли от бут
5-6 печурки
бурканче маринован артишок
3 люти чушлета
соев сос
магданоз
сол

Пържолите се мариноват предварително с лимонов сок,соев сос,черен пипер и сол.Нарязва се месото на хапки и се "запържва" в тиган с незалепващо покритие без мазнина.Месото си пуска мазнинка.След това се добавят гъбите,артишока,чушките и подправките.За около 8-10 мин.е готово.Поднася се със соев сос.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:38 от Neli4ka

# 14
  • Мнения: 152
"Рула от щраусово месо с пълнеж и бира"

400 гр.щраусово месо
2 стръка пресен лук
1 резен луканков салам
1 резен пил.салам или какъвто имате
50 гр.кашкавал
2 топени сиренца и подправки

Месото се разрязва,така,че да се получат пържолки и се начуква със сол и черен пипер.По дължината се слага и плънката-лук,парчетата салам,кашкавала и подправки.След,като се завие се забучват по клечка от двата края,за да не се отвори.Най-отгоре се слага топеното сирене.Залива се с бира.Пече се около 20-25 мин.на 180 градуса.Следващият път мисля да добавя и малко горчица в плънката. newsm78

По-късно ще кача снимки стъпка по стъпка,че нещо ми се развали апарата и не иска да качва. Cry

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 19:39 от Neli4ka

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт