Повечето рецепти са Дюкански,но тук таме има и "нормални".
2 стръка пресен лук
пил.постна шунка
извара на око
1 кис.краставичка
и подправки на кой,както му харесва.
В блиндера разбих яйцата заедно с подправките и лука.Изсипах в тефлона.Обърнах и от другата страна да се запече и прехвърлих в тавичка с незалепващо покритие.От горе сложих краставичката,шунката и изварата.Пече се още 10-15 мин.
2 яйца
връзка пресен лук
1 люта чушка
подправки
Сварих месото с лука,чушлето и подправките.Преди да изключите газта разбивате яйцата и си сипвате във врящата вода.Стават на конци или на парцали. Следващият път обаче се я застроя със кис.мляко и яйце.
1 малка глава лук
1 стрък пресен лук
1 с.л. бяло вино
250 гр.обезмасено кис.мляко
2 яйца и подправки по ваш вкус
Нарязах всичко на ситно,поръсих с подправките,добавих виното и всичко в йената.След,като всичко се задуши добре махнах капака,за да се изпари виното.Разбих яйцата с киселото мляко и копър и залях.
Оставих да се запече за 10-15 мин.
1 печена и обелена чушка
1 кис.краставичка
1 яйце и подправки по желание
Пълните и оформяте мъфините и "пльос" в тавичката за 20-25 мин.
Какво обяснение само.
Понеже стана много сухо си направих сос от 125 гр.обезмаслено кис.мляко,чесън на прах и копър.
50-100 гр.гъбки
3 малки домата
дом.пюре(около 4 с.л.)
1 с.л.горчица и подправки
50 гр.сиренце(обезмаслено)
2 яйца
250 гр.кис.мляко(обезмаслено)
Всичко се слага в йената или в тава и,когато се посгъсти се прави заливката от яйцата,кис.мляко и малко сода.Пече се около 10-15 мин.
3 яйца
3 с.л.извара
3 с.л овесени трици
2 с.л.пшенични трици
подправки
Плънката е по ваш избор.
Аз лично сложих дом.пюре,4 резанчета пил.шунка,1 кремвирш(не е по Дюкан)1 люта чушка,2 кис.краставички,гъби и кашкавал лайт(и той не е от режимните)
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
2 с.л.извара
1 яйце
1 с.л.овесени трици
подправки по ваш избор
Тиквичките се рендосват,осоляват се и се оставят за около 30-40 мин.да се изцедят.Нарязват се лукът и чесъна на много ситно.След това всичко се омесва,като се дабавят и горните продукти.Пекът се в предварително загрята фурна върху хартия за печене за около 20-25 мин.
2 с.л.овесени трици
2-3 стръка пресен лук
1 яйце
подправки на вкус
Всичко се смила в блендера и се оформят малки кюфтенца.
Нареждат се в тавичка върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 мин.в зависимост от фурната.
2.с.л.кис.мляко
1 яйце
7-8 бр.брюкселко зеле
300 гр.дом.пюре
подправки на вкус
Каймата се омесва,като за обикновенни кюфтета.Вземате брюкселкото зеле,завивате го с каймата и редите в тавичката.Заливате с дом.сос,който е разреден с водата и подправките.
Пече се около 40-50 мин. на 180 гр.пак "казвам" в зависимост от фурната.
готови мариновани кит.зеленчуци
подправки на вкус
Пържолките за нарязват на малки хапки и се "запържват" в тефлонов тиган без мазнина разбира се.След това се добавят зеленчуците и подправките.За има няма 10 мин.ястието е готово.
Следващия път ще се съобразя с размера на снимките.